AZ Havířov

SDO: Brankové hody nakonec ovládnul Třinec

Josef Nudera | 14.09.2013

Kdo přišel do K&K PNEU Arény na další kolo RAKO Extraligy staršího dorostu, viděl hned 11 branek. Konaly se totiž brankové hody, které míchaly vývojem utkání. Havířov se několikrát dokázal dotáhnout, ale do konečného vedení se nedostal. V zápase, kde si slabší momenty vybrali oba brankáři, se radoval celek Třince.

ELSD - 4.kolo pá 13.9.18:00
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
5:6
(2:3, 3:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Orság (Dudek), 18. Bednář, 21. Fejko (Pořízek), 31. Orság (Kurovský), 40. Kurovský (Pořízek) – 7. Bartoň (Trčka), 10. Poruba (Roman, Pala), 14. Roman (Lorek), 25. Sikora (Petrák), 28. Petrák, 31. Pala (Poruba, Christov) . Rozhodčí: Vaněk - Kašinský, Novák. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 115. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.
AZ Havířov: Turšner (14. - 31. Šimeček) – Heinzl, Trombík, Šteffko, Chroboček "C", Kiss, Kalus, Dudek, Ďurkáč "A" – Fejko, Kurovský, Cihlář, Stružík, Pořízek, Polak E., Wróbel, Bednář "A", Moravčík, Orság, Frojda
HC Oceláři Třinec: Dudáček (Hlaváč) – Bartko, Bartoň, Cienciala, Stránský, Janiczek "A", Walaski, Roman, Adámek – Tůma, Sikora, Poruba, Sztwiertnia, Škorpík, Švaňa, Christov "C", Lorek, Pala "A", Trčka, Petrák, Roman
V první třetině jsme viděli hned 5 přesných pokusů. V 5. minutě otevřel brankový účet utkání havířovský Jakub Orság, kterému se podařilo využít přesilovou hru – 1:0. Přesilovky hrály v úvodní periodě velkou a významnou roli. Střelou z kruhu se prosadil třinecký Matěj Bartoň - 1:1.

V 10. minutě se podařilo Třinci odskočit do vedení. Jan Poruba prostřelil Turšnera z kruhu a hráči v červeném se mohli zaslouženě radovat – 1:2. Ve 14. minutě, v době kdy se vrátil na led vyloučený hráč AZetu, navýšil náskok Roman Michal - 1:3.

V 18. minutě snížil na rozdíl jediné branky Lukáš Bednář. Povedenou samostatnou akci zakončil gólem. Ihned po začátku druhé třetiny se podařilo Kryštofu Fejkovi vyrovnat. Ve 25. minutě se už ale opět prosadili hosté. Kamil Sikora se dostal k odraženému puku a nemýlil se – 3:4.

Ve 28. minutě si vybral smolnou chvíli brankář Šimeček. Ludvík Petrák si dojel volný puk a prosadil se z velkého úhlu – 3:5. Ve 31. minutě viděl Kurovský volného Jakuba Orsága, který dostal před branku puk a trefil se pod vyrážečkou Dudáčka – 4:5.

Ve 31. minutě se podařilo Třinci opět odskočit. Martin Pala dostal přihrávku do jízdy a překonal havířovského brankáře – 4:6. Havířov se ale nevzdal a 3 sekundy před koncem druhé třetiny snížil. K odraženému puku se dostal Daniel Kurovský a s dorážkou si poradil na výbornou – 5:6.

Ve třetí třetině se už brankově nikdo neprosadil. Neměl k tomu daleko domácí celek, který měl ve hře bez brankáře v úplném závěru, několik velkých šancí. Třinec si připsal svou druhou výhru v sezoně, AZet odchází z utkání poprvé bez bodu.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov): Do zápasu jsme vstoupli trochu laxním způsobem, ale přesto jsme drželi vyrovnaný průběh. Herně jsem s výkonem týmu vcelku spokojen. Mrzí mě hloupé polofauly Kurovského a absolutní nepřipravenost brankáře Šimečka, které nám prakticky ztratily zápas. Možná jsme měli o trochu více ze hry, ale na to se nehraje. Soupeř byl v určitých věcech šikovnější a já mu gratuluji k výhře.


René Mucha (trenér HC Oceláři Třinec): Pro trenéra těžký zápas :-). I přes první obdržený gól v přesilovce jsme myslím měli dobrý vstup do utkání a třemi brankami to i potvrdili. Jenže nás zaskočil zbytečný gól na 2:3 a ještě víc vyrovnání na začátku 2. třetiny. Pak už to byla z naší strany až dokonce taková křeč. Ve třetí třetině jsme to už spíše ubojovali a za to musím klukům poděkovat.

Youtube