AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci berou proti Hradci Králové dva body

Tomáš Vlček | 29.02.2020

Extraliga dorostu nabídla dnes v Gascontrol Aréně souboj AZetu a hradeckého Mountfieldu. Zápas vysoké úrovně dospěl za stavu 2:2 až do nájezdů. V nich byli těsně lepší havířovští hokejisté a odnesli si tak ze zápasu dva body. Další zápas sehrají ve čtvrtek na Slavii, doma se představí v sobotu proti Chomutovu.

ELIOD Extraliga dorostu - 38.kolo so 29.2.14:00
AZ Residomo Havířov - Mountfield Hradec Králové
3:2sn
(0:1, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Becher (Bílek, Kolat), 44. Becher (Bárta, Kolat), rozh. náj. Makovec – 4. Budina (Brožek), 60. Pajer (Pelda, Moravec). Rozhodčí: Čahoj – Klimek, Hladík. Vyloučení: 5:5, navíc Boukal (HRA) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 39:24 (12:7, 13:7, 10:7, 4:3). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P., Křivohlávek, Puzoň, Kalina – Pavlačka, Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkuvka, Kusak M., Bárta, Csabi
Mountfield Hradec Králové: Žalčík – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček, Pelda, Žaba – Giesl, Budina, Pajer, Jirků, Novotný, Souček, Koblížek, Brožek, Moravec, Michal Beneš

Zápas nabral hned od úvodu dobré tempo a na první gól se čekalo necelé 4 minuty. Pak se Matyáš Budina dostal za záda obránců a sám před Nowakem zakončil přesně k jeho pravé tyči – 0:1. Havířovští měli šance na srovnání, ale Kolat ani Vojkůvka neuspěli. Pak AZet přežil oslabení a v 9. minutě zahrozil Csabiho tečí po Bílkově střele.

Ale i hosté mohli přidat druhý gól. Ve 13. minutě však Nowak zvládl velký nápor ve svém brankovišti a ve 14. minutě ujetého Giesla zblokovali vracející se domácí obránci. A protože v poslední minutě Kremnický neprostřelil zblízka Žalčíka v hradecké brance, zůstalo skóre 0:1.

Druhá třetina začala pranicí Urbančíka s Táborským, po niž následovala přesilovka hostů. Tu AZet s přehledem ubránil a chvíli poté srovnal. Ondřej Becher šikovně na brankovišti tečoval Bílkovu střelu a bylo to 1:1. Po polovině utkání ohrozil domácí branku Budina, ale po blafáku nedokázal puk zasunout do odkryté branky. Ve zbytku třetiny upadla úroveň hry a šance, natož branky nebyly vidět žádné.

Ve třetí třetině nejprve domácí dokonali obrat, když ve 44. minutě v přesilové hře Ondřej Becher dostal přihrávku na levý kruh a střelou švihem vymetl Žálčíkovu šibenici nad vyrážečkou – 2:1. Hradečtí mohli srovnat za 5 minut když svého soupeře sevřeli u jeho branky a Nowak musel čelit spršce střel, ale odolal. A stejně tak se mu zadařilo v 53. minutě. Hosté se ale přeci jen dočkali vyrovnání. V poslední minutě odvolali brankáře, usadili se v útočném pásmu a Lukáš Pajer svou bombou od modré trefil přesně levou šibenici – 2:2.

V prodloužení mohly strhnout výhru na svou stranu oba týmy, ale všechny šance zůstaly nevyužity. V následných nájezdech byli v poměru 3:2 úspěšnější AZeťáci, kteří tak berou z utkání dva body, na východočechy zbyl jeden.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): V úvodu jsme byli trošku pasivní a dostali jsme branku. Pak jsme zvýšili aktivitu a měli jsme nějaké šance, které jsme bohužel neproměnili. Za vstup do druhé třetiny jsme byli zaslouženě odměněni vyrovnávací brankou. Ve třetí třetině byl klíčovým momentem naše využitá přesilovka. V závěru jsme byli potrestáni za pasivní hru brankou na 2:2. V prodloužení se nerozhodlo. V nájezdech jsme viděli krásných 5 gólů. Pro hokej jen dobře a my jsme rádi, že jsme získali dva body proti jednomu z nejlepších týmu u nás. Klukům je potřeba poděkovat za výkon, nasazení i odvedenou práci.


Jiří Janoušek (Mountfield HK): Myslím si, že to bylo oboustranně parádní utkání. Hrálo se ve vysokém tempu. Havířov je tradičně nepříjemný a důrazný soupeř. Hodně bruslili, forčekovali. Myslím si, že my jsme se soupeři vyrovnali, ale o ten jeden bodík byl asi Havířov lepší.

Fotogalerie k zápasu
Youtube