AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Přestřelka s Litvínovem pro Severočechy

Tomáš Vlček | 22.01.2016

7. kolo nadstavbové skupiny B extraligy staršího dorostu přivedlo AZetu jako soupeře do K&K PNEU arény HC Litvínov. Hosté šli rychle do dvoubrankového vedení, ale havířovští stejně rychle srovnali. Na konci první třetiny si však Litvínov vytvořil rozhodující tříbrankový náskok, který ve zbytku zápasu střídavě hlídal a navyšoval až na konečných 5:9. Další zápas sehraje AZ už v sobotu v poledne doma proti Karlovým Varům.

ELSD - 35.kolo pá 22.1.18:00
AZ Havířov - HC Litvínov
5:9
(2.5, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: Pawliczek (Aulehla), 10. Kristian (Peterka, Chujac), 37. Peterka (Chujac, Kristian), 38. Potočný, 50. Chujac (Peterka, Strakoš) – 3. Cikánek (Vopat, Bečvář), 4. Bečvář, 16. Drašar (Schmidmayer, Myšák), 19. Schmidmayer (Myšák), 19. Vébr (Helt, Bečvář), 29. Drašar (Schmidmayer), 38. Myšák (Kučera), 47. Helt (Bečvář, Havlík D.), 57. Bečvář (Helt, Vébr). Rozhodčí: Fiala V. – Barteček, Vengřín R. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 106. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7, 4:8, 5:8, 5:9.

AZ Havířov: Sonnek – Zíková, Adámek, Aulehla, Chujac, Szturc, Srníček, Mrowiec – Janeček, Potočný, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Piš, Lenomar, Pawliczek
HC Litvínov: Havlík Š. (34. Kovařík) – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Ineman, Schmidmayer, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Bečvář, Pavlíček, Helt, Kordule

Úvod zápasu přinesl naprosto nečekanou situaci. Domácí dostali hned ve druhé minutě možnost hrát přesilovku, ale místo jejího využití v ní sami inkasovali a to hned dvakrát! Nejprve se totiž prosadil Jan Bečvář a za minutu i Roman Cikánek. Domácí se naštěstí pro ně z tohoto dvojitého direktu rychle otřepali a v 6. Minutě snížil Dominik Pawliczek na 1:2. Chvíli na to dostal AZ další přesilovku a v ní se nadvakrát prosadil Peter Kristian – 2:2.

Pak se divoký průběh hry trochu uklidnil. Do vedení mohli jít ve 14. minutě domácí, ale skvělý dvojzákrok Havlíka znemožnil ve vyložené šanci skórovat Aulehlovi a Pawliczkovi. A jak to tak bývá, na druhé straně udeřil soupeř a během tří minut si vybudoval rozhodující náskok. Postupně se do havířovské klece trefili David Drašar, Karel Schmidmayera Zdeněk Vébr a rázem to bylo 5:2 pro Litvínov.

V první polovině druhé třetiny se poněkud zaplnily trestné lavice. Hosté pak využili svou přesilovku 4 na 3, když se proti Sonnkovi podruhé prosadil David Drašar. Následovala pasáž hry, ve které se sice rychle bruslilo a kombinovalo, ale šance vidět nebyly. Až poslední čtyřminutovce se třikrát skóre pohnulo. Ve 37. minutě si jeden z hostů srazil bruslí do vlastní branky nahození Lukáše Peterky. To už byl v kleci Severočechů Kovařík, který vystřídal svého kolegu Havlíka. Minutu na to navýšil náskok hostů Josef Myšák a střelecký účet druhé třetiny následně uzavřel svou první brankou v extralize staršího dorostu Matěj Potočný – 4:7.

V úvodu třetí dvacetiminutovky nejprve zmařil šanci Myšákovi Sonnek a příležitost 2 na nikoho pokazili sami havířovští. Pak se uvedl šikovným objetím branky, a následným zásunem puku k druhé tyči Filip Helt – 4:8. V 50. minutě snižoval v poskytnuté výhodě střelou od modré obránce David Chujac, ale poslední střelecké slovo měli hosté. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou dokonal Jan Bečvář akci svých spoluhráčů a svou druhou brankou v utkání uzavřel skóre na 9:5 pro hosty.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Od začátku byl soupeř lepší v bruslení a v produktivitě a to celé utkání rozhodlo.

Youtube