AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci zakončili základní část výhrou nad Šumperkem

Tomáš Vlček | 23.11.2019

18. kolem dnes skončila základní část dorostenecké extraligy. Havířovští mladíci přivítali na svém ledě šumperské Maldé draky. V utkání se sice rozjížděli trochu pomaleji, ale nakonec vyhráli s přehledem 3:0. Od příštího týdne vstoupí do nadstavbové skupiny o umístění pro play-off, v níž se postupně střetnou s nejlepšími celky soutěže. Jako prvního soupeře budou mít ve čtvrtek venku Karlovy Vary.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo so 23.11.13:30
AZ Residomo Havířov - Draci Šumperk
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Puzoň (Mikula), 39. Urbančík (Žák, Vojkůvka), 52. Kolat (Kubík, Kremnický). Rozhodčí: Rapák – Klímek, Hladík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 34:12 (6:6, 15:4, 13:2). Průběh utkání: 0:0, 3:0.

AZ Residomo Havířov: Nowak (41. Maňásek) – Bílek, Kremnický, Kubíček P., Puzoň, Zmarzlák, Kubíček R. – Mikula, Žák, Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Siekierka, Bárta
Draci Šumperk: Ryšavý (32. Šedivý) – Seidenglanz, Minařk, Slabý, Kareš, Netolický, Blaško, Panáček – Burda, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech Haas, Šucha

První třetina utkání příliš pohlednou hokejovou podívanou nenabídla. Obrany měly nad útoky navrch a šancí bylo k vidění pomálu. Jedinou opravdu gólovou měli hosté. Trögner najížděl sám na Nowaka, položil si ho, ale domácí gólman skvěle v leže zasáhl svým pravým betonem.

Druhá třetina už přinesla přeci jen více vzruchu a především i postupně zlepšený výkon AZetu. Před polovinou utkání ještě ve svých šancích Moškoř a Kolat s Makovcem neuspěli, ale V závěru třetiny se už mohli havířovští dvakrát radovat. Nejprve se obránce Šimon Puzoň dostal do samostatného úniku a přesnou střelou nad lapačku otevřel skóre utkání. Pak uplynulo jen třičtvrtě minuty a AZ vedl 2:0. Jakub Urbančík se dostal k volnému puku na hraně levého kruhu a rychlou střelou švihem vymetl protilehlou šibenici.

Ve třetí třetině byl AZ lepším týmem, ale první velkou šanci měli hosté. Haas byl zcela sám před Maňáskem (ten do poslední dvacetiminutovky vystřídal v brance Nowaka), ale mezi betony jej nepřekonal. V 51. minutě v přesilovce předvedli krásnou kombinaci havířovští, Bárta měl po ní před sebou už jen prázdnou branku, ale puk se mu zamotal mezi brusle.

Nicméně tuto početní výhodu nakonec AZ přeci jen využil. Dominik Kolat skoro z brankové čáry nahodil puk na branku a kotouč propadl gólmanovi za čáru – 3:0. V závěru se na ledě začalo jiskřit, chvíli se hrálo 4 na 4, ale skóre se už nezměnilo. AZ tak ukončil základní skupinu extraligy výhrou nad Šumperkem 3:0.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): První třetina byla z naší strany špatná, takže v šatně přišlo zasloužené důrazné upozornění. Od druhé třetiny jsme pak byli lepším týmem, dali jsme dva góly a až do konce jsme měli zápas pod kontrolou. Škoda jen, že jsme nevyužili více šancí, ale i přesto je naše výhra naprosto zasloužená.

Fotogalerie k zápasu
Youtube