AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci v Litvínově dostali dva góly v závěru a prohráli 3:1

Vít Káňa | 27.02.2020

H A V Í Ř O V - V 19. kole nadstavby ELIOD Extraligy dorostu se hokejisté AZetu vydali přes celou republiku do Litvínova, který doma nedávno porazili 10:2. Chemici získali v posledních třech zápasech jediný bod a měli o motivaci postaráno. První třetina byla vyrovnaná, ale jediný gól vstřelil AZ, v závěru se trefil Kevin Horváth. Domácí vyrovnali na konci druhé třetiny. AZ měl v zápase více střel i šancí, ale Chemici v závěru třetího dějství dvakrát našli recept na gólmana Zlatnického a na ZS Ivana Hlinky zvítězili 3:1. Dorostenci Havířova nastoupí k dalšímu zápasu v sobotu 29. února, do GASCONTROL Arény přijede Hradec Králové.

ELIOD Extraliga dorostu - 37.kolo čt 27.2.17:30
HC Litvínov - AZ Residomo Havířov
3:1
(0:1 1:0 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Kadár (Brouček, Vyhlídal), 57. Skuhrovec (Vopat), 60. Skuhrovec (Hora, Vopat) – 19. Horváth (Kremnický, Becher). Rozhodčí: Domský – Lauko, Kotek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 27:36 (12:11, 8:12, 7:13). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Litvínov: Čermák – Vyhlídal, Kuchař, Hocelík, Werner, Kadár (C), Hora – Špaček, Postl, Bár, Skuhrovec, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Zielinski, Bílek, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Puzoň, Kalina – Pavlačka, Belan, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančik, Kusak, Bárta, Horváth, Vojkůvka.

Ač to měli hosté z Havířova do Litvínova opravdu daleko, tak únava z cesty na nich nebyla patrná a vstoupili do zápasu aktivně. V první šanci byl Pavlačka. Tlak AZetu byl přerušen na konci 3. minuty, to se právě Pavlačka provinil krosčekem. Chemici tak hráli první přesilovku, ve které si ale žádnou větší šanci nevytvořili. AZ měl výhodu v 7. minutě, litvínovský Dej obdržel dvě minuty trestu za pozdní dohrání, ale ani hosté výhody jednoho muže v poli nevyužili. Na přelomu 10. a 11. minuty měli domácí dvě slibné příležitosti, nejprve Postl hledal Iljuka, ale tomu zabránil ve skórování havířovský Becher, pak měl Skuhrovec před sebou prázdnou bránu, ale gólman Havířova Zlatnický se skvěle v brankovišti přemístil. Hosté se v 11. minutě kvůli Křivohlávkovi museli 120 vteřin bránit, jeho nedovolené bránění neuniklo očím hlavního sudího. Havířov měl v oslabení obrovskou příležitost. Špatná komunikace v obraně umožnila Kolatovi střelu z exkluzivního prostoru, ale Čermák zasáhl skvěle. V 18. minutě se Vyhlídal provinil sekáním a Havíři zahrávali další přesilovku, kterou na začátku 19. minuty využil Kevin Horváth. Ten se nejlépe zorientoval v chumlu hráčů před bránou a sám prostřelil Čermáka, stav byl 0:1 pro AZ. Domácí zažívali na konci první periody perné chvilky a kvůli faulu Iljuka, který dostal dvě minuty za podrážení se museli bránit.

Trest Iljuka se přesunul do druhého dějství, nicméně hosté početní výhody nevyužili. Tempo se oproti první třetině malinko zvolnilo. Ve 25. minutě fauloval autor prvního gólu Horváth a dostal dvě minuty trestu za hákování. V přesilovce se snažil domácí Brouček umístit svou střelu k tyči, ale Zlatnický ukázal svou třídu. Na konci 26. minuty litvínovský Vopat obdržel dvě minuty trestu za držení hole a chvíli se hrálo čtyři na čtyři. K Vopatovi se na trestné lavici přidal za nedovolené bránění Kadár a Havířov hrál přesilovku pět na tři, kterou ale opovrhl. Hra se nám na stadionu Ivana Hlinky přitvrdila, přibylo hitů. Ve 33. minutě fauloval Zielinski, ten obdržel menší trest za podrážení. I domácí se dočkali v zápase dvojnásobné přesilovky. Kolat dostal ve 34. minutě dvě minuty za podrážení. Už to vypadalo, že se hosté ubrání, jenže Litvínov se dostal ke své první střele v přesilovce a gól byl na světě. Na konci 35. minuty se trefil příklepem od modré Jakub Kadár, bylo srovnáno 1:1. Hra se po vyrovnávacím gólu zrychlila. Oba celky chtěly přesunout jazýček vah na svoji stranu. Na konci třetiny byl na dvě minuty vyloučen havířovský Kusak za faul kolenem.

Ve třetí třetině dohrávali domácí zbytek přesilovky, AZ zdržoval hru a vyhazoval puky. Oproti druhému dějství nám lehce ubylo vyložených šancí. 45. minuta přinesla dobrou příležitost pro AZ, domácí Brouček dostal dvě minuty za hákování. Havíři si sice pohrávali s Chemiky jako kočka s myší, ale gól v přesilovce nedali. Hosté přidali na tlaku a rychlosti a byly z toho další šance. Ve 48. minutě Becher ujel po levém křídle a mířil si to sám na Čermáka, domácí gólman však skvěle zasáhl. 51. minuta tlak Havířů sílil, Kusak se pokoušel prostřelit Čermáka mezi betony, ale ten dnes doslova čaroval. 54. minuta přinesla tresty na obou stranách. Adámek dostal dvě minuty za hrubost a kapitán Havířova Moškoř dvě minuty za krosček. Hrálo se čtyři na čtyři a žádný z týmu se neprosadil. Chemici se dvakrát osvobodili za cenu zakázaného uvolnění. Na konci 57. minuty dali Chemici druhou branku v zápase. Vopat naservíroval puk na zlatém podnose Davidu Skuhrovcovi, který se nemýlil. Bylo to 2:1 pro domácí. Havíři nesložili zbraně, ale na konci 59. minuty nenašel Kusak na Čermáka recept. Definitivně rozhodnuto bylo v čase 59:16. David Skuhrovec uplatnil svůj důraz před Zlatnickým a navýšil na 3:1 pro domácí. Litvínovský Postl ještě obdržel dvě minuty trestu za hrubost, ale to nic nezměnilo na výsledku 3:1 pro Litvínov. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Možná to zní divně, ale my jsme dnes odehráli super zápas. Který jsme si prohráli už v první třetině, když jsme jeli čtyřikrát sami na bránu a třetinu uhráli pouze na 1:1. Ve druhé třetině přišel sporný moment, namísto abychom hráli přesilovou hru my, tak soupeř hrál pět na tři a srovnal na 1:1. Bylo to o jediné chybě, kterou jsme udělali bohužel my a soupeř ji potrestal. Bohužel pro nás jsme předtím měli čtyři šance z mezikruží, které jsme nebyli schopni proměnit. Naše koncovka nás dnes stála vítězství. Co se týká hry, odehráli jsem velice dobrý zápas. Když pominu, že jsme měli daleko mladší tým a soupeř už měl k dispozici všechny hráče z juniorky, můžeme odjíždět se vztyčenou hlavou!

Youtube