AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci AZetu prohráli na ledě Hradce Králové

Vít Káňa | 04.01.2020

H A V Í Ř O V - Hokejisté dorostu dnes v prvním zápase v novém roce zavítali na led MOUNTFIELDU Hradec Králové. Východočeši postoupili do druhé části soutěže z prvního místa skupiny Střed a před zápasem byli druhým týmem tabulky za Vítkovicemi. AZ se po třech porážkách v řadě snažil napravit svou reputaci a začal dobře. Ve třetí minutě otevřel skóre Ondřej Becher, AZ první třetinu vyhrál 0:1. Druhé dějství přineslo řadu faulů domácích a dva góly na obou stranách, za Havířov dal gól Moškoř a za MOUNTFIELD Jerman, stav byl 1:2 pro AZ. Na začátku třetí třetiny vyrovnali domácí Jermanem. AZ vrhl všechno do útoku, ale opět inkasoval, ve 48. minutě se trefil Pajer. Ke konci zápasu Slezané hráli i bez brankáře, bohužel to k bodům nevedlo a prohráli 3:2.

ELIOD Extraliga dorostu - 26.kolo so 4.1.12:15
Mountfield Hradec Králové - AZ Residomo Havířov
3:2
(0:1 1:1 2:0)

Branky a nahrávky: 37. Jerman (Pelda), 42. Jerman (Mi. Beneš), 48. Pajer (Moravec, Ma. Beneš) – 3. Becher (Moškoř), 29. Moškoř (Puzoň, Makovec). Rozhodčí: Mareš – Raška, Brož. Vyloučení: 8:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:2 3:2.

Mountfield Hradec Králové: Žalčík – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček (C), Pelda, Jerman – Giesl, Pajer, Jirků, Ma. Beneš (A), Novotný, Souček, Brožek, Moravec, Mi. Beneš (A).
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Kremnický, Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák, Kubíček – Mikula, Žák, Pavlačka (A), Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Belan.

Na začátku první třetiny zápasu byli aktivnější hosté ze Slezska, AZ se prezentoval střelou Michala Kusaka, o minutu později byl v akci domácí Táborský, ale brankář Havířova Zlatnický, byl připravený. AZ se radoval ve třetí minutě, když se po přihrávce kapitána Moškoře prosadil Ondřej Becher, který si nabruslil před Žálčíka a vymetl pravý roh jeho svatyně, stav zápasu byl 0:1. Domácí se snažili reagovat na pro ně nepříznivý stav, ale Pajer své dvě šance v 5. a 6. minutě neproměnil. Nejprve jeho střelu vytěsnil Zlatnický mimo a v druhé šanci netrefil odkrytou banku Havířova. Útočné snažení domácích přerušila 9. minuta, když si šel na dvě minuty odpočinout domácí Matěj Novotný, který se provinil hákováním. Přesilovou hru AZ nevyužil. Domácí ve 12. minutě opět hrozili Pajerem, ale v tváří tvář Zlatnického nepřekonali. Hrálo se tvrdě na obou stranách, oba týmy si nic nedarovaly. Ve 14. minutě si šel odsedět dvou minutový trest domácí Lukáš Žák, ten se provinil sekáním. Havířov přesilovku přežil, nic nevymýšlel a touš vyhazoval přes všechny čáry. Když už se Mountfield usadil v útočné třetině, jeho snaha překazila hra rukou. AZ v přesilovce gól nedostal a v 17. minutě mohl po vyloučení hradeckého Davida Brožka, ten dostal dvě minuty za napadení, navýšit svůj náskok. Přesilová hra byla v podání havířovských lepší, nicméně zůstala nevyužita. Na konci třetiny byl v šanci Šimon Puzoň, ale netrefil banku Žalčíka. První třetina tak skončila za stavu 0:1.

V první šanci druhé třetiny byli domácí a mohla za to nekoncentrovanost Slezanů, kteří jako by byli myšlenkami ještě v šatně. V obrovské příležitosti se ocitl Petr Moravec, proti kterému skvěle zasáhl betonem Štěpán Zlatnický. Brankář AZetu své obránce zrovna nepochválil a hrálo se dál. Ve 22. minutě sám před Žalčíkem „vyplaval“ havířovský Denis Bárta, ten se nadvakrát snažil přehodit beton gólmana, ale to se mu nepovedlo. Ve 24. minutě se na trestnou lavici poroučel domácí Petr Morávek, který se provinil napadením. Havířov zahrozil kapitánem Janem Moškořem, ten se prokličkoval obranou až před brankáře Žalčíka, ale backhandem trefil jenom horní tyčku domácí svatyně. Domácí oslabení přežili. Hra se přitvrdila, domácí chtěli otočit vývoj zápasu. Jenže přišla 27. minuta a za krosček šel okusit pohodlí trestné lavice domácí Táborský, který se provinil krosčekem. Havířov byl v tlaku, avšak Puzoňova střela šla mimo. AZ byl všude o krok dříve a domácí se uchylovali k nevybíravým zákrokům. Pajer obdržel ve 29.minutě zápasu 2 min. +10 minut osobního trestu za naražení zezadu. AZ hrál přesilovou hru pět na tři, kterou také využil. Ve 29. minutě zápasu se prosadil kapitán Jan Moškoř, ten si z pravé strany sjel k brance a překvapivě vystřelil k bližší tyčce. Havířov vedl v Hradci 0:2. AZ ještě dohrával standartní přesilovku, ale tu už nevyužil, domácí se ubránili. MOUNFIELD ve 35. minutě fauloval, opět si šel zchladit hlavu na dvě minuty Táborský. Havířov svou přesilovou hru odehrál v klidu vědom si náskoku. Domácí tuto liknavost využili a v plném počtu hráčů na ledě se ve 37. minutě prosadil domácí Jakub Jerman. Na světelné tabuli svítil stav 1:2. Oba týmy branka nakopla a snažily se v závěru třetiny vstřelit branku. S nasazením to ale přehnal havířovský Milan Křivohlávek, ten si šel odsedět dvě minuty za hrubost. Gól už v druhé třetině nepadl, zbytek trestu havířovského hráče se přesunul do třetí třetiny.

Mountfield měl vstup do třetí třetiny jako hrom, nejprve se ještě neprosadili domácí Moravec a Gesl, ale v 41. minutě potrestal vyloučení havířovského Křivohlávka Jakub Jerman. Ten propálil havířovského gólmana Zlatnického mezi betony a začínalo se od znova, stav zápasu byl 2:2. AZ se snažil dát gól, ale Hradec hrozil brejky. Ve 45. minutě se neprosadil velmi aktivní Pajer a minutu po něm ztroskotal na Zlatnickém Souček. Běžela 48. minuta zápasu, když se z mezikruží střílel Lukáš Pajer, který propálil všechno, co mu stálo v cestě. Domácí se poprvé v zápase ujali vedení, skóre bylo 3:2. Hráči slezského týmu se vzedmuli k nástupu. Havířovský Ondřej Becher byl v 52. minutě ve vyložené šanci, ale s jeho backhandem si Žálčik poradil. Domácí chvíli nevěděli, co měli dělat s pukem. Vyhazovali a hned šli střídat. Tato fáze utkání byla velmi fyzická. Bojovalo se u mantinelů a stála hráče obou týmu mnoho sil. V 56. minutě šel na dvě minuty na trestnou lavici domácí Jerman, který se provinil krosčekem. V 57. minutě mohl dát pojistku domácím Matěj Beneš, ale v koncovce mu selhala muška. Přesilovka se AZetu hrubě nepovedla. Ve hře pět na pět byli v šancích havířovští Dominik Kolat a Ondřej Becher, ale gól nedali. Poslední jmenovaný Becher odjížděl v 60. minutě z ledu za pomocí zdravotníka za nedovolený zákrok na něj byl vyloučen domácí Moravec, ten obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. Havířov hrál v šesti proti čtyřem, ale gól se jim už nepodařilo dát. Hradec Králové doma zvítězil na Havířovem 3:2.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov):

Jeli jsme dnes do Hradce bez kluků, kteří zítra nastoupí za juniorku. Hráli jsme proti soupeři, který dva roky po sobě uhrál v extralize dorostu medaili. Když pominu to, že jsme o gól prohráli, tak si myslím, že dnes jsme si bod zasloužili. Měli jsme trochu smůly v koncovce, dneska jsme dali asi 4 tyčky, ale co se týče hry tak i přes naši omlazenou sestavu, jsme se soupeři vyrovnali a odehráli velice dobrý zápas. Byli jsme trošičku nešikovní v koncovce, vypracovali jsme si šance, se kterými jsme naložili trosku nešťastně.

Youtube