AZ Havířov

Starší dorostenci vezou z třineckého ledu bod

Tomáš Vlček | 04.10.2013

V pátek večer bylo na programu 11. kolo RAKO extraligy staršího dorostu. AZ Havířov měl za soupeře v Třinci místní Oceláře. V zápase chudém na branky otevřeli skóre hned zkraje v přesilovce domácí. Za AZ se prosadil na začátku 2. třetiny Kryštof Fejko. To však bylo až do konce 65. minuty od střelců vše. O tom, že nakonec zůstanou v Třinci dva body, se rozhodlo v samostatných nájezdech. K dnešnímu cennému bodu mohou hráči AZetu přidat další už v sobotu, když doma od 13:15 hostí Zlín.

ELSD - 11.kolo pá 4.10.
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
2:1sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Christov (Pala, Stránský), 65. rozh. náj. Stuchlík – 21. Fejko (Pořízek, Orság). Rozhodčí: Czubaj - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC Oceláři Třinec: Dudáček – Roman, Walaski, Stránský, Bartko, Cienciala, Adámek, Bartoň, Janiczek – Stuchlík, Pala, Christov, Petrák, Trčka, Švaňa, Poruba, Roman Miloš, Kofroň, Tůma, Lorek, Sikora
AZ Havířov: Šimeček – Kalus, Chroboček, Dudek, Šteffko, Trombik, Ďurkáč – Frojda, Pacoň, Orság, Polak, Fejko, Wróbel, Moravčík, Hendrych, Kurovský, Pacas, Pořízek, Bednář, Cihlář, Sap

V úvodu prvního dějství byli domácí aktivnějším celkem, a to jim také přineslo kýžené ovoce. V přesilové hře se totiž prosadil Vít Christov, který byl osamocený před brankářem Šimečkem. Poté přebrali iniciativu hosté, kteří byli po většinu první třetiny lepším týmem, ale gólový efekt jim to nepřineslo. Havířov nedokázal zužitkovat ani přesilovky, které mu byly nabídnuty a do kabin tak šli spokojenější domácí hráči.

Do druhé třetiny vletěli Havířovští jako uragán a hned také skórovali. To když po souhře se svými spoluhráči prostřelil Dudáčka Kryštof Fejko. Obdržený gól Oceláře nakopl a ti se snažili s vyrovnáním něco udělat. To se jim však moc nedařilo, jelikož hosté z Havířova nepouštěli Oceláře ke střelám. Poté ale spadla hra opět do průměru a pomalu začínali vystrkovat růžky hosté z Havířova, kteří se dostali do několika slibných přečíslení, ale ani jedno z nich nedokázali využít ve svůj prospěch.

V poslední periodě utkání měli ze hry více domácí, kteří byli častěji na puku, ale obrana hostů působila velice kompaktně. V druhé polovině třetí třetiny dostali Oceláři krásný dárek, když sudí vyloučil hned dva hráče soupeře najednou. Tato přesilovka Ocelářů však byla velice tragická, za dvě minuty si Třinečtí nevypracovali jedinou větší šanci a dokonce neohrozili Šimečka ani jednou střelou. Když ke konci třetiny nezužitkoval svou početní výhodu ani Havířov, tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení stojí za zmínku obrovská šance Jana Poruby, který dostal puk před bránu, kde měl spoustu času, ale udělal to nejhorší, co mohl. S pukem si docela dlouho hrál a rozhodl se pro střelu, kterou nezamířil ani mezi tři tyče. Ani v prodloužení tedy nepadl gól, a tak o vítězi tohoto utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byl o gól lepší domácí Třinec, když blafákem rozhodl Kryštof Stuchlík.

Youtube