AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vezou dva body z Varů

Vít Káňa | 04.09.2020

H A V Í Ř O V - Před zápasem bylo o favoritovi jasno, Karlovy Vary skončily v minulé sezóně v nejvyšší juniorské soutěži páté. AZet je nováčkem. Diváci v KV Aréně v 65 minutách gól neviděli a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jediným střelcem zápasu byl havířovský Ondřej Becher. V utkání, v němž kralovali gólmani, si Havířov do Slezska odváží dva body. K dalšímu zápasu nastoupí naši junioři 11. září, v GASCONTROL Aréně vyzvou od 18:00 Liberec.

Juniorská liga akademií - 1.kolo pá 4.9.18:30
HC Energie Karlovy Vary - AZ Heimstaden Havířov
0:1sn
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 65. rozh. náj. Becher. Rozhodčí: Zubzanda – Baxa, Juránek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 33:23 (8:4, 15:9, 7:6, 3:4). Průběh utkání: 0:1.

HC Energie Karlovy Vary: Horák – Benda "A", Krajčík, Bulka, Tureček, Stejskal, Pohanka, Cestr – Adámek, Novotný "C", Bačo, Kupčo, Sapoušek, Rymon "A", Šmajda, Jiskra, Rozhon, Seidler, Remeš.
AZ Heimstaden Havířov: Štipčák – Kuboš, Kočí, Korytko, Ketner, Zmarzlák, Thiel – Petriska "A", Mastič, Horváth, Vašenka "C", Hledík, Pastor, Makovec, Tomeček "A", Bochnak, Špaček, Becher, Kubík.

V první třetině se jako první do větší šance dostali domácí, Tureček projel obranou hostí jako nůž máslem, ale na havířovského Štipčáka nevyzrál. V 11. minutě se hosté museli bránit, na trestnou lavici usedl Makovec, který obdržel dvě minuty za podrážení. Vary byly aktivnější, měly i více střel, ale opravdu vyložené šance neměly a pokud se dostaly do zakončení, tak v brance Havířů stál výborný Marek Štipčák. První třetina skončila 0:0.

V úvodu druhé periody chtěli domácí konečně otevřít skóre zápasu, velmi aktivní byl útočník Adámek, který se ve 25. minutě dostal ke střele, Štipčák ale vyrazil, k puku se dostal okamžitě domácí Bačo, ten však v zakončení selhal. Kotouč doputoval až na modrou k Bendovi, ten vystřelil, ale skóre se v KV aréně neměnilo. Běžela 31. minuta a velmi aktivní Adámek ujel všem hráčům AZetu a mířil si to ke Štipčákovi, ten však jeho úmysl, chtěl udělat kličku, přečetl a výborným zákrokem udržel akcie Slezanů nad vodou. O chvíli později se musel AZet bránit, Vašenka fauloval a šel si odsedět dvě minuty za faul kolenem.

 Největší šanci v přesilovce Varů měli paradoxně hosté ze Slezska, když se Mastič, díky Bendově chybě v rozehrávce, dostal k touši a ujížděl sám na Horáka, ten ale jeho projektil bravurně vyškrábl lapačkou. Pak domácí malinko znervózněli a byla z toho dvě vyloučení. Ve 33. minutě dostal Stejskal dvě minuty za hákování a ve 38. Rozhon za nedovolené bránění. Obě výhody hosté nepotrestali, do šaten se šlo za stavu 0:0.

Třetí dějství začalo opatrně, nikdo nechtěl zbytečně inkasovat. Ve 44. minutě se těžce z ledu zvedal Kuboš po střetu s Bačem. Lehce se přiostřilo a tempo hry se zvedlo. Akce střídala akci na obou stranách kluziště. Domácí hrozili Adámkem, hosté útočili Becherem a Ketnerem, vyloženě gólovou situaci však fanoušci neviděli. Na začátku 57. minuty se hosté museli strachovat, když si Ketner vysloužil dvě minuty za podrážení. Hosté ale oslabení, i díky přispění Štipčáka, přežili a šlo se do prodloužení.

V pěti minutách nastavení měl největší příležitost havířovský Petriska, který měl po chybě Rozhona otevřenou dálnici, jeho střelu ale gólman Hledík chytil. Samostatné nájezdy přišly na řadu po 65 minutách zápasu, ve kterém dominovali gólmani. Rozhodující nájezd proměnil ve druhé sérii havířovský Ondřej Becher a AZet si odvezl ze západních Čech dva body za výhru v prodloužení.  

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ HEIMSTADEN Havířov): Utkání mělo velmi dobrou úroveň. Excelovali oba gólmani. My jsme tady zanechali dobrý dojem a kluci pracovali výborně. Vyhrát ve Varech je bezesporu úspěch.

Youtube