AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vyhráli v Přerově, se Silesia Cupem se však loučí

Jozef Valenčík | 24.02.2016

Na juniorský tým čekal ve středu podvečer souboj na přerovském ledě v rámci odvetného utkání čtvrtfinále Silesia Cupu. Po domácí jednogólové porážce dokázali svěřenci trenéra Janečka v Přerově o jeden gól zvítězit a tak musely o postupujícím rozhodnout samostatné nájezdy. V těch se radovali domácí a Zubři tak postupují do semifinále soutěže. Havířov může mrzet nevyužité vedení 0:4 získané v první třetině.

LJ - 0.kolo st 24.2.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
5:6
(0:4, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 25. Müller (Hes, Pecha), 33. Zavřel, 33. Kubal (Müller, Metelka), 54. Müller (Kubal), 60. Zavřel (Pecha) – 4. Šmíd (Bahounek), 5. Šmíd (Bednář), 12. Polak (Chroboček, Trombik), 15. Šmíd (Chroboček, Němec), 57. Pawliczek (Mrowiec, Rzekanowski), 59. Bednář (Bahounek). Rozhodčí: Čaja – Klvač, Antl. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:6, 5:6.

HC ZUBR Přerov: Grigárek (15. Kašpárek) – Kundrátek, Smolka, Hradila, Metelka, Hrabica, Hes – Skopal, Solař, Zavřel – Kubal, Müller, Pecha – Válek, Zdráhal, Bochňák
AZ Havířov: Turšner – Heinzl, Trombik, Chroboček, Bahounek, Mrowiec Hudeček – Baláž, Stružík, Němec – E. Polak, Šmíd, Bednář – Peterka, Rzekanowski, Pawliczek

Na první třetinu zápasu chtěli přerovští junioři určitě co nejrychleji zapomenout, prohráli ji totiž rozdílem čtyř branek. Hosté se vedení ujali už v čtvrté minutě, a to zásluhou Jana Šmída. Havířovský útočník byl i nadále při chuti, ještě do konce první dvacetiminutovky přidal další dva přesné zásahy a zkompletoval tak hattrick. Čtvrtou branku hostů vstřelil v přesilové hře pěti proti třem Erich Polak.

Po čtvrté inkasované brance se z klece poroučel Grigárek, kterého vystřídal Kašpárek, a Zubři v závěru prvního dějství trochu ožili, ale nedařilo se jim vytvořit si souvislejší nápor na branku soupeře.

Do druhé části vstoupil úplně jiný Přerov. Jeho hráči začali daleko více bruslit a z jejich pohybu pramenily šance a soupeřovy fauly. Po jednom z nich se k ráně od modré odhodlal Hes a Jakub Müller jeho pokus tečí šikovně usměrnil za Turšnerova záda.

Dalšího snížení se Zubři dočkali po polovině utkání. Patrik Zavřel se zmocnil puku ve středním pásmu, za útočnou modrou napřáhl a jeho projektil se zastavil až v síti havířovské svatyně. Nabuzený hanácký celek se okamžitě po vhazování opět vrhl do útoku a za jednadvacet vteřin udeřil potřetí. Müller z rohu hřiště našel mezi kruhy zcela volného Pavla Kubala, který ranou z první nedal Turšnerovi šanci.

Hosté také neodehráli špatnou druhou třetinu, ale oproti té první jim zvlhl střelecký prach, navíc se ke skvělému výkonu rozchytal Kašpárek a připsal si hned několik fantastických zákroků.

Závěrečná část nabídla opravdu strhující podívanou. Především posledních pět minut bylo skutečně infarktových. Přerovu se nejprve zásluhou perfektně umístěné teče Jakuba Müllera podařilo vyrovnat. Havířov však znovu dokázal odskočit díky brankám Dominika Pawliczka a spornému gólu Lukáše Bednáře, který byl v ofsajdové pozici.

Za tohoto stavu museli Zubři vstřelit branku, aby o postupujícím rozhodly samostatné nájezdy. To se jim skutečně podařilo. Necelou minutu před koncem odvolali brankáře, dostali se do útočného pásma a kapitán Patrik Zavřel prostřelil Turšnera.


Jelikož v prvním utkání na ledě Havířova vyhrál Přerov o jednu branku, musel nyní dle pravidel turnaje rozhodnout o postupujícím týmu dodatečný penaltový rozstřel. Hosté se v něm zásluhou Šmída dostali do vedení, ale Patrik Zavřel vyrovnal a v náhlé smrti rozhodl o postupu Zubrů do semifinále Silesia Bisset Cupu.

Autor reportáže: Vojtěch Sklenář www.hokejprerov.cz

Ohlasy k utkání


Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): K první třetině jsme přistoupili tak, jako kdyby šlo o nějaký zápas odborářské ligy. Museli jsme si pak v kabině o přestávce něco říct. Bylo vidět, že kluci si to opravdu vzali do hlavy. Po prvním gólu z nás spadly obavy a když jsme přidali další, tak to najednou měl soupeř ještě těžší. Byli jsme v eurofii, když se nám pak v závěru podařilo snížit. Sice jsme o gól prohráli, ale kluci moc chtěli postoupit, což se nám v nájezdech, které jsou vždycky už loterie, podařilo. Jsme rádi, že se kluci na to nevykašlali a porvali se o ten postup.


Michal Janeček (AZ Havířov): První třetinu jsme odehráli velice dobře, ale takový stav 4:0 je pro mužstvo, jak se říká, vražedný. Upozorňoval jsem kluky, že to je hodně nebezpečné a Přerov začne mnohem více hrabat. To se také potvrdilo a my jsme navíc trochu hrát přestali, což se nám vymstilo. Mohli jsme z tutovky zvýšit na 5:1, ale místo toho soupeř snížil, což byl asi zlomový moment. Přerov pak postoupil zaslouženě, protože víc chtěl. My jsme ten závěr nezvládli.

Youtube