AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO v Litvínově podlehl 3:7

Tomáš Vlček | 26.02.2016

Předposlední zápas nadstavbové skupiny B sehráli dnes starší dorostenci AZetu v Litínově. Domácí favorit měl lepší vstup do utkání a i po havířovském snížení své vedení ještě průběžně navyšoval. AZ sice v závěru vstřelil další dvě branky, ale na víc než snížení to nestačilo. Brankově se za AZ prosadil dvakrát Dominik Pawliczek (na snímku) a jednou Jaroslav Mrowiec. Další utkání sehrají havířovští mladíci zítra v Karlových Varech.

ELSD - 43.kolo pá 26.2.17:30
HC Litvínov - AZ Havířov
7:3
(3:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Vopat (Havlík), 4. Pavlíček (Kordule, Bártek), 19. Helt (Bečvář, Cikánek), 23. Helt (Cikánek, Urbánek), 37. Myšák (Schmidmayer, Nídl), 43. Myšák (Schmidmayer, Kučera), 49. Bečvář (Helt) – 12. Pawliczek (Strakoš), 52. Pawliczek (Aulehla, Mrowiec), 60. Peterka (Mrowiec, Strakoš). Rozhodčí: Hucl – Coubal, Kokment. Vyloučení: 7:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 74. Střely na branku: 54:38 (19:12, 18:13, 17:13). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3.

HC Litvínov: Havlík – Bártek, D. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Nídl, Schmidmayer, Vopat, Myšák, Helt, Kordule, Pavlíček, Bečvář, Svoboda.
AZ Havířov: Sonnek – Zíková, Adámek, Aulehla, Hudeček, Szturc, Mrowiec, Srníček – Janeček, Potočný, Strakoš, Pecka, Peterka, Piš, Lenomar, Rzekanowski, Raček, Pawliczek.

Vstup do utkání měli Litvínovští náramný, když po třech minutách hry vedli o dvě branky. Po pětaosmdesáti vteřinách hry se domácí radovali poprvé. Lukáš Vopat se v oslabení nacpal před bránu Sonnka a v pádu pohotově zasunul kotouč do sítě – 1:0. O dvě minuty později to bylo už o dvě branky! Pavel Kordule našel chytrou přihrávkou před bránu Petra Pavlíčka, který z bezprostřední blízkosti procpal kotouč za záda Sonnka – 2:0.

Ve dvanácté minutě měli obrovskou šanci na snížení hosté, jenže Havlík se zaskvěl. Oskar Rzekanowski vystihl rozehrávku domácích a od půlky hřiště jel sám na bránu. Než stihl zakončit, tak ho rychle dobruslil Nídl a kotouč mu odebral. Havířov to ale nemuselo příliš mrzet, jelikož o jednadvacet vteřin později už se jim skórovat podařilo. Dominik Pawliczek se zpoza brány natlačil před Havlíka a svižnou ránou bekhendem mezi betony snížil – 2:1. Ještě před sirénou si ale Litvínovští vzali dvoubrankové vedení zpět. Bečvářovu ránu dokázal Sonnek ještě vyrazit, jenže pouze na hůl Filipa Helta, který i z těžké pozice dorazil kotouč do prázdné brány – 3:1.

I druhou třetinu měli domácí lepší než jejich dnešní soupeř, a to když jí vyhráli 2:0. Po třech minutách hry vypálil Cikánek a jeho ránu vyrazil Sonnek pouze na hůl Filipa Helta. Tomu nedělalo problém z mírného úhlu trefit prázdnou bránu a rozvlnit síť – 4:1. Poté se hrálo dlouho bez branek, konkrétně až do sedmatřicáté minuty. V ní se strhla v Sonnkově brankovišti doslova střelnice, po které dorazil kotouč za záda ležícího gólmana do brány Josef Myšák - 5:1. Další branka v této třetině už nepadla, a tak se šlo do kabin za vysokého vedení domácích!

Ve třetí třetině se hrál parádní hokej, že kterého vzešly čtyři branky. Ve třiačtyřicáté minutě utkání našel Schmidmayer Josefa Myšáka a ten si jako správný kanonýr s nabídnutou šancí věděl rady, když chladnokrevně poslal kotouč do sítě – 6:1. Deset minut před závěrečnou sirénou poslal Filip Helt geniální přihrávku skrze brankoviště na hůl Jana Bečváře, který už neměl problém poslat kotouč do poloprázdné brány – 7:1.

V čase 51:59 si trochu radosti dopřáli také hosté, kteří vstřelili svou druhou branku v utkání! Aulehlovu ránu od modré čáry tečoval před Havlíkem přesně do růžku brány Dominik Pawliczek a domácí brankář byl bez šance – 7:2. Když už se zdálo, že je brankový účet utkání uzavřen, padla ještě jedna branka, k překvapení do brány Havlíka. Jaroslav Mrowiec vypálil od modré čáry, kotouč se ještě před bránou otřel o Lukáše Peterku, který tak byl posledním hráčem v utkání, který vstřelil branku – 7:3.

Autor reportáže: Martin Stříbrný, www.hokej-litvínov.cz

Youtube