AZ Havířov

Azet udolal Beroun v prodloužení

Petr Miklas | 16.10.2013

H A V Í Ř O V - Azet nebyl v souboji s druhým týmem tabuky favoritem, ale paradoxně většinu času tahal za delší konec provazu. Hosté ale využili z minima maximum a proto v zápase dvakrát vedli. Havířov však dvakrát otočil skóre, a díky dvěma brankám Klimši a Jakúbka si připsal výhru 4:3 v prodloužení. Další utkání sehraje AZ v sobotu na ledě Motoru České Budějovice.

1. liga - 12.kolo st 16.10.17:30
AZ Havířov - HC Medvědi Beroun 1933
4:3p
(1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Jakúbek (Klimša), 23. Klimša (Šedivý, Daneček J.), 51. Klimša (Šedivý, Roupec), 64. Jakúbek (Krisl, Roupec) – 3. Půlpán T. (Matějka), 27. Hrdel (Marek), 47. Marek (Kubica). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Štěpán, Reich. Vyloučení: 6:8, navíc Kanko (HAV) 10+10 a Hrdel (BER) 10min OT. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 1684. Střely na branku: 57:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.
AZ Havířov: Daneček L. - Bezuška, Vosátko, Roupec, Krisl, Graca, Koma, Klimíček, Kolarz - Sztefek, Pechanec, Kanko – Maruna, Daneček J., Škumát – Šedivý, Jakúbek, Klimša – Kolařík, Rimmel, Matějek.
HC Medvědi Beroun 1933: Šimboch – Jebavý, Špelda, Kužel, Chalupa, Dresler, Látal, - Marek, Kubica, Kubeš – Divíšek, Hrdel, Jonáš – Půlpán A., Šteiner, Babka – Půlpán T., Matějka, Malý.

Zápas začali velmi aktivně domácí hokejisté a už ve 2. minutě mohl otevřít skóre Škumát , ale ve výborné pozici z mezikruží hostujícího gólmana Šimbocha nepropálil. To Berounští hned svou první šanci využili. Na konci 3. minuty se dostali do přečíslení 2 na 1 a Tomáš Půlpán procedil puk mezi betony brankáře Danečka.

Vyrovnat mohl o tři minuty později Sztefek, ale hostující obrana jej na poslední chvíli pokryla a pak o chvíli později v přesilovce znovu Škumát , ale mířil těsně nad. Domácí byli i nadále aktivnější i díky několika přesilovkám, ale vyrovnat se jim nakonec zaslouženě povedlo až 49 v teřin před přestávkou, když se po příhře Klimši prosadil nadvakrát Martin Jakúbek.

Druhou třetinu zahájili domácí v početní výhodě, protože dohrávali přesilovku z první části. S tou však naložili prachbídně. To je ale mrzet nemuselo, protože krátce po jejím skončení se Ondrej Šedivý dostal přes obránce a našel volného Davida Klimšu, který poslal puk do pravého horního rohu Šimbochovy branky.

Poté jsme viděli sérii vyloučení na obou stranách, včetně osobního trestu do konce utkání pro havířovského Petra Kanka, jemuž se nelíbilo nepotrestání jednoho ze zákroků Berouna a naopak vyloučení na straně domácích.

V situaci 4 na 4 se prosadili Medvědi, když Marek nahrál volnému Zbyňkovi Hrdelovi, který z první prostřelil Danečka. Poté mohli jít dokonce do vedení, ale únik Půlpána se Šteinerem, kteří jeli dva na jednoho zakončil druhý jmenovaný nepřesnou střelou a tak to bylo stále 2:2.

Od poloviny zápasu zvýšil Azet svou aktivitu a vytvořil si spoustu šancí, ale nevyužil ani největší z nich, které měli Pechanec , Jakúbek a Škumát.

Třetí část začala poměrně vlažně, tempo z druhé třetiny se kamsi vytratilo. Až ve 45. minutě se do obrovské šance dostali Kolařík s Pechancem, ale sami před brankou nedokázali propasírovat puk za brankovou čáru.

O dvě minuty později přišel trest - Jakub Marek objel Danečkovu branku a zavěsil nad jeho rameno. Ještě ve stejné minutě byl v úniku faulován domácí Michal Sztefek a dostal možnost trestného střílení, které však neproměnil.

V 51. minutě domácí Azet vyrovnal při přesilovce 5 na 3 – Ondrej Šedivý našel mezi kruhy Davida Klimšu, který z první propálil Šimbocha. Po vyrovnání se obraz hry opět změnil – Beroun zvýšil aktivitu, ale i AZ se snažil dát rozhodující gól. Závěr třetiny patřil Medvědům, kterům pomohla i přesilovka, ale z tlaku nic nevytěžili a tak zápas došel do prodloužení.

Největší šanci prodloužení měl havířovský Pechanec, který se dostal do šance jako slepý k houslím, když za sebou nechal obránce Berouna puk, ale trefil jen Šimbochovu lapačku. Poté přišla rozhodující akce utkání – Jiří Krisl vypálil od modré a Martin Jakúbek jemně ztečoval puk mimo Šimbochův dosah. Domácí tak zvítězili 3:2, hosté se musejí spokojit s bodem.

Ohlasy k utkání


Jan Daneček (HC AZ Havířov 2010): Dnešní výkon ovlivnila vysoká prohra v Olomouci, kterou měli hráči v hlavách. Nejsme spokojeni s koncovkou, kterou neustále trénujeme. Přestože jsme byli minimálně dvě třetiny lepším týmem, k vyrovnání nám pomohla až využitá přesilovka 5 na 3.


Petr Novák(HC Medvědi Beroun): Přijeli jsme se snahou bodovat, takže získaný bod je pro nás dobrý. Samozřejmě, vzhledem k tomu, že jsme vedli, jsme mohli závěr sehrát lépe. Domácí však vyrovnali v přesilovce a v prodloužení jsme se dostali pod tlak a domácí tak vyhráli - řekl bych, že zaslouženě.

Celé rozhovory s oběma trenéry budou ke shlédnutí na web.tv

Fotogalerie k zápasu
Youtube