AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ nad lídrem dvě třetiny vedl, nakonec ale odjíždí bez bodů

Petr Bortlík | 02.12.2019

Havířov zavítal na led suverénních Českých Budějovic a po skvělém úvodu hned dvakrát vedl o dvě branky. Do závěrečné části tak vstupovali hosté spokojenější při skóre 2:3, ovšem Motor dokázal během posledního dějství utkání otočit a výhru zpečetit střelou do prázdné branky. Všechny body tak zůstaly na jihu Čech.

CHANCE LIGA - 28.kolo po 2.12.17:30
HC Motor České Budějovice - AZ Residomo Havířov
5:3
(1:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Vydarený (Karabáček, Z. Doležal), 33. Lytvynov (J. Kloz, M. Novák), 53. Z. Doležal (Venkrbec), 58. Z. Doležal (Venkrbec, Holec), 60. Babka (Holec) – 4. L. Bednář (Baláž), 10. L. Bednář (Baláž), 27. Kachyňa (Kotala, F. Seman). Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Kokrment, Tichý. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5665. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3 .

HC Motor České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.
AZ Residomo Havířov: Stezka – Rašner, Ševěček, Malina, Matai, Chroboček, Kachyňa – Kotala, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, Baláž, Fridrich – Maruna, Starý, Dvořák – Danielčák, Cihlář, Bernovský.

Začátek utkání byl spíše opatrný a brankáři na obou stranách neměli příliš práce. Skóre otevírali nakonec hosté, a to po chybě domácího obránce Karla Plášila. Lukáš Bednář, který měl jednoduchou pozici pro střelu, dostal puk za Strmeňova záda. Havířovští využili i další chyby v budějovické obraně, které se nepodařilo vyhodit kotouč ze svého obranného pásma. Zaváhání Jihočechů využil opět Lukáš Bednář, který poslal svůj tým do dvougólového vedení. Náskok hostů téměř obratem domácí snížili. Václav Karabáček vybojoval puk u mantinelu a přihrál na Reného Vydareného, který stál u modré a dostal puk do Stezkovy svatyně. Do kabin se po první třetině šlo za stavu 1:2.

Druhá dvacetiminutovka začínala dvojnásobnou početní výhodou pro Motor. Ten ji ale nevyužil. I v prostředním dějství otevřeli skóre hosté. Ondřej Kachyňa dostal přihrávku od modré a přesnou střelou trefil šibenici. Stejně jako v úvodní třetině došlo k rychlému snížení náskoku AZetu. Tentokrát se o to postaral Ivan Lytvynov, který ranou z první dostal puk do Stezkovy branky. Svěřenci Václava Prospala ke konci třetiny projevili větší tlak. Vít Christov dokonce trefil ve vlastním oslabení tyčku. Motoru se ale nepodařilo vyrovnat a i po druhé třetině Havířov vedl, 2:3.

Poslední dvacetiminutovka nebyla pro diváky příliš atraktivní. Ani jeden tým se nedostal do žádné velké šance, i přes mohutnou podporu domácího hlediště. V druhé polovině třetiny začali mít domácí větší tlak. Důkazem toho byla vyrovnávací branka Zdeňka Doležala, který zakončil bekhendovým blafákem. Budějovický útočník ale stále neměl dost a pomohl svému týmu obrátit zápas. Dvě minuty před koncem Zdeněk Doležal napodobil hostujícího Bednáře a trefil svou druhou branku zápasu. Do prázdné branky pojistil vítězství Jakub Babka. Všechny tři body tak zůstaly v Budvar aréně. 

Autor původní reportáže: Petra Bicková, www.hcmotor.cz

Již ve středu 4.12. přivítá Havířov v Gascontrol aréně další tým z čela tabulky, konkrétně Přerov. Utkání začíná v 18:00.

Ohlasy k utkání


Václav Prospal (Motor): "Hokej někdy bývá nespravedlivý. První dvě třetiny nestály z naší strany za nic. Byli jsme všude pozdě a prohrávali souboje. Vyšla nám až ta třetí. Musíme si ale uvědomit, že takhle nemůžeme zápasy otáčet donekonečna. Roman Přikryl má zraněné rameno a bude nám chybět delší dobu. Je to smůla pro něj i pro nás, protože prožívá výbornou sezonu."


Jiří Režnar (AZ Havířov): "Jsme zklamáni, protože jsme prohráli, i když jsme výbornému soupeři kladli odpor. Kluci dřeli, bojovali, ale doplatili jsme na individuální chyby, které nás srazily."

Youtube