AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost se Zlínem bojovně, ale bez bodu

Jozef Valenčík | 19.09.2015

Po nepovedeném domácím zápase s Třincem se museli starší dorostenci velmi rychle oklepat. Hned den po páteční porážce je čekala cesta do Zlína, kde na ně v 6. kole NOEN Extraligy čekal další těžký protivník. AZet vstoupil do utkání dobře, ale v první třetině nedokázal aktivní hru proměnit v úvodní gól. To se sice podařilo ve druhé periodě, ale Zlínu se ještě v prostřední části podařilo srovnat a nakonec ve třetí části Berani otočili zápas na svou stranu. Další utkání odehraje starší dorost v pátek doma od 18:00 s Vítkovicemi.

ELSD - 6.kolo so 19.9.15:00
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
3:1
(0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 34. Václavek (Kowalczyk, Padrnos), 41. Dlabaja (Fridrich, Kotek), 53. Bainar – 26. Pawliczek. Rozhodčí: Obadal - Bryška, Kučera. Vyloučení: 6:6, navíc Krejčiřík (ZLN) a Mrowiec (HAV) 10 min. OT Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 43:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
PSG Berani Zlín: Huf – Gába, Fridrich, Marek, Kowalczyk, Janošek, Padrnos – Kočica, Dlabaja, Krejčiřík, Václavek, Kenša, Kotek, Hefka, Dobiáš, Bainar, Blažek
AZ Havířov: Matoušek – Aulehla, Chujac, Frojda, Hudeček, Szturc, Ševěček, Mrowiec – Borowiak, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Lenomár, Kurovský, Raček, Pawliczek, Cihlář

Dvě vítězství a tři porážky. Oba soupeři měli před zápasem téměř shodnou bilanci z úvodu sezony. Jediný rozdíl tkvěl v tom, že Zlín na rozdíl od Havířova jednou padl až v prodloužení. V tabulce byl tedy Havířov o bod za Zlínem.

AZet vyhrál naposled ve 2. kole, ovšem na Zimním stadionu Luďka Čajky rozhodně nepůsobil jako tým, který by se trápil a čekal na body. Naopak. Havířov vstoupil do zápasu velmi aktivně a prakticky celou první třetinu byl nebezpečnější. Slezané často dostávali domácí mužstvo pod tlak, z čehož pramenily také tři přesilové hry. Největší šanci však měl Daniel Kurovský při oslabení, když ujel zlínské obraně. Svoji stahovačku ale zakončil pouze do levé tyče. Několik zajímavých příležitostí si vypracovali i ševci, ovšem havířovský Matoušek chytal spolehlivě. Úvodní třetina tedy gólovou radost nepřinesla.

Začátek druhé části nabídl kuriózní moment. Na kostce se rozběhla seniorská osmnáctiminutová přestávka místo mládežnické patnáctiminutové, takže na Zlín, který vyčkal v šatně téměř do úplného konce, se muselo čekat. Rozhodčí tuto situaci vyřešili menším trestem pro domácí lavičku. Nabídnutou přesilovku Havířov sice nevyužil, ale zato se radoval o necelé čtyři minuty později. Útočná řada hostů doslova rozložila zlínskou defenzívu, z čehož vznikla situace, kdy nikým nehlídaný Dominik Pawliczek stál s pukem před prázdnou brankou. Domácí gólman Daniel Huf ležel u své levé tyče a marně se na poslední chvíli natahoval – havířovský útočník bez potíží zavěsil a poslal svůj tým do vedení.

Inkasovaná branka zapůsobila na Zlín jako živá voda. Domácí hokejisté najednou začali na ledě hýřit aktivitou a začali se více tlačit do branky, což brzy přineslo ovoce. Ve dvojnásobné početní výhodě se s trochou štěstí trefil Jan Václavek, jehož střela doplachtila až za záda brankáře Jiřího Matouška. Víc už se toho ve druhé třetině nestalo, ovšem nerozhodný stav sliboval zajímavé rozuzlení.

V úvodu třetí třetiny dohrával AZet přesilovku, přesto se ale radovali domácí. Daniel Dlabaja zakončil nenápadnou akci domácí čtveřice naprosto přesně a poslal mladé ševce poprvé do vedení. Slezany inkasovaný gól trochu zaskočil, rozhodně je však nezlomil. Havířovští dál bojovali a kdykoliv to šlo, tlačili se do útočného pásma.

Zatímco prvních čtyřicet minut nabídlo pohledný hokej se šancemi i pěknými zákroky na obou stranách, v posledních dvaceti minutách se obraz hry proměnil v urputný boj o každý kotouč. Zřejmě rozhodující moment přišel na začátku 52. minuty, kdy rozhodčí vyloučil lavičku hostů za špatné střídání. Přesilovku v samotném závěru využil Viktor Bainar, který zvýšil na 3:1. Havířov už poté nenašel síly na zvrat. Zlín si závěr utkání pohlídal a připisuje si tři body do tabulky.

Autor původní reportáže: Vojtěch Jurák (www.hokej.zlin.cz)

Ohlasy k utkání


Robert Svoboda (HC PSG Zlín): V pátek jsme odehráli výborný zápas v Olomouci, ale stálo nás to hodně sil. Dnes to byla naopak strašná dřina, šlo vidět, že se trápíme. O vítězství 3:1 rozhodl výborný výkon brankáře Hufa. Hra nebyla dobrá, ale důležité jsou tři body do tabulky. Máme spoustu zraněných hráčů, takže nastoupily i posily z mladšího dorostu. Doufáme, že brzy budeme kompletní, abychom mohli hrát lepší hokej.


Tomáš Urbánek (HC AZ Havířov): Musím kluky pochválit za aktivitu, nasazení a dodržování taktiky. Na soupeře jsme vlítli a dostali jej pod tlak. První dvě třetiny byly z naší strany výborné. Zápas jsme si bohužel prohráli sami, díky neproměňování šancí, kterých jsme měli spoustu. To by zkušení hráči, zejména ročníku 1998, měli proměňovat. Naopak soupeř každou naši větší chybu potrestal, když jsme dostali dva góly po hloupých individuálních chybách a jeden ve dvojnásobném oslabení. Takže i přes dobře odehraný zápas jedeme bohužel ze Zlína bez bodu.

Youtube