AZ Havířov

SDO: Havířov nevstřelil branku a body si tak odvezly Karlovy Vary

Jozef Valenčík | 23.01.2016

Sobotní zápas staršího dorostu byl předkrmem před večerním soupeřením mužů se Šumperkem. Do Havířova přijel momentální druhý tým tabulky a ten potvrdil roli favorita. Brankář Beran pochytal všech 21 střel AZetu a vzhledem k tomu, že jeho spoluhráči přidali pět branek, tak hosté zaslouženě zvítězili.

ELSD - 36.kolo so 23.1.13:30
AZ Havířov - HC Energie Karlovy Vary
0:5
(0:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Tamáš (Kurfürst, Horký), 31. Prošek (Horký, Bečka), 33. Bečka (Horký, Prošek), 47. Prošek (Vápeník, Horký), 52. Tamáš (Kurfürst). Rozhodčí: Mrkva – Moravec, Stonavský. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 21:29. Průběh utkání: 0:5.

AZ Havířov: Sonnek (9. Dufek) – Adámek, Aulehla, Chujac, Szturc, Srníček, Mrowiec – Potočný, Bambula, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Lenomar, Pawliczek
HC Energie Karlovy Vary: Beran – Bernáth, Vápeník, Hrůša, Pátek, Štaif, Kala – Tamáš, Petrov, Tlačil, Bečka, Salnikov, Prošek, Horký, Hotěk, Šik, Kurfürst

Úvod zápasu se držel v duchu zakládání útoku ze zabezpečených obran a to u obou týmů. Ani jeden celek se nedostával příliš k zakončení, ale hrálo se převážně ve středním pásmu. V čase 8:02 došlo v havířovské brance ke změně, když byl Sonnek nahrazen Dufkem. Ten zvládal svou úlohu velmi dobře, ale nakonec musel přece jen lovit kotouč ze své sítě už v první periodě. Při vyloučení Lenomara totiž využil přesnou přihrávku Tibor Tamáš, který zamířil přesně k tyči a přesunujícímu se brankáři nedal moc šancí.

Ve druhé třetině byli hosté přece jen o něco aktivnější, ale ve 29. minutě mohl jejich nedorozumění na modré čáře využít Peterka, jeho samostatný únik dobře zablokoval vracející se obránce a havířovskému útočníkovi tak nezbývalo než kotouč pouze nahrnout na Berana. Se startem druhé poloviny zápasu přišly dva rychlé góly, které v podstatě rozhodly o osudu zápasu. Nejprve se na konci jednatřicáté minuty prosadil Radek Prošek a o necelé dvě minuty poté zakončil rychlou souhru celé pětice Karlových Varů Jan Bečka.

AZet si zahrál ještě do konce druhé třetiny přesilovou hru, ale ta příliš nebezpečí nepřinesla a tak byl nejblíže gólu ve 38. minutě opět Peterka, kterého hledal před brankou Potočný, ale obrana Energie i tentokrát obstála.

Závěrečnou třetinu otevřel brzký faul hostů, ale přesilové hry dnes domácím příliš šancí nepřinesly a nejinak tomu bylo v tomto případě. Když ve 45. minutě Dufek předvedl úspěšný semafor na brankové čáře, tak sice zabránil brance, no o dvě minuty později už byl krátký při dorážce Radka Prošky, ten v pádu zasunul kotouč k tyči, kam již nestačil havířovský muž v masce natáhnout beton. 

Konečnou podobu výsledku dala akce z 52. minuty, kdy svou druhou brankou v zápase uzavřel gólový sumář Tibor Tamáš. AZet měl poté ještě několik šancí na přerušení čistého konta brankáře Berana, ale ten ve všech situacích obstál. Další utkání sehrají svěřenci trenéra Janečka v pátek 29. ledna od 18:00 doma s Českými Budějovicemi.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes hráči ze sebe odevzdali jednoznačně maximum, a co se týče přístupu k utkání, tak za ten je musím jednoznačně pochválit. Nicméně nám chyběla větší hokejovost a šikovnost v zakončení. Přestože jsme měli šance, tak jsme nevstřelili branku a prohráli.

Youtube