AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostu to ve Varech nepálilo, prohrál o dva góly

Vít Káňa | 28.11.2019

H A V Í Ř O V - Nejdelší letošní cesta zavedla havířovské dorostence na led karlovarské Energie. AZ mohl jít do vedení jako první, Moškoř však svou šanci neproměnil. Opět platilo, nedáš-dostaneš. Domácí März zajistil Varům po první třetině těsný náskok. Ve vyrovnané druhé třetině se prosadili pouze domácí útočníkem Bulkou. Třetí třetina nabídla pěkný hokej na obou stranách. Oba celky se však prosadily jen jednou. Za domácí se podruhé v zápase trefil März a za Havířov dal čestný gól Pavlačka. AZ dnes nebyl horším týmem, bohužel své šance neproměnil, Karlovy Vary doma zvítězily 3:1. Havířov je nyní v tabulce sedmý, Karlovy Vary poskočily na druhé místo.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo čt 28.11.18:00
HC Energie Karlovy Vary - AZ Residomo Havířov
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 14. März (Rymon, Hohl), 24. Bulka (Dorot), 47. März (Anton) – 56. Pavlačka (Kubík, P. Kubíček). Rozhodčí: Plachý – Žižka, Hanák. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 152. Střely na branku: 33:20 (10:10, 14:5, 9:5). Průběh utkání: 3:0 3:1.  

HC Energie Karlovy Vary: Maleček – Bulka, Dorot, Anton, Hohl, Houdek "C", Vogel – Šmajda, Rymon, Šlechta, Kupčo, Botoš "A", Príhoda, Matas, Sapoušek, März "A".
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – P. Kubíček, Kremnický, Puzoň, Bílek, Wlodara, R. Kubíček – Pavlačka "A", Moškoř "C", Becher, Makovec, Kubík, Bárta, Urbančík, Žák, Vojkuvka, Horváth "A", Belan.

Obě mužstva začala první třetinu vzájemným oťukáváním. V první výraznější šanci zápasu se ocitl domácí Anton, ale v poslední chvíli zasáhla obrana Slezanů. Domácí brankář Maleček pak zasahoval proti třem šancím Havířova, ale překvapit se nenechal. Ve 4. minutě šel na trestnou lavici karlovarský Příhoda za faul loktem. AZ nabídnutou příležitost nevyužil, Energie měla v oslabení asi půlminutu touš v útočném pásmu. Po přesilovce se opět prezentoval Anton, tentokrát, střelou od modré, ale gólman Zlatnický si i s následnou dorážkou poradil. Havířovský Wlodara se v 7. minutě provinil nedovoleným bráněním a šel na dvě minuty na trestnou lavici. Domácí v přesilové hře zahrozili Rymonem, ale početní výhodu nevyužili. V 9. minutě zápasu se historie opakuje. AZ se opět provinil nedovoleným bráněním, tentokrát si šel dvě minuty odsedět P. Kubíček. Přesilovku AZ dobře ubránil a ve 12. minutě měl Moškoř velkou šanci, domácí Maleček však střelu vyrážečkou vytěsnil mimo branku. Nedáš, dostaneš. 14. minuta a aktivní Rymon našel nikým nehlídaného Lukáše Märze, který dal první gól zápasu - 1:0. AZet chtěl rychle vyrovnat, ale Maleček si se všemi pokusy, i se štěstím, poradil. V 17. minutě šel na trestnou lavici domácí Matas za nedovolené bránění. Havířov si sice tlak vytvořil, nicméně přesilovka zůstala nevyužita. Necelou minutu před koncem první třetiny AZ zamkl Energii ve vlastním obranném pásmu. Ta tlak přežila, navíc za faul hostujícího Wlodary, ten dostal 2 minuty za podrážení, dohrávala zbytek třetiny v početní výhodě.

Wlodarův trest se přenesl i do druhé třetiny. I přesto, že Slezané hráli v početní nevýhodě, vytvořili si během oslabení souvislý tlak na Malečkovu bránu. Domácí přesilovou hru nevyužili a bránili se sílícímu tlaku hostí, kteří do druhé periody nastoupili s opravdu velkým zápalem. Už to vypadalo, že se zápas přesouvá na stranu Havířova, jenže přišla 24. minuta a střelou od modré se trefil Kryštof Bulka. Na světelné tabuli svítilo 2:0. O minutu později se havířovský Vojkůvka ocitl sám před Malečkem, ten ale betonem jeho pokus vyrazil. Hrálo se nahoru a dolů. Ve 29. minutě se havířovský Becher dostal až před branku domácích, nicméně Maleček vytasil pěkný zákrok. V 31. minutě se hostující Kremnický na dvě minuty odporoučel na trestnou lavici, když se provinil proti pravidlům držením. Karlovy Vary přesilovou hrou opovrhly. K pořádné akci se dostaly až ve 34. minutě, kdy Šlechta nasadil ke kličce, ale Zlatnický na zemi parádně zasáhl. 36. minuta nám začala zostra, na ledě se jiskřilo. Padly tři dvouminutové tresty. Za Energii šli na trestnou lavici na dvě minuty Hohl – podrážení a Botoš – hrubost, za AZ byl potrestán Horváth – hrubost. Přesilovku pět na čtyři hosté nevyužili. Ve 38. minutě se opět bránili po dvou minutovém trestu pro Vojkůvku za nedovolené bránění. Energie ji nevyužila. Třetina se již jen dohrávala.

Poslední třetina začala trestuhodným nedorozuměním v obraně Slezanů. Na Zlatnického ve 41. minutě jeli osamoceni dva hráči Karlových Varů, Botoš nahrál Príhodovi, ale Zlatnický jeho střelu chytil. Hra se opět přelévala ze strany na stranu, nikomu se nepodařilo usadit v obranné třetině soupeře. Za zmínku stojí střela Moškoře ze 44. minuty, ale Maleček jeho projektil z pravého kruhu lapil. 45. minuta a dvě minuty trestu šli za domácím Sapouškem, který si nepohlídal svou hůl. AZ přesilovku nevyužil, ihned po jejím konci dostal třetí branku. Podruhé v zápase se ve 48. minutě prosadil Lukáš März a domácí vedli už 3:0. Karlovy Vary mohly navýšit skóre ve 49. minutě, když ujeli Botoš a Příhoda, ale obránce Zmarzlák skvěle vystihl jejich úmysl a srazil přihrávku do rohu kluziště. Domácí Šmajda se dostal o minutu později sám až před Zlatnického, jeho bekhendový pokus ale v síti neskončil. V 56. minutě se AZ dostal do pásma a zamkl Energii, ale k pořádnému střeleckému pokusu to nevedlo. Ten přišel až o minutu později, kdy Martin Pavlačka snížil na 3:1. Kontaktní gól přišel pro Havířov pozdě, Energie si svůj náskok pohlídala a doma zvítězila 3:1.

Ohlasy k utkání


Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): Přeci jen je to jiná soutěž než základní část, na klucích jde trochu vidět nervozita. První třetinu jsme neodehráli úplně podle představ, i když jsme ji vyhráli 1:0. Jsme velmi rádi, že jsme dotáhli utkání do vítězného konce, že jsme vstoupili pravou nohou do nadstavbové části. To už je ale za námi, v sobotu přijede Liberec, tak chceme pokračovat ve sbírání bodů.


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Gratulace soupeři k jednoznačně zaslouženým třem bodům. Dnes jsme ve všech aspektech hry byli horším týmem. Soupeř výborně bruslil, vyhrával osobní souboje, zdvojoval se. My jsme točili hru bez brzdy, nějakého důrazu, forčekinku, ustupuvali jsme, takže jsme si nezasloužili vyhrát.

Youtube