AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci, i přes střeleckou převahu, prohráli v Padrubicích

Vít Káňa | 22.02.2020

H A V Í Ř O V - Hráči havířovského dorostu se v sobotu 22. února představili na ledě pardubického Dynama. Nebylo to ani 24 hodin po jejich vítězství v samostatných nájezdech proti Plzni, a zároveň to byl jejich třetí zápas ve třech dnech. V první třetině se nejdříve prosadilo Dynamo, za Havířov vyrovnával Makovec. Druhá třetina přinesla dva góly, oba padly do sítě havířovského gólmana Nowaka. Třetí dějství přineslo snahu AZetu, bohužel se vlastní nedisciplinovaností připravil o možnost snížit a kapituloval počtvrté. Dynamo doma zvítězilo 4:1. AZ k dalšímu zápasu ELIOD Extraligy dorostu nastoupí ve čtvrtek 27. února na ledě Litvínova.

ELIOD Extraliga dorostu - 36.kolo so 22.2.12:15
HC Dynamo Pardubice - AZ Residomo Havířov
4:1
(1:1 2:0 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Formánek, 25. Štetka (Matuška), 37. Pavlata (Burda, Vašíček), 55. Tvrdík (Formánek, Štetka) – 15. Makovec (Bílek, Kubík). Rozhodčí: Kratochvíl – Havel, Všetečka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 83. Střely na branku: 31:42 (11:15, 6:17, 14:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC Dynamo Pardubice: Borovička – Hebek, Vašíček, P. Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, J. Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz (C), Burda, Štetka, Macas.
AZ Residomo Havířov: Nowak (Zlatnický) – Bílek, Kremnický, P. Kubíček, Křivohlávek, Puzoň, Kalina – Siekierka, Žák, Pavlačka, Kubík, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Vojkuvka.

AZ měl velkou příležitost ve 2. minutě, kdy se Becher sám řítil na gólmana Borovičku, ale trefil jen jeho Beton. Ve 4.minutě měli Slezané k dispozici přesilovku, domácí Paleček dostal dvě minuty za hákování. Havíři sice zahrozili Kusákem, ale v 5. minutě vystihl František Formánek špatnou rozehrávku hostí a Nowaka prostřelil pod vyrážečkou, skóre bylo 1:0. Ve 12. minutě měl domácí Kloc na holi zvýšení, jenže mu střela před Nowakem nesedla. AZ vyrovnal v 15. minutě, Pavel Makovec tečoval nahození Bílka a gólman Borovička poprvé kapituloval 1:1. Slezané tlačili, ale museli se v 18. minutě bránit, protože Křivohlávek dostal dvě minuty za držení. Dynamo přesilovku nevyužilo a tak po 20 minutách hry byl stav 1:1.

Druhá třetina začala bez velkých šancí na obou stranách. Ve 23. minutě pardubický Štetka obdržel dvě minuty trestu za vysokou hůl. AZ přesilovku nevyužil a co hůř sedm vteřin po jejím konci ve 25. minutě dostal gól od potrestaného Pavola Štetky. Ten od Matušky obdržel nádherný pas do jízdy, skóre zápasu bylo 2:1 pro domácí. 28. minuta přinesla faul havířovského Křivohlávka, který dostal dvě minuty za podrážení. Domácí výhody nevyužili. Ve 30. minutě se Paleček snažil zakončit před Nowakem, ten se však vytáhl perfektním zákrokem. 32. minuta zápasu a Pardubice se musely bránit. Chabada dostal dvě minuty za nedovolené bránění. AZ měl na holi vyrovnání, jenže Pavel Makovec svůj druhý gól v zápase nepřidal. Nedáš, dostaneš platilo i dnes. Ve 37. minutě Dominik Pavlata obdržel skvělý pas od Burdy a šikovnou kličkou si položil gólmana a puk zasunul do brány vedle jeho betonu. Na světelné tabuli svítilo 3:1. Tímto stavem skončila i druhá třetina.

Třetí dějství začalo infarktovou situací pro Havíře, protože už mohli prohrávat o tři góly, ale sudí puk v brance ještě neviděl. AZ se zvedl a přidal na důrazu i nasazení. Domácí se snažili využívat brejky. Ve 46. minutě fauloval pardubický Koudelka a dostal dvě minuty trestu za napadaní. V Přesilovce pálil tvrdě Kremnický, ale mířil vedle. 47. minuta a na světě byla další přesilovka pro Slezany. Domácí Kubíček dostal menší trest za krosček. Jenže hosté se nedokázali udržet v pásmu a na začátku 50. minuty jim ujel Formánek. Gólman Nowak si však prostor na betonem tentokrát pohlídal. Tlak Havířova sílil, ale bohužel pro ně Vojkůvka v 54. minutě zahákoval domácího hráče. Dynamo mělo k dispozici dvě minuty přesilovky. Běžela 55. minuta zápasu a domácí využili výhody, Vojtěch Tvrdík se trefil z předbrankového prostoru a bylo to 4:1 pro domácí. Nikdo z týmu už další gól nepřidal, Pardubice tak porazily Havířov 4:1.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): První třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, soupeř potrestal chybu v obraně. Nám se podařilo do konce třetiny vyrovnat. V druhé třetině jsme soupeře přestříleli 17:6, ale bohužel jsme z gólových šancí nic neproměnili. Soupeř hned první chybu potrestal, navíc nám odskočil na 3:1 a my už jsme potom neměli sílu a nedokázali se zápasem nic udělat. Už byla znát únava, my jsme měli hlavy dole. Po tak náročném programu se není co divit.

Youtube