AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: AZ ztratil duel s Porubou v posledních vteřinách

David Motloch | 11.09.2015

H A V Í Ř O V - 3. kolo extraligy staršího dorostu znamenalo pro naše starší dorostence domácí bitvu s nedalekou Porubou. Zápas byl po celý průběh vyrovnaný, a přestože v něm většinu času vedl právě náš celek, z vítězství se nakonec radoval soupeř z Poruby. Branky Kurovského a Kristiana sice poslaly Havířov hned dvakrát do vedení, hosté ale vždy dokázali najít včas odpověď a navíc sedm vteřin před koncem svůj vítězný osud zpečetili díky završenému hattricku Vospálka. Konečný stav tedy zní - 2:3. Další zápas sehrají svěřenci trenéra Martina Janečka v sobotu 12.9. ve Vsetíně.

ELSD - 3.kolo pá 11.9.18:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
2:3
(0:0, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 32. Kurovský (Mrowiec), 51. Kristian (Pawliczek, Aulehla) – 44. Vospálek (Dang, Malát), 54. Vospálek, 60. Vospálek (Dang). Rozhodčí: Koziol – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 2:2, 2:3.
AZ Havířov: Matoušek – Hudeček, Mrowiec, Ševěček, Chujac, Szturc, Srníček, Aulehla, Frojda – Cihlář, Pecka, Peterka, Pawliczek, Lenomár, Kurovský, Raček, Borowiak, Strakoš, Kristian, Piš
HC RT TORAX Poruba: Škoda – Dobeš, Balcárek, Skokan, Prokeš, Pliska, Prepsl, Krása – Střondala, Klíma, Vondál, Malát, Vospálek, Holub, Krupa, Timura, Plachý, Dlouhý, Voznička, Irgl, Dang

První třetina znamenala pro oba celky chudé bezbrankové skóre. Příliš mnoho šancí se v prvním dějství neudálo, oba celky spíše soupeřily o puk ve středním pásmu a na pohledné hokejové akce si přítomní diváci museli počkat na pozdější fázi zápasu.

Oba celky dostaly sice možnost přesilové hry, domácí Havířov dokonce hned dvakrát, ale početní výhodu ve vedoucí branku přetavit nedokázal. Po první třetině tak platil nerozhodný stav 0:0.

Ve 29. minutě už se zdálo, že se na světelné tabuli rozsvítí první vstřelená branka, to by však pálící Strakoš nesměl natrefit horní tyč Škodovy branky. Šance Havířova ale nepřišla na zmar, už ve 32. minutě otevíral skóre zápasu Daniel Kurovský, který ve velké rychlosti obehrál nejen hostující obranu, ale také stojícího brankáře Škodu.

Radost domácích dlouho vydržet nemusela, o pár minut později zaútočili Porubští a nebyli k brance daleko. Celou situaci však nakonec zachránil chytající Matoušek, který se zasloužil o to, že šly oba celky do šaten po dvou třetinách za vedoucího stavu 1:0 pro domácí.

Poruba si však všechny střelecké trumfy pečlivě schovala na třetí dějství, respektive hovoříme o Milanu Vospálkovi. Ten si v poslední dvacetiminutovce udělal menší galapředstavení, které završil vítězným hattrickem. Nejprve ve 44. minutě srovnával stav na 1:1. Pravda, Havířov šel po této brance opět do vedení. V 51. minutě se prosadil tečovanou střelou Peter Kristian, to však bylo z domácí strany vše.

Milan Vospálek si přitom v ráži nechal ještě další dvě přesné kulky. Nejprve v 54. minutě opět srovnával stav po úniku havířovské obraně a přesné zásunu ze samostatného nájezdu, poté pouhých sedm vteřin před koncem rozhodl o osudu zápasu proměněním přihrávky zpoza branky od svého spoluhráče. Konečný stav tedy zní - 2:3.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): My jsme dnes zcela zaslouženě přišli o body a nejednalo se o nějakou nešťastnou situaci v závěru utkání. My jsme kluky nabádali k aktivní hře, a ačkoliv jsme ve druhé třetině byli o něco více bruslivější, nevytěžili jsme z toho nic. Naopak Poruba svou trpělivou hrou rozbila náš tlak a nebýt v brance brankáře Matouška, mohl být ten brankový rozdíl daleko větší. S touto hrou nemůžeme pomýšlet na umístění v nejlepší čtyřce, hráči musí dodržovat naše pokyny a taktiku. Zítra máme další utkání, tak se z této porážky zkusíme vyspat.

Youtube