AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři padli na Lapači

Vít Káňa | 21.02.2020

H A V Í Ř O V - V pátek 21. února vyjeli junioři na Vsetín, aby na Lapači změřily své síly s Valachy. Před zápasem byl AZet na první příčce skupiny Východ REDSTONE Extraligy juniorů s třinácti bodovým náskokem na třetí Vsetín. AZ se v utkání prosadil první zásluhou Ševěčka, pak ale Havířovu na nějakou chvíli zvlhl střelecký prach, Valaši srovnali těsně před koncem prvního dějství. Ve druhé třetině padly tři góly, jeden dal AZ díky Tomečkovi a dva Valaši, Havířov opět kapituloval před koncem periody. Ve třetím dějství měl AZ více střel, ale v oslabení kapituloval po čtvrté. Na Vsetíně prohrál poprvé po osmi zápasech 4:2. K dalšímu utkání nastoupí v neděli 23. února v GASCONTROL Aréně od 14:30 proti Warriors.

Extraliga juniorů - 34.kolo pá 21.2.17:45
VHK Vsetín - AZ Residomo Havířov
4:2
(1:1 2:1 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Vavřík (Baďura, Klímek), 28. Klímek (Ondračka, Baďura), 39. Pospíšil (Frimel, Veselý), 48. Apolenář (Klímek, Vrána) – 6. Ševěček (Revaj, Tomeček), 34. Tomeček (Štefka, Kočí). Rozhodčí: Škrobák – Bařinka, Kociňák. Vyloučení: 5:8, navíc Frimel (VSE) a Grygar (HAV) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 216. Střely na branku: 31:35 (13:12, 12:13, 6:10). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:4.

VHK Vsetín: Málek – Pernický, Liss, Zeman, Kožený, Houser, Ondračka – Veselý, Vašenka, Apolenář, Vrána, Pospíšil, Klímek, Baďura, Vavřík, Frimel.
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Koubek, Ševěček, Pavelek, Kočí, Grygar, Kubíček – Štefka, Revaj, Mrkvica, Pindel, Tomeček, Horváth, Bochnak, Juhász, Plandor, Byčkov, Ivaščenko.

Prvních pět minut zápasu bylo ve znamení nepřesností na obou stranách. Jako první se ke kloudné akci dostali hosté z Havířova a byl z toho na konci 6. minuty gól. Od modré čáry pozdravil gólmana Valachů havířovský obránce Vojtěch Ševěček a propálil všechno, co mu stálo v cestě 0:1. V 8. minutě se poprvé vylučovalo, na straně Havířova se provinil Koubek, ten obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. Havířov se v oslabení dvakrát osvobodil vyhozením a potřetí zasáhl Štipčák. 14. minuta a puk zůstal osamocen v brankovišti Valachů, k touši měl však nejblíže vsetínský Vrána a situaci vyřešil. AZ hrál bez pořádného nasazení a to se mu také vymstilo. V 19. minutě se prosadila první vsetínská formace, gól dal po pohledné kombinaci Michal Vavřík, skóre bylo vyrovnáno 1:1. V 19. minutě hráli havířovští hráči klasickou přesilovku, vsetínský Pospíšil dostal dvě minuty za napadení. Gól už v první třetině nepadl, tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Do druhého dějství se AZetu přenesl zbytek přesilové hry, tu ale nevyužil. V brankovišti Havířova čaroval na začátku třetiny Štipčák, ten musel vytáhnou ze své torny několik parádních zákroků. Ve 24. minutě fauloval havířovský Ševěček, ten dostal dvě minuty za napadení. Valaši začali s první útočnou akcí v přesilovce a vzápětí byla hra opět přerušena. AZ šel do tří, Byčkov neuhlídal svou hůl a dostal za to dvě minuty trestu. Valaši měli k dispozici skoro dvě minuty přesilovky pět na tři, ale za zmínku stojí krom výkonu Štipčáka pouze akce havířovského Plandora. Ten získal touš ve středním pásmu a sám upaloval na bránu Valaců, jeho střelu vyrazil Málek betonem a dorážce zabránil vsetínský Zeman. 28. minuta a Valaši se v zápase prosadili podruhé. Tomáš Ondračka přihrál Danielu Klímkovi a ten měl před sebou prázdnou bránu, stav byl 2:1 pro domácí. Byl to pro AZ těžký direkt, v následujících vteřinách se na Štipčáka valili Valaši jako lavina. Nejprve Apolenář nahrál do parádní pozice Vašenkovi, ten ale trefil jen boční síť. Pak sám Apolenář měl před sebou volný levý horní roh Štipčákovi brány, ale přestřelil. Hostující trenér Potěšil si byl nucen ve 30. minutě vybrat oddechový čas. Domácí hosty tlačili, dokonce se na několik minut i usadili v obranném pásmu Slezanů, ale Valaši se vlastní nedisciplinovaností připravili o možnost rychle navýšit náskok. Ve 33. minutě dostal dvě minuty vsetínský Pernický za podrážení. Vsetín v oslabení napoprvé vyhodil a když podruhé opouštěl puk obranné pásmo Valachů, tak z toho byla gólová šance. Jenže Klímek svůj pokus z backhandu namířil jenom do připraveného Štipčáka. AZ svou přesilovou hru využil ve 34. minutě, Daniel Tomeček střílel z vrcholu levého kruhu a trefil perfektně k bližší tyči. Na Lapači bylo vyrovnáno 2:2. Teď měl pro změnu navrch Havířov. Jenže podobně jako Valaši se museli Slezané bránit. Ve 37. minutě šel Štefka vyzkoušet pohodlí trestné lavice za krosček. Valaši přesilovku nevyužili, ale nemuseli smutnit. Na konci 39. minuty se totiž mezi Štipčákovými betony prosadil Tadeáš Pospíšil, 3:2 a domácí opět odskočili Slezanům na konci třetiny. Tímto stavem skončila i druhá třetina.

Třetí perioda byla ze začátku byla prostá vyložených šancí. Ve 44. minutě se domácí museli bránit, Apolenář totiž dostal dvě minuty za podrážení. Havíři se však během přesilovky k pořádné akci nedostali. Běžel konec 46. minuty a podruhé se v zápase na trestnou lavici poroučel havířovský Vojtěch Ševěček, tentokrát obdržel dvě minuty za hrubost. Ve 47. minutě ujel v oslavení havířovský Vojtěch Pindel, ale gólman Málek své betony protentokrát sklapl včas, Juhászova následná dorážka se mezi tři tyče nedostala. Ve 48. minutě domácí zvýšili už na rozdíl dvou branek. Tvrdou ranou z vrcholu levého kruhu propálil Štipčáka Jakub Apolenář, skóre bylo 4:2 pro domácí. Slezané vrhli všechno do útoku. Na ledě se přitvrdilo a domácí čekali na rychlé brejky. V 53. minutě kombinovali Tomeček s Revajam, ale zakončení posledního jmenovaného byli nepřesné. 57. minuta nám přinesla souboj v rohové, před Štipčákem se do sebe pustili bez rukavic Frimel s Grygarem, oba jmenovaní od rozhodčího obdrželi 2+ 2minuty za hrubost. V 58. minutě se potřetí v zápase nechal vyloučit havířovský Ševěček, dostal dvě minuty za napadení. Přesilovku domácí nevyužili a tak nad AZetem zvítězili 4:2.

Youtube