AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci těsně porazili Třinec a mají další tři body

Petr Miklas | 21.09.2019

Dnes se hrálo 4. kolo ELIOD extraligy dorostu, v jehož rámci přivítal AZ na svém ledě Třinecké Oceláře. Havířovští svého soupeře přestříleli, ale nakonec vyhráli těsným rozdílem 4:3, přestože se dostali do vedení 4:2 a při závěrečné power-play soupeře mohli přidat pátou branku. Nicméně počítají se body, AZ má tři body a posunul se na třetí místo v tabulce.

ELIOD Extraliga dorostu - 4.kolo so 21.9.13:15
AZ Residomo Havířov - HC Oceláři Třinec
4:3
(0:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Makovec (Bílek), 38. Kubíček (Horváth, Kubík), 42. Moškoř (Puzoň), 56. Horváth – 6. Tomiczek (Andrle, Kyselý), 40. Hrůzek (Hykl), 60. Procházka (Przybyla, Hykl). Rozhodčí: Sedlák – Janoško, Hladík. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 41:19 (12:6, 15:6, 14:7). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

AZ Residomo Havířov: ​Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček "A", Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka "A", Kubík, Moškoř "C", Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkuvka, Kusak M., Horváth, Kusak P.
HC Oceláři Třinec: Halouzka Hykl, Cienciala "A", Andrle, Pospíšil, Ročák, Kyselý "C" – Hrůzek, Šutý, Šotkovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla "A", Wawrzkiewicz, Hlávka, Hlávka, Pánek, Kozlík, Hodas, Procházka

Už po osmnácti vteřinách se do velké šance dostal domácí Kubík, ale se střelou mezi Halouzkovy betony neuspěl. Následovala série vyloučení na obou stranách, jedno z nich Třinec přetavil ve vedoucí branku. Andrle našel mezi kruhy volného Filipa Tomiczka, který zamířil přesně do levého horního rohu Nowakovy branky.

I poté se hrálo nečistě na obou stranách, ale branka už nepadla. Blízko vstřelení branky byl Havířov na konci 17. minuty, když Bílkovo nahození tečoval Urbančík a Halouzka se musel hodně snažit, aby puk zastavil. Nic dalšího zajímavého se už nestalo a po první třetině vedli hosté 0:1.

Ve druhé třetině padly hned tři branky. Na konci 22. minuty využil AZ přesilovku, když Bílkovo nahození tečoval Pavel Makovec a bylo vyrovnáno. Ve 31. minutě se do brejku dostal Kubík, ale tváří v tvář Halouzkovi neuspěl se střelou mezi betony.

Ve 38. minutě AZ vedl, když se Petr Kubíček dostal před Halouzku, naznačil kličku do forhendu a poslal puk mezi jeho betony. O minutu později hostující gólman zlikvidoval tutovku Moškoře i následnou dorážku Pavlačky.

Poté se dostali do tlaku Oceláři, kteří z něj necelou minutu před koncem druhé části vytěžili vyrovnání, protože Filip Hrůzek vypálil od modré a puk se od Nowakova betonu odrazil do sítě. Po čtyřiceti minutách proto platil nerozhodný stav 2:2.

Hned po minutě a půl třetí třetiny se prosadil domácí Jan Moškoř, jenž nahodil puk na branku a od brankářovy brusle se puk odrazil za brankovou čáru. V 56. minutě navýšili vedení AZetu Kevin Horváth, jemuž se se štěstím podařilo překonat Halouzku.

V závěru Třinec odvolal brankáře, ale domácí Pavlačka dvakrát netrefil prázdnou branku. Proto mohli Oceláři vteřinu před koncem snížit na 4:3, když Adam Procházka obloučkem překonal Nowaka.

Nic už to nezměnilo na tom, že AZ vyhrál 4:3 a získal 3 body. Další utkání dorostenci sehrají ve čtvrtek 26.9. v Olomouci. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Bylo to bojovné utkání, rozkouskované vyloučeními na obou stranách. My i soupeř jsme měli velice nízkou procentuální využití přesilových her, protože oba týmy využili pouze jednu přesilovku. Vyrovnané zápasy, jako byl tento, by měly přesilové hry rozhodovat. Ve druhé třetině jsme zlepšili obraz hry, chodili jsme do brány a do zakončení a dokázali otočit výslededek. Bohužel jsme inkasovali velice nepřijemný gól do šatny. Utkání rozhodla třetí branka hned na začátku třetí třetiny. Pro diváky to asi nebylo moc atraktivní utkání, ale pro nás to jsou šťastné a velmi důležité tři body.


René Mucha (HC Oceláři Třinec): Prohra nás mrzí. Na druhou stranu jsme rádi, že po minulém utkání, které nám jednoznačně nevyšlo, jsme odehráli mnohem lepší zápas. První třetinu jsme byli rovnocenným soupeřem, ale bohužel nás trápí zbytečné fauly hokejkama, které nás stály síly. V závěru už jsme proto nebyli schopni s tím utkáním něco udělat. Kluky jsme pochválili za to, že otočili hlavy po tom minulém utkání, ale hraje se na góly a my jsme měli střel na branku hrozně málo.

Youtube