AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

V Havlíčkově Brodu starší dorost AZetu sahal po vítězství

Tomáš Vlček | 20.01.2012

V pátém zápase nadstavby své extraligy hráli starší dorostenci AZetu Havířov na ledě HC Rebel Havlíčkův Brod. Lepší vstup do zápasu měli domácí, ale Havířov skóre ve druhé třetině zcela otočil a šel do dvoubrankového vedení. Nešťastný vlastní gól však začal další obrat ve skóre a domácí pak, i přes závěrečný tlak AZetu, už své vedení uhájili.

Extraliga staršího dorostu - 33.kolo pá 20.1.
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
6:5
(2:1, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky:8. Brebera (Krajhanzl, Vala), 9. Ludvík (Vosyka), 37. Beránek (Dundáček), 37. Brebera (Krajhanzl), 44. Dvořák (Beránek, Ludvík), 54. Vosyka (Beránek) - 15. Klečka (Synek, Matěj), 23. Kotala (Stanislav), 25. Křibík(Graca, Malík), 31. Klečka (Vyčesaný, Synek), 55. Kotala (Graca). Rozhodčí:Jaroslav Kubeš - Jan Tasch, Petr Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 6:4, 6:5.
HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (31. Vaněček) - Vosyka, Osmík, Žuček, Zohorna, Dvořák "C", Nováček, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík "A", Krajhanzl, Dundáček "A", Vala, Beránek
AZ Havířov: Šrámek - Kotala, Matěj, Pořízek, Klečka, Synek, Bahounek, Stanislav, Malík, Křibík, Bureš, Weisser, Vyčesaný "A", Škaloud, Staš, Flamík, Bednář, Ryška "A", Garca "C"

Oba týmy začaly zápas opatrně, ale postupně se vyvinul lépe pro Havlíčkobrodské. Hned v úvodu měli hosté první přesilovku, kterou nedokázali využít. Početní výhody se dočkali i Rebelové a aktivní hrou v útočném pásmu se jim podařilo svoji přesilovou hru zužitkovat ke vstřelení gólu. Po závaru před brankou hostí se k odraženému touši nachomýtl Lukáš Brebera a neomlylně jej zasunul za Šrámkova záda. Po zhruba minutě a půl si domácí zvedli svůj náskok o další gól. Daniel Vosyka se nenápadně pokusil propasovat kotouč skrz chuml před havířovskou brankou, kotouče se dotkl Tomáš Ludvík, který pro svůj tým zařídil již dvoubrankové vedení. Na ten ovšem hosté stačili zareagovat. Pět minut po druhé brance Rebelů se do slibné šance dostal z kruhů pálící Synek. S jeho střelou si Novák poradil, ale vyrazil ji tak nešťastně, že se kotouč kutálel po brankové čáře, čehož si všimnul Denis Klečka a snížil na 1:2.

Hned v prvních minutách střední části přišli domácí o vedení. Filip Stanislav nahrál rozjetému Jakubu Kotalovi, který přesnou dělovkou mezi nohy resetoval vývoj utkání. Havířovští se dostali do slušného tlaku, což jim pomohlo vstřelit další gól, a otočit tak zápas ku svému prospěchu. Rebelové hrubě podcenili situaci u jejich brány. Havířovští se dostali k několika střelám, které Novák stačil vyrazit, na střelu Jana Křibíka však už nestačil – 2:3. Domácí se dostávali pod čím dál větší tlak, třetí vstřelený gól hostům evidentně psychicky pomohl. Ani následující přesilovka Rebelům nepomohla. Ihned po srovnání sil na ledě vybojovali Havířovští dobrou příležitost a proměnili ji v další gól, který pro domácí znamenal dvougólové manko. Puk Synek nahrával na volného Vyčesaného. Ten však zahlédl chytře najíždějícího Dominika Klečku, pro něhož nebyl problém propálit bezmocného Nováka. Po čtvrté inkasované brance domácí střídačka vyměnila maskované muže. Nováka vystřídal jeho kolega Vaněček. Hosté si svůj náskok drželi až do nešťastné chvilky v podobě vlastního gólu. Soupeř sklepl střelu Ondřeje Beránka tak smolně, že se puk ocitl v havířovské síti. Za necelou minutu se ke slovu dostali opět Rebelové. Přesnou střelou z mezikruží se již podruhé v utkání prosadil Lukáš Brebera. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 4:4.

Poslední část hry byla znovu v duchu vyrovnaných bojů. Na začátku 43. minuty se faulem provinili hosté, a nabídli tak Rebelům šanci na využití početní výhody. Domácí se usadili v útočném pásmu, kde havířovskou bránu ostřelovali ze všech pozic. Ke kotouči se posléze dostal Beránek a adresoval jej na hůl Tomáše Dvořáka, jenž znovu otočil skóre ku prospěchu svého týmu. Hokej na obě strany, tak by se dal popsat vývoj utkání ve třetím dějství. Oba dva tábory se dostavaly do šancí, ale žádná nepřinesla důraznější koncovku. Vyrovnaný hokej byl přece jenom přerušen. Daniel Vosyka se důrazně procpal před Šrámka a zasunul mu puk přímo mezi betony. Zápas se ale dále dramatizoval. Na druhé straně si Vaněček neporadil s dlouhým nahozením Jakuba Kotaly, kdy puk skončil v havlíčkobrodské kase. Poslední minuty zápasu byly ve znamení havířovského oslabení, domácí však hráli velmi opatrně s důslednou obranou na modré čáře. Hosté se ubránili a posléze se snažili zdramatizovat celé utkání, což se jim už ale nepodařilo. Domácí tak mohli oslavit své vydřené tři body.

Youtube