AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci proti Porubě nezaváhali a zvítězili 4:1

David Motloch | 30.10.2015

H A V Í Ř O V - V 17. kole NOEN extraligy staršího dorostu se svěřenci trenéra Martina Janečka střetli se sousedem z Poruby. Papírové předpoklady hovořily pro domácí celek, které svou roli nakonec i potvrdil. Po bezbrankové třetině dokázal v prostřední části vsítit tři branky a svůj náskok už si uhlídal. Nic na tom nezměnila ani kontaktní branka Poruby na začátku třetího dějství, naopak, AZ v závěru ještě dokázal skórovat do prázdné branky soupeře. Další utkání sehraje starší dorost již v sobotu, opět doma, proti Vsetínu.

ELSD - 17.kolo pá 30.10.18:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
4:1
(0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Peterka (Pecka, Chujac), 26. Lenomar (Pawliczek, Rzekanowski), 39. Chujac (Cihlář), 60. Pawliczek (Raček) – 42. Plachý (Havránek, Bijota). Rozhodčí: Trombík - Mikler, Ganger. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 102. Střely na branku: 29:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
AZ Havířov: Sonnek – Ševěček, Szturc, Frojda, Chujac, Aulehla, Srníček, Zíková, Mrowiec – Strakoš, Pawliczek, Pecka, Lenomar, Juhász, Rzekanowski, Raček, Peterka, Cihlář
HC RT TORAX Poruba: Bayer – Prokeš, Skokan, Bijota, Balcárek, Dobeš, Prepsl – Havránek, Plachý, Vondál, Střondala, Holub, Malát, Stach, Klíma, Timura, Žídek, Irgl, Vospálek, Dang, Krupa

Začátek zápasu patřil dvěma velkým šancím. O tu první se postaral už v úvodní minutě střílející Irgl, který však nedokázal zpracovat přihrávku zpoza branky. Hned o minutu později zahrozil jako první za domácí pálící Raček, avšak jeho rána mířila pouze do přesně postavené výstroje brankáře Bayera.

V 10. minutě byli opět blíže úvodní brance zápasu hosté z Poruby, za které zahrozil Vospálek. Ten se však dostal do velké šance tak trochu náhodou, čímž byl zaskočený i chytající Sonnek. Kotouč nakonec prošel jeho výstrojí, ale brankovou čáru nepřekročil. Nerozhodný stav nedokázal změnit ani pár vteřin před koncem první třetiny střílející Peterka, který zcela sám před brankou Poruby nedokázal najít pro puk cestu mezi výstrojí Bayera a brankou.

Jestliže v úvodní části hry branka nepadla, už na začátku druhé to rychle napravili hráči Havířova. Ti se ve 22. minutě radovali z první branky v zápase po důrazné hře Lukáše Peterky, který se svými dorážkami nakonec uspěl. A netrvalo dlouho, a AZ vedl již o dvě branky. Ve 26. minutě se prosadil po trochu šťastném odrazu puku Pavel Lenomar, který se jej také dotkl jako poslední.

Porubští poté zahrozili v naskytnuté přesilové hře a halou se dokonce rozezvučela tyč, hostům ale nebylo přáno. To navíc potvrdila třetí branka Havířova, které ve 39. minutě docílil David Chujac. Jeho střela od modré čáry byla nenápadná, ale přesná.

Hostující celek dokázal do třetí třetiny vletět přesně podle představ a už ve 42. minutě se dočkal důležité kontaktní branky. Arnošt Plachý využil zmatků před havířovskou brankou a dotlačil puk až do sítě. Bohužel pro něj jej však spoluhráči nedokázali brankově následovat. Dlouhou pauzu bez vyložené šanci přerušil až v 51. minutě domácí Raček, který ale střelu z první po brejkové situaci nezamířil přesně mezi tři tyče.

S šancemi se roztrhl pytel v samotném závěru zápasu. Porubští během naskytnuté přesilovce tlačili, ale přesně to byla chvíle pro havířovského brankáře Sonnka. Ten proti střelám soupeře vytáhl nejeden skvělý zákrok. I díky tomu se o pár chvil později dostal s pukem zcela sám před branku Aulehla, který si ale na chytajícího Bayera se svou střelou švihem nepřišel.

Hosté to nakonec zkusili v šesti hráčích bez brankáře, při této výhodě však inkasovali závěrečnou branku. Vybojovaný kotouč neměl problém v 60. minutě uklidit do prázdné sítě pálící Dominik Pawliczek. Konečný výsledek zápasu tedy zní – 4:1 pro Havířov.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Tento víkend nás zajímá celé hrací dvojkolo a jsme rádi, že jsme dnes první krok zvládli. Se závěrečnou sirénou jsme se začali chystat na sobotní Vsetín a jsme si vědomi, že nás zítra čeká těžké utkání.

Youtube