AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Body zůstaly v Hodoníně

Klára Bártková | 28.01.2023

Poslední lednová sobota zavála havířovské hokejisty do Hodonína, místní Baník v posledním zápase porazil Znojmo, takže na svěřence Jiřího Raszky, kteří minulé dva duely ztratili v prodloužení, nečekalo nic lehkého. Hodonínští hokejisté se v první třetině ujali vedení, nicméně AZet dokázal rychle odpovědět, ale vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel, ve druhé části sice žádný gól nepadl, v té závěrečné už se však prosazovali jen domácí.

2. liga - 33.kolo so 28.1.
SHKM Hodonín - AZ Havířov
4:1
(2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Romančík (Charvát, Škápik), 14. Škápik (Romančík, Charvát), 45. Bořuta, 57. Dobša (Bořuta, Hradil) – 10. Antoníček (Spratek, Kunc). Rozhodčí: Vaněk - Hübl, Jurčík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1126. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

SHKM Hodonín: Šurý – Šmach, Miklík, Škápik (A), Němec, Polesný (A), Rauš, Kučera – Sajdl (C), Dobša, Štědrý – Hradil, Krejčiřík, Bořuta – Peš, Charvát, Jarovinskij – Krejčí, Romančík, Matějka – Bartes
AZ Havířov: Štipčák – Dudáš (A), Havlík, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz (C), Mrowiec - Pawliczek, Spratek, Kratochvil - Apolenář, Zdeněk, Haas - Mrva (A), Ćmiel, Antoníček - Tvrdý, Pavlík, Pastor

Havířovští byli v úvodu utkání aktivnější, ale bohužel se ukázalo známé „nedáš, dostaneš“, domácí Michal Romančík totiž přesně po sedmi minutách využil mezery v havířovské obraně, dostal přihrávku k modré čáře, odkud volně projel až před Marka Štipčáka, kterého prostřelil ránou nad beton – 1:0.

Baník sice po vstřelené brance pokračoval v tlaku, nicméně jeden z domácích musel usednout na trestnou lavici a AZet toho využil. Po vyhraném vhazování před Michalem Šurým si k modré čáře vybruslil Daniel Spratek, jehož střelu tečoval do brány Petr Antoníček stojící mezi kruhy – 1:1

Početní výhodu však zužitkoval i Hodonín, v čase 13:20 zakončoval z pravé strany Lubomír Škapík a gólman Havířova se jen ohlédl – 2:1. Hra pokračovala od jedné branky k druhé, ale žádná větší příležitost už k vidění nebyla.

Před závěrem první třetiny došlo k druhému vyloučení na havířovské straně, pro domácí se tak naskytla dobrá příležitost zvýšit své vedení. Na začátku prostředního dějství dostal výbornou přihrávku zpoza branky Vojtěch Krejčiřík, ale Marek Štipčák ji svými betony zvládl vytěsnit. 

Havířovští si znovu začali vytvářet šance, což ale narušil další trest. Ve vlastním oslabení však všem ujel Jiří Zdeněk, který ale na gólmana Hodonína nevyzrál. Už při hře pět na pět se hosté řítili na domácí branku, jenže kvůli velkému počtu přihrávek ke střele ani nedošlo. 

Rychlý protiútok na straně Hodonína přinesl hodně práce Marku Štipčákovi, ten ale i díky rychlému přesunu v bráně prudkou střelu zastavil. Po čtyřiceti minutách se do kabin odcházelo za stavu 2:1.

Hned po pár odehraných vteřinách se k nebezpečné střele z otočky dostal Petr Peš, gólman AZetu měl sice s vyražením puku potíže, ale nakonec to zvládl. 

Jenže o pár chvil později už se skóre měnilo, Havířov totiž předvedl velkou chybu v rozehrávce u vlastní branky, puk skončil na holi Richarda Bořuty, ten se prosmýkl přes první bránící hráče, i když mu ještě jeden obránce stál v cestě, tak hostující útočník nezpanikařil a zamířil ke vzdálenější tyči – 3:1

Obrana hostujícího celku znovu propadla a dobrou střeleckou pozici si vypracoval Fedor Yarovinsky, Marek Štipčák však svůj tým podržel. Hodonín pokračoval v aktivní hře a AZet měl obrovské štěstí, že domácí své velké šance neproměňovali. 

I Havířov však mohl snížit, u brány totiž dorážel Šimon Kratochvil, ale Michal Šurý na poslední chvíli zasáhl. Necelé čtyři minuty před poslední sirénou si havířovská defenziva nepohlídala Davida Dobšu, který neměl problém s tím, aby překonal Marka Štipčáka – 4:1. Ke konci ještě AZet trefil tyč, ale další útočná akce už nepřišla.

Havířov tak prohrál potřetí v řadě, ve středu je na programu domácí zápas proti Novému Jičínu, přijďte naše hokejisty podpořit!

Ohlasy k utkání


Aleš Bachánek (Hodonín): Havířov je velmi silný soupeř. Podle mě jsme viděli krásné utkání, které se divákům určitě líbilo. V první třetině nás podržel golman Michal Šurý, kterého musím vyzdvihnout. Byli jsme na soupeře nachystaní, hráli jsme to, co jsme potřebovali. Věděli jsme jejich založení útoku, věděli jsme jak hrají a připravili jsme se na to. První třetina nám trochu utekla, ale pak jsme se do toho dostali. Plnili jsme si povinnosti myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem a zasloužili jsme si vyhrát.


Jiří Raszka (Havířov): Hrál se podle mě dobrý a rychlý hokej nahoru dolů. Obě mužstva dobře bruslila. Měli jsme v prvních deseti minutách čtyři gólové šance, jeli jsme sami na bránu, byla tam situace dva na jedna, ale nic z toho a místo toho jde do kabin s vedením 2:1 soupeř. Ve druhé třetině jsme měli také pár vyložených šancí, trefili jsme břevno. Prostě na tu produktivitu v poslední době trpíme. Místo toho, abychom si poslední třetině vytvořili nějaký tlak, tak po hloupé chybě dostaneme gól na 3:1. Z nedůrazu před brankou pak inkasujeme počtvrté. Myslím si, že Hodonín dnes více chtěl vyhrát a my můžeme maximálně žehrat na to, že neproměňujeme šance. Takový tým ale prostě musí ty šance proměňovat. Musíme se vrátit se k poctivému hokeji, k blokování střel, musíme dávat víc gólů kolem brány, zvýšit důraz a pak se to zase otočí zpátky na naši stranu.

Youtube