AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci poprvé bez bodu, Vítkovicím podlehli 3:0

Jakub Piskoř | 01.10.2020

V rámci pátého kola ELIOD Extraligy dorostu skupiny Východ se dorostenci Havířova představili na ledě dosud neporažených Vítkovic. První třetina skončila bez branek, ale utkání se hrálo ve velkém tempu. První a zároveň vítězný gól vstřelili vítkovičtí hráči na začátku druhé třetiny. Ve třetí třetině pak domácí přidali ještě další dvě branky, o které se postaral Petr. Vítkovice si připisují další 3 body, naopak AZet odchází poprvé v sezóně s prázdnou. Další zápas sehrají dorostenci již v sobotu 3.10. od 13:30 proti dosud poslední Olomouci.

Extraliga dorostu - 5.kolo čt 1.10.17:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Heimstaden Havířov
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Pavelec (Petr), 49. Petr (Macias, Kosina), 56. Petr (Macias, Bialy). Rozhodčí: Martin Rapák - Michal Vengřín, Martin Konvička. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 33:17 (14:5, 10:6, 9:6). Průběh utkání: 0:0, 3:0.

HC Vítkovice Ridera: Vilém – Kosina, Bialy, Puchala, Zielinski, Řepa, Fibigr – K.T. Macias, Petr (C), Pavelec – Přibyl (A), Melovský (A), Milata – Krčmarský, Štiak, Handl
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Mlýnek, Valouch, Kremnický, Pilíšek, Zavřel, Kubíček, Kalina – Jung, P. Irgl, Ungr, Mikula, Kolat (A), Lysoněk (C), Belan, Loza, Svozil, Bárta, Siekierka

Hned v úvodu první třetiny si Azet zahrál přesilovku, a to když byl faulován v slibné šanci Belan. Havířovští v přesilovce drželi puk, avšak domácí poctivě bránili a neumožnili hostům si vytvořit vážnější šanci. Utkání se odehrávalo ve vysokém tempu, ale oběma týmům chyběla přesnost a vetší důraz hlavně ve finální fázi. Na vážnější závar jsme si proto museli počkat až do 15. minuty. V signalizované výhodě nejprve vypálil z kruhu Řepa, jeho ránu ale zastavil Maňásek. V přesilovce už na Maňáska létala střela za střelou, avšak ani jeden z trojice Petr, Melovský, Macias úspěšní nebyli. Největší šanci AZetu měl na konci třetiny Lysoněk, který zblízka přestřelil vítkovickou klec. Po první třetině tak oba týmy odcházeli do kabin bez vstřeleného gólu.

První gól nabídla až 4. minuta druhé třetiny. Petr našel skvělou přihrávkou dobře postaveného Petra Pavelce, který čistě prostřelil Maňáska. Havířovu byla hned po inkasované brance nabídnuta přesilovka, avšak vítkovičtí dnes v přesilových hrách, ale i v celém utkání skvěle bránili. Ani druhá třetina nepřinesla mnoho brankových příležitostí. Jedna šance se ale urodila dvě minuty před druhou sirénou. Nejprve pěknou střelu předvedl hostující Loza, puku se poté ujali domácí a Melovský ujížděl sám na branku, jeho střela však mířila přímo na lapačku Maňáska.

Zkraje třetí třetiny dvakrát prověřil Viléma Belan, stav utkání se ale neměnil. Azet dělal chyby v rozehrávce. Po jedné takové se do zakončení dostal Přibyl, Maňásek musel vytěsnit puk vyrážečkou. Vítkovice byly nadále nebezpečnější a ve 48. minutě byly blízko ke gólu, ale Pavelcovu střelu nakonec zastavil Maňásek lapačkou. O minutu později už to bylo 2:0. Puk putoval po trase Kosina, Macias a přesně zakončujícím hráčem byl Dominik Petr. V další šanci po pěkné kombinaci ještě druhou branku Dominik Petr nepřidal. V 56. minutě šli ale Azeťaci do čtyř, a to byla příležitost, aby Dominik Petr přidal svou druhou branku, když prostřelil Maňáska téměř z nulového úhlu. Poslední šanci zápasu měli opět domácí. Zielinski nastřelil břevno a odražený puk získal Štiak, ale ani ten následně neuspěl.

Youtube