AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířov porazil Rysy 4:2

Daniel Wróbel | 26.10.2019

AZet dominoval zápasu již od první, rychle vstřelené, branky. Postupně nastolil skóre na 4:0 a poté se ještě hosté snažili zdramatizovat utkání dvěma brankami v přesilových hrách. Odvolání brankáře nepřineslo hostům žádnou velkou šanci a tak skóre zůstalo po 60 minutách 4:2. Další utkání odehrajeme taky doma a to s Litoměřicemi ve středu 30.10. od 18:00 hodin.

CHANCE LIGA - 18.kolo so 26.10.17:30
AZ Residomo Havířov - HC Frýdek-Místek
4:2
(1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. F. Seman (Kotala, Bambula), 29. R. Veselý (Nepokoj, Kotala), 32. Chroboček(F. Seman, Bambula), 46. Starý (Maruna) – 52. Klimša (Mikulík, Haman), 56. Tomi (Zahradníček, Mikulík). Rozhodčí: Pilný, Vrba – Měkýš, Pechánek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1671. Střely na branku: 31:17 (12:4, 13:5, 6:8). Zblokované střely: 7:10. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

AZ Residomo Havířov: Stezka – Chroboček, Kachyňa, Mrowiec, Matai, Nepokoj, Malina, Ševěček – Bambula, F. Seman (A), Kotala – L. Bednář (A), R. Veselý, Toman – Žiak, Starý, Maruna (C) – Danielčák, Bernovský, Fridrich
HC Frýdek-Místek: Malík (46. L. Daneček) – Haman, M. Adámek, J. Michálek, Zahradníček, Hrachovský, L. Kovář, J. Adámek (A) – Klimša, Kaukič, V. Nestrašil (C) – Mikulík, Motloch, Tomi (A) – Martynek, Przybyla, Eret – Geidl, Čmiel, D. Stránský

Z utkání uplynulo jen 25 vteřin a už byla k vidění první branka. Kotala šikovně podržel puk za bránou, pak našel na pravém kruhu Filipa Semana a ten střelou po ledě překvapil gólmana Malíka mezi betony – 1:0 pro AZ. Havířovské gól povzbudil a svou aktivitou dostali hosty v dalších střídáních pod tlak. Zhruba od 5. minuty byla k vidění víceméně vyrovnaná hra bez brankových příležitostí.

Nic na tom nezměnily ani dvě přesilovky AZetu a jedna Rysů, hrané postupně od 9. minuty. Pár střel sice směrem na brankáře obou týmů letělo, ale ti vše řešili víceméně s přehledem. V 18. minutě dostal AZ k dispozici svou třetí přesilovku, ale ani ta k brance nevedla. Po dvaceti minutách tak výrazná střelecká převaha Havířova vyústila jen ve vedení 1:0.

Rychlý a svižný hokej pokračoval i po přestávce, navíc přibyly šance. Nejprve pálil z mezikruží Veselý, na druhé straně prověřil pozornost Stezky Motloch a chvíli na to Kaukič z levého kruhu minul horní roh branky. Postupně však začínal mít navrch Havířova a kolem poloviny utkání navýšil dvěma brankami své vedení.

Nejprve ve 29. minutě vyslal Nepokoj na pravém křídle vpřed Radka Veselého a ten z pravého kruhu trefil přesně bližší Malíkovu šibenici – 2:0. A za tři minuty předvedl AZ další úspěšnou rychlou akci. Na jejím konci nejprve Seman z mezikruží mířil těsně nad, ale puk se od zadního mantinelu vrátil do brankoviště, odkud jej David Chroboček uklidil pod horní tyčku – 3:0.

Závěr druhé třetiny se odehrál téměř na jednu, a to frýdeckou, branku. Za hosty zahrozil jen Klimša, jehož střelu vyrazil Stezka betonem. To na druhé straně mohl navýšit vedení domácích Kotala, kterému nabídl kotouč nezištně na brankovišti Bambula a pak, po chybě hostů v rozehrávce, ve 38. minutě Fridrich. Na konci druhé dvacetiminutovky měli hosté druhou přesilovku. Velkou šanci v ní měl po skvělé křižné přihrávce Kaukič, ale puk do brány u levé Stezkovy tyče nedostal.

Na začátku třetí třetiny nevyužil AZ svou další přesilovku, ale mrzet jej to moc nemuselo, protože ve 46. minutě se trefil Jan Starý do levé Malíkovy šibenice a bylo to 4:0. Hosté na tento vývoj reagovali vystřídáním brankáře: Malíka nahradil v jejich brance Lukáš Daneček. Ve 49. minutě nabídl Bednář puk Veselému, ale ten tentokrát z blízka na Danečka nevyzrál.

V 51.minutě dostali Rysi k dispozici dvojnásobnou přesilovku a v ní se dočkali své první branky. Mikulík našel v ideální střelecké pozici Davida Klimšu, a ten se trefil z první přesně k tyči – 4:1. Za pět minut využili hosté další přesilovku. Vojtěch Tomi dostal po své střele možnost i dorážet a napodruhé z blízka překonal Stezku – 4:2.

Tři minuty před koncem si vzali hosté oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Jejich prázdnou branku těsně minuli postupně Bambula, Kotala i Veselý a tak se skóre už neposunulo. Nic na tom nezměnila přesilovka domácích v posledních dvou minutách.

AZ tak bere z derby po zásluze tři body za výhru 4:2.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Havířov): Vstoupili jsme dobře do zápasu, vstřelili jsme rychlý gól a pak jsme trochu polevili. Do druhé třetiny jsme chtějí jít ještě líp, ale zase nám trvalo dvě až tři minutky než ta hra začala vypadat tak jak by měla. Přidali jsme další góly a v poslední třetině jsme přidali čtvrtý gól, tak to vypadalo, že to udržíme bez problémů. Pak přišly vyloučení, dostali jsme na 4:2 a naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce.


Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Utkání bych zhodnotil velice stručně. Z naší strany katastrofa. Chleba se lámal celý zápas. Od prvního gólu, který jsme dostali úplně zbytečný, přes pasáže, kde jsme si nebyli schopni přihrát puk na hůl. Takže tam není nějaký zlomový moment, ale odstartoval to první gól, který jsme dostali úplně zbytečně po icingu, který vůbec neměl být z naší strany. Potom se už tady hraje těžce. Takže z moji strany určitě zklamání.

Fotogalerie k zápasu
Youtube