AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

2. liga zná systém soutěže s přímým postupem do CHANCE ligy

27.06.2022 | Josef Nudera

Na stole byly dvě varianty, nyní už je ale jasno, která z nich vyhrála. Zástupci druholigových týmů odhlasovaly konečnou podobu, která nabídne dvě skupiny, a přímý postup do CHANCE Ligy. Jak bude sezona 2022/2023 probíhat?

V základní části 2. ligy budou týmy rozděleny na dvě konference – západní a východní. V západní konferenci bude nastupovat 17 týmů, ve východní konferenci pak 11 týmů. Nově se ve východní skupině objeví i nováček z Vyškova nebo vracející se Znojmo. Atraktivitu západní konference zase dodá ambiciózní Chomutov nebo loni sestupující Benátky nad Jizerou s Ústí nad Labem.

Rozdělení skupin

Západní konference: Cheb, Chomutov, Most, Děčín, Ústí nad Labem, Příbram, Klatovy, Kobra Praha, Letňany, Benátky nad Jizerou, Jablonec nad Nisou, Nová Paka, Hronov, Písek, Tábor, Vrchlabí, Řisuty

Východní konference: Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Znojmo, Hodonín, Opava, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Kopřivnice, Havířov, Vyškov

Základní část

Ve východní konferenci se bude hrát systémem 4x každý s každým, což dá celkový počet 40 utkání pro každý tým. V západní konferenci se bude hrát nejdříve dvoukolově každý s každým, což dá dohromady 32 utkání. Následně se konference rozdělí na 3 výkonnostní skupiny. Týmy na 1. – 8. místě postupují do play-off.

Play-off

Ve východní skupině si play-off zahrají týmy na 1. – 8. místě a budou mít jistou účast ve čtvrtfinále play-off. Čtvrtfinále, semifinále a finále jednotlivých konferencí se bude hrát na 3 vítězná utkání.

Postup do CHANCE ligy – superfinále

Vítězi západní konference budou hrát proti vítězi východní konference superfinále na 4 vítězná utkání. Vítěz superfinále postupuje automaticky do CHANCE ligy.

O udržení ve 2. lize

Ve východní konferenci jsou karty rozdány jasně. Poslední tým tabulky po základní části automaticky padá do Krajské ligy. V západní konferenci to bude poslední tým nadstavby skupiny o udržení. 

Jaký má názor na soutěž sportovní manažer Milan Mikulík?

Na otázky odpovídal Milan Mikulík ve spolupráci s hlavním trenérem "A" týmu AZ Havířov Jiřím Raszkou.

Systém 2. hokejové ligy je znám, jak jste spokojeni s modelem, kterým se bude v letošní sezoně hrát?

Systém soutěže není v některých směrech ideální. My se však soustředíme na svou skupinu a zápasy v ní, které budou rozhodně atraktivní. Ať už jde o zápasy například se Znojmem nebo dalšími regionálními soupeři.

V rozpisu najdeme jako hrací dny pouze středy a soboty. Je to výhoda? V minulosti se v CHANCE Lize hrály i vložené pondělky, které byly náročné na cestování.

Cestování je v tomto systému rozhodně vyřešené dobře a kvitujeme to, že nás cesty na vzdálenější zápasy čekají v soboty. 

V úvodním kole 2. ligy doma přivítáte v sobotu 24. 9. 2022 Vyškov (nováčka soutěže), následně pojedete do Nového Jičína a Velkého Meziříčí. Jak jste spokojeni s losem?

Těší nás, že můžeme začít sezonu doma, před domácími fanoušky. Celkově jsme s losem spokojeni. 

Youtube