AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři: Dva body na Dukle zařídil 11 vteřin před sirénou kapitán Jan Vašenka

Vít Káňa | 03.10.2020

H A V Í Ř O V - Po včerejším vítězství v Edenu se naši junioři ve 14. kole Extraligy akademií představili na ledě Jihlavy. Před zápasem byli AZeťáci třetí a Dukla čtrnáctá. V úvodní třetině fanoušci branku neviděli, první gól zápasu dal havířovský Thiel ve 25. minutě, na něj navázal o tři minuty později Pavlačka. Dvougólové vedení nevydrželo hráčům z nejmladšího města dlouho, Dukla ve 30. minutě snížila Judou na 1:2. Ve třetí třetině Jihlava vyrovnala díky Sapíkovi, po této brance nechtěl nikdo udělat chybu a o vítězi rozhodlo prodloužení. V něm byl AZet aktivnější. Bonusový bod vystřelil 11 vteřin před koncem nastavení kapitán Jan Vašenka. K dalšímu zápasu nastoupí naši hráči 19. října, do GASCONTROL Arény zavítá Mladá Boleslav.

Juniorská liga akademií - 14.kolo so 3.10.12:00
HC Dukla Jihlava - AZ Heimstaden Havířov
2:3
(0:0 1:2 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Juda (Rauš, Chlubna), 44. Sapík (Zdarsa) – 25. Thiel (Petriska, Hledík), 28. Pavlačka (Kubík), 65. Vašenka (Mastič). Rozhodčí: Marek – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 35:33 (9:14, 9:8, 14:7, 3:4). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Dukla Jihlava: Krejčí – Rašín, Zeman, Zedek, Sapík, Macek, Kerber – Chlubna, Juda, Brož – Fiala, Rauš, Vyvial – Barák, Doležal, Pavelec – Čermák, Melenovský, Zdarsa.
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Kuboš, Fědor, Korýtko, Ketner, Zmarzlák, Thiel – Petriska, Mastič, Gergel – Vašenka, Becher, Pastor – Špaček, Byčkov, Bochnak – Pavlačka, Hledík, Kubík

Aktivněji do zápasu vstoupili hosté z Havířova. Ve 4. minutě Petriska střílel z mezikruží, ale jihlavský gólman Krejčí výborně zasáhl betonem. V 7. minutě se mezi kruhy zjevil Pavlačka, ale jeho úmysl, snažil se na domácího gólmana vyzrát blafákem, nevyšel. Útočné snažení hostí přerušila 9. minuta, Hledík dostal dvě minuty za sekání. Dukla, i když byla aktivní, přesilovku nevyužila. Střídaly se šance na obou stranách, ale ve vyložené byl až v 16. minutě, na vrcholu levého kruhu, hostující Vašenka, Krejčího lapačka ale nechybovala. Na konci 17. minuty se jihlavský Barák dostal do úniku, před gólmanem Zlatnickým se snažil zakončit fintou, ale havířovský gólman se překvapit nenechal. V 19. minutě se havířovský Thiel dostal ke střele, jeho pokus byl vyražen, ale i s následnou dorážkou Ketnera si Krejčí poradil. Do šaten se šlo za stavu 0:0.

Druhá perioda začala nepřesnostmi na obou stranách. V polovině 23. minuty šel domácí Melenovský na dvě minuty ven za podrážení. Hosté přesilovku využili v čase 24:02, skvělou kombinací Havířova se ke střele dostal Petriska, jeho pokus Krejčí sice vyrazil, ale na následnou dorážku Jana Thiela už byl krátký, stav byl 0:1. Hosté se místo tlaku museli bránit, ve 26. minutě dostal dvě minuty trestu Pavlačka. Jihlava však s přesilovkou naložila prachbídně. V čase 27:54 se havířovský Martin Pavlačka ihned po opuštění trestné lavice zapojil do hry a po přihrávce od Kubíka se v samostatném úniku prosadil k levé tyči - 0:2 pro AZet. Ve 29. minutě se poroučel havířovský Špaček na trestnou lavici za podrážení. Jihlava přesilovku využila v čase 29:01, po skrumáži před Zlatnickým se k puku dostal Miroslav Juda, který touš zasunul do prázdné klece, Dukla snížila na 1:2. Ve 34. minutě se hosté museli bránit ale dvě minuty početní nevýhody, kvůli sekání Hledíka, nebyly Duklou potrestány. Hosté měli početní výhodu ve 36. minutě, Rašín si šel na dvě minuty odpočinout za hrubost. Nicméně gól už do konce třetiny nepadl a do závěrečné dvacetiminutovky se šlo za stavu 1:2.

Třetí dějství začalo lépe pro domácí. V čase 43:31 se Dukla dostala k vyrovnání na 2:2, když se z pravého kruhu prosadil Matyáš Sapík. Tlak domácích gradoval ve 46. minutě, Chlupna zametal puk do prázdné klece, ale Zlatnický fantasticky zakročil betonem a podržel akcie havířovského týmu nad vodou. Hra se trochu zbrzdila, nikdo nechtěl udělat chybu. V 53. minutě fauloval domácí Kerber a dostal dvě minuty trestu za hákování. Havířov přesilovku nevyužil. Hra se kouskovala, utkání jako by ztratilo na spádu. Minutu a půl před koncem třetí třetiny se hostující Fědor dopustil podražení, které bylo oceněno menším trestem. Domácí lavička si vzala oddechový čas, aby šlo na led to nejlepší, co bylo k dispozici. Nicméně Jihlava do konce třetí periody gól nedala a za stavu 2:2, se šlo do prodloužení.

Hosté 30 vteřin oslabení přežili a v nastavení byli aktivnější. V 64. minutě měl na hokejce havířovský Fědor rozhodující gól, na pravém kruhu byl osamocen, ale jeho střela zamířila doprostřed brány. Nicméně to nemuselo Havíře mrzet, v čase 64:49 se totiž prosadil po krásné akci Jan Vašenka. Ten dostal kotouč mezi kruhy od Mastiče, nechal domácího gólmana Krejčího padnout na led a do odkryté klece v pohodě zakončil. Havířov si odváží i druhý bod za výhru 2:3.

Ohlasy k utkání


Ohlasy pro Vás připravujeme. 

Youtube