AZ Havířov

Starší dorost veze z Jihlavy tři body za výhru 5:4

Tomáš Vlček | 28.10.2011

16. kolo extraligy mladšího dorostu zavedlo hráče AZetu Havířov letos již podruhé na led Dukly Jihlava. A zatímco minule, po osmibrankovém přídělu, odjížděli s prázdnou, tentokrát si po velmi bojovném výkonu a vítězství 5:4 odváží z Vysočiny všechny tři body. Havířovské mladíky, v utkání plném zvratů, nezlomila ani dvojnásobná ztráta vedení a v samotném závěru sami dali vítězný gól, který pro ně znamená poprvé v sezóně posun z posledního místa v tabulce.

Extraliga staršího dorostu - 16.kolo čt 27.10.18:00
HC Dukla Jihlava - AZ Havířov
4:5
(1:2, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 10. Lupač (Střecha), 39. Lupač (Mandát, Čermák), 41. Tobola (Střecha), 45. Tobola - 8. Křibík, 14. Matěj (Stanislav), 42. Školoud (Vyčesaný), 46. Kotala (Bahounek), 59. Křibík (Kotala). Rozhodčí: Homola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 1:4, navíc Kohout (JIH) 5 min. + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.
HC Dukla Jihlava: Krejčík - Čermák, Tobola, Březka, Vítek, Kohout, Brussmann, Pazourek, Cívka - Mandát, Lupač, Střecha - Vykouk, Jícha, Staněk - Štěrba, Beran, Vantuch - Severa, Kuchyňa, Mahút
AZ Havířov: Tomšů - Ryška, Staš, Bahounek, Weisser, Flamík, Bureš, Potočný - Malík, Graca, Kotala - Caruk, Vyčesaný, Školoud - Klečka, Matěj, Stanislav - Křibík, Sonnek, Kasperlík

Skóre zápasu otevřel v 8. minutě Jan Křibík, který ve vlastním oslabení po samostatném úniku poslal puk mezi betony jihlavského gólmana Krejčíka. Domácí odpověděli již za dvě minuty, když Marek Lupač vyrovnal přesnou střelou do pravé šibenice – 1:1. Do konce úvodní třetiny si však ještě AZet vzal vedení zpět. Martin Matěj neměl po přihrávce Filipa Stanislava problém zasunout puk do úplně odkryté brány.

Ve druhé třetině měli havířovští výbornou možnost své vedení zvýšit, protože jihlavský Daniel Kohout byl vyloučen za hrubost na pět minut a k tomu dostal osobní trest do konce utkání. AZetu se však přesilová hra příliš nepodařila. A tak udeřili domácí. Ve 39. minutě to byl konkrétně Marek Lupač, který v přesilovce namířil svou střelu přesně nad rameno havířovského brankáře Ondřeje Tomšů, a bylo opět vyrovnáno - 2:2.

Obrat skóre dokonali domácí ve 41. minutě, když Hynek Tobola poslal do branky puk vyražený havířovským gólmanem. Ovšem už za 18 vteřin Petr Školoud hbitě projel jihlavskou obranou a přesnou střelou nad brankáře Krejčíka vyrovnal na 3:3. Ve 45. minutě šli však jihlavští opět do vedení a opět to byl Hynek Tobola, kdo našel puku cestu do havířovské branky.

Jenže i tentokrát měl AZet připravenu rychlou odpověď. Za necelou minutu našel skulinu mezi Krejčíkovými betony Jakub Kotala a bylo opět srovnáno. Vítěznou branku si hráči AZetu schovali až na 59. minutu. Konkrétně to byl střelec, který skóre zápasu otevřel, tedy Jan Křibík, kdo po přihrávce od Jakuba Kotaly poslal kotouč k levé tyčce. Domácí se ještě v samém závěru minutovou hrou v šesti pokoušeli vyrovnat, ovšem to se jim nepodařilo a tak po výsledku 4:5 putují tři body do Havířova.

Podklady k reportáži čerpány z www.hcdukla.cz
Youtube