AZ Havířov

Azet po boji podlehl Jihlavě

Petr Miklas | 21.10.2013

H A V Í Ř O V - Velmi pěkný zápas byl k vidění na ledě K&K Pneu Arény, domácí Azet držel s favoritem krok, rozhodla polovina druhé třetiny, kdy Havířov sahal po vyrovnání, ale naopak inkasoval. Dvakrát se prosadil Jihlavský Adam Zeman, branku vstřelil i odchovanec Havířova ve službách Jihlavy Filip Seman. Hráči Azetu dělali co mohli, ale víc než snížit na konečných 3:5 nedokázali.

1. liga - 14.kolo po 21.10.18:00
AZ Havířov - HC Dukla Jihlava
3:5
(0:1, 2:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Koma, 33. Marosz (Roupec), 56. Klimša (Maruna) – 8. Kaláb (Čachotský), 25. Důras (Podlipnik), 30. Seman (Velecký), 34. Zeman (Mikeš, Čachotský), 45. Zeman (Mikeš). Rozhodčí: Vampola – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2113. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5.
AZ Havířov: L.Daneček – Bezuška, Vosátko, Roupec, Graca, Krisl, Klimíček, Koma – Kanko, Pechanec, Sztefek – J.Daneček, Šlahař, Jakúbek – Klimša, Říčka, Maruna – Škumát, Marosz, Kolařík - M.Rimmel.
HC Dukla Jihlava: Sáblík – Dobrovolný, Stebich, Mocek, Podlipnik, Kotvan, Karáb, Jícha – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Velecký, Seman - Březina, Kadlec, Malec – Kuřítko, Jícha, Krupka.

Azet začal zápas aktivněji, hned po úvodním buly se před Sáblíka hnal Kanko, ale dostal se do těžkého úhlu a hostujícího brankáře nepřekonal. V 8. minutě přišla velká příležitost Jihlavy, Důras se dostal ke střele z první, ale Daneček jeho ránu vytěsnil mimo tyče. Přesto to byli hosté, kdo šel do vedení, když Tomáš Kaláb využil střelou od modré čáry přesilovku. Po první třetině tak hosté vedli 0:1.

Začátek druhé části přinesl velkou šanci domácích k vyrovnání, kdy Klimša pálil do poloodkryté branky, ale Sáblík se rychle přesunul a betonem šanci zneškodnil. A tak to naopak byla Dukla, která přidala druhou branku při přesilovce – Michal Důras napřáhl od modré a trefil se přesně mezi Danečkovy betony.

První gól Havířova přišel na začátku 29. minuty, když si Jaroslav Koma udělal z obránců Jihlavy tréninkové kužely, dostal se před Sáblíka a střelou mezi betony jej překonal. O chvíli později mohlo být na domácích tribunách ještě veseleji, když se do brejku dostal Marosz, vymíchal Sáblíka, ale puk do sítě nedostal.

Po této šanci se opět potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Po sporné situaci ve středním pásmu se k puku dostali hosté a se štěstím došťouchali puk za brankovou čáru. Šťastným střelcem byl Filip Seman. Snížení domácích přišlo ve 33. minutě při přesilovce 5 na 3, když si Rostislav Marosz našel vyražený puk a poslal jej do branky.

Ale opět přišla rychlá odpověď Dukly – Adam Zeman nabruslil před Danečka a rychlou střelou zápěstím jej překonal, trefil se přesně do levého horního růžku jeho branky. V závěru třetiny měl AZ ještě přesilovku, ale využít ji nedokázal. Po dvou třetinách tak platil stav 2:4.

Třetí třetina začala poměrně vlažně, až na začátku 44. minuty hledal Kolařík před brankou Marosze, ten však promáchl a z šance nic nebylo. O minutu později ukázal Adam Zeman, proč je nejlepším střelcem Jihlavy – dostal přihrávku od zadního mantinelu a z první se trefil přesně k levé tyči Danečkovy branky.

O šest minut později mohl snížit Jakúbek, který sjel před branku a dorážel volný puk, ale mířil nad. V 56. minutě dokázal Azet zásluhou Davida Klimši využít přesilovku a dostal se tak na rozdíl dvou branek. Dvě a půl minuty před koncem měl na hokejce gól Jan Daneček, který mířil do odkryté branky, ale trefil jen hůl Jihlavského obránce. Nic dalšího se už nestalo a tak si Dukla poměrně zaslouženě odváží tři body za vítězství 3:5.

Ohlasy k utkání


Jan Daneček (trenér HC AZ Havířov): Dneska nás čekal velmi těžký soupeř. Jihlava mi připadala bruslivější a především uměla využít svých šancí. Rozhodující moment byl, když nám hosté utekli na 2:5, pak už si zápas zkušeně pohlídali. Opět rozhodlo proměňování šancí. Hráči teprve sbírají zkušenosti s 1. ligou, ale trefit prázdnou branku by měli i ve druhé.
(Celý pozápasový ohlas s trenérem Danečkem bude ke shlédnutí na WEB.TV)


Petr Vlk (trenér HC Dukla Jihlava): My jsme odehráli zápas velmi dobře, co se týče pohybu a důrazu v obranném pásmu. Soupeř nás zlobil v přesilových hrách, které jsme mu hloupě nabídli. Hru 5 na 5 jsme měli dobře pod kontrolou.

Youtube