AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci v omlazené sestavě nedali Olomouci šanci

Petr Miklas | 26.10.2019

Dnes z důvodu velké marodky hráli dorostenci s mladými hráči, ale i tak si počínali suverénně a porazili Olomouc 5:0. Výborně chytal Antonín Nowak, dvě branky dal Ondřej Becher a po dvou asistencích si připsali Dominik Kolat, Jakub Belan a Kevin Horváth. Petr Kubíček dal gól a na další přihrál.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo so 26.10.13:15
AZ Residomo Havířov - HC Olomouc
5:0
(1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Kubíček P. (Horváth, Belan), 27. Becher (Kubíček P., Horváth), 37. Makovec (Pavlačka, Zmarzlák), 54. Pavlačka (Belan, Kolat), 58. Becher (Kolat, Wlodara). Rozhodčí: Rapák – Vengřín, Návrat. Vyloučení: 4:1, navíc Zelinka (OLO) 5+OK za faul kolenem. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 42:17 (9:5, 18:5, 15:7). Průběh utkání: 5:0.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P. "A", Puzoň, Zmarzlák – Mikula, Žák, Pavlačka "C", Siekierka, Makovec, Kolat, Becher, Vojkůvka, Belan, Horváth "A", Kusak P.
HC Olomouc: Hořejší – Nesvadba "A", Holcman, Drábek, Přecechtěl "C", Stratil, Pekr – Havel, Zelinka, Přidal, Lajoš, Macháč, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný "A", Ruda

Havířov byl v první třetině lepší a svého soupeře přehrával, ale vstřelil jen jeden gól. Úspěšným střelcem byl na začátku 9. minuty Petr Kubíček, jehož střela od modré čáry se zastavila až v síti olomoucké branky.

Gólman Hořejší měl velkou zásluhu na tom, že Olomouc nedostala víc branek, když zastavil velké šance Pavlačky a Horvátha. Hanáci si žádnou velkou šanci nepřipravili a po první třetině tak platil stav 1:0.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a přišly i šance Olomouce. Největší z nich měl ve 26. minutě Havel, jehož střelu z mezikruží Nowak špičkou hole tečoval do boční sítě své branky. V polovině 27. minutě se naopak prosadil domácí Ondřej Becher, jenž tečoval Kubíčkovu střelu mezi Hořejšího betony.

Důležitá situace pro další vývoj utkání přišla na začátku 36. minuty, když hostující Zelinka zbytečně fauloval kolenem ve středním pásmu, za což obdržel trest na 5 minut a do konce utkání. AZ v dlouhé přesilovce skóroval už po minutě, když Pavel Makovec projel po levém křídle do útočného pásma a střelou na bližší tyč prostřelil Hořejšího. Po čtyřiceti minutách tak AZ vedl 3:0.

Ve třetí třetině Havířov přidal další dvě branky a zaokrouhlil výsledek na 5:0. V 54. minutě Martin Pavlačka po Belanově přihrávce poslal puk z levého kruhu k levé tyči Hořejšího branky. Na konci 58. minutě uzavřel skóre utkání Ondřej Becher, jenž se po Kolatově přihrávce dostal do samostatného úniku a střelou o horní tyč dostal puk do sítě. AZ zaslouženě bere tři body za výhru.

Další utkání naši dorostenci sehrají v úterý 12.11. v Přerově. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dneska jsme vyhráli zcela zaslouženě, po celý zápas jsme byli lepším týmem. A to přes rozsáhlou marodku, kdy jsme si museli stahovat mladé hráče z hostování, kteří nám hráli v první lize. Přestože jsme měli všechny lajny rozkopané, tak starší hráči těm mladým obrovsky pomohli, vtáhli je mezi sebe a společně udělali obrovský kus práce a dokonce i bodovali. Výborný výkon podali jak brankář, který nás podržel v kritických chvílích, tak naši klíčoví hráči.

Youtube