AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Z Brna se dorostenci vrací bez bodu

David Motloch | 05.01.2019

V 5. kole 2.části B skupiny ELIOD Extraligy dorostenců se havířovským hráčům nepodařilo na ledě Komety Brno bodovat. Ve venkovním zápase tahali gólově po celou dobu za kratší konec provazu, třebaže herní projev sliboval vyrovnanou partii. AZ na domácího brankáře vyzrál až ve třetí třetině, kdy se po Pavlačkově trefě prosazoval také Becher, jenže se už jednalo pouze o korekci výsledku. Ten dopadl poměrem 6:2 pro Kometu a bonusový bod v nadstavbě rovněž zůstal na domácím ledě. Další utkání sehraje dorost ve čtvrtek 10.1. na ledě Pardubic.

ELIOD Extraliga dorostu - 23.kolo so 5.1.12:30
HC Kometa Brno - AZ Residomo Havířov
6:2
(1:0, 3:0, 2:2 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Otava (Sever, Vyroubal), 35. Brabenec (Sedláček, Fajmon), 39. Kos (Brabenec, Sedláček), 39. Kos (Fajmon, Brabenec), 45. Sedláček (Brabenec, Kos), 59. Vyroubal (TS), 63. Kos (Brabenec, Fajmon) – 45. Pavlačka (Moškoř, Becher), 53. Becher (Moškoř). Rozhodčí: Antonín – Husák, Vašíček. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. Diváci: 158. Střely na branku: 29:41 (4:12, 11:12, 12:16, 2:1). Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.

HC Kometa Brno: Bizoň – Řehák, Vacek, Běhůnek, Fajmon, Němec, Prčík – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal.
AZ Residomo Havířov: Nowak (41. Zlatnický) – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Kubíček R., Zmarzlák – Svozil, Pavlačka, Moškoř, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Belan, Szturc, Bárta, Horváth.

Kometa začala utkání tlakem v útočném pásmu, bohužel si ale nedokázala vytvářet střelecké příležitosti. Snažení domácích přerušilo ve 3. minutě vyloučení domácího Sedláčka za napadení. Havířov si v přesilovce zvládl vytvořit pár dobrých šancí, ovšem Ondřej Bizoň skvěle likvidoval jednu šanci za druhou. Kometa měla i nadále více ze hry, ale přesto to byl Havířov, kdo se dostal do gólových situací. 

Dobrou šanci na první gól zápasu měla Kometa v přesilovce, která ale bohužel skončila relativně rychle, když rozhodčí poslal hru do čtyřech vyloučením Patrika Fajmona za podrážení. V šestnácté minutě zápasu otevřel skóre Roman Otava, který obdržel krásnou přihrávku od Alexe Severa a svou střelu z levého kruhu umístil nad beton hostujícího brankáře. Do konce třetiny bylo vidět ještě pár slušných příležitosti Havířova, ovšem domácích mág v brance zůstal bezchybný.

Havířov na začátku druhé třetiny začal udávat tempo hry. Domácí brankář Bizoň ovšem vyrovnání nedovolil. Poté, co Kometa zvládla ustát nápor hostů ze začátku třetiny, se začala hra čím dál tím více vyrovnávat a přelévat ze strany na stranu. V sedmadvacáté minutě hostující Becher a Pavlačka nejdříve přebruslili domácí obranu a krásnou přihrávkou před prázdnou bránu si vytvořili šanci na vyrovnání, ovšem Bizoň fantastickým zákrokem srovnání skóre odmítl. Po několika minutách neurovnané hry nahoru dolů, měla Kometa dobrou příležitost na zvýšení skóre, když byl vyloučen hostující Zmarzlák za podrážení. 

Přesilovka vyšla na výbornou, po kombinaci Sedláčka a Harmima se Jakub Brabenec ocitl úplně sám na pravém kruhu a krásnou střelou mezi betony navýšil vedení Komety na 2:0. V posledních dvou minutách druhé třetiny se Kometě podařilo díky dvěma rychlým gólům odskočit už do čtyřbrankového trháku. Nejdříve Brabenec krásně vybídl ke střele Jakuba Kosa, který s troškou štěstí protlačil puk za brankovou čáru. Jakub Kos nestihl ani vystřídat a už se radoval podruhé, když na modré čáře dokázal obehrát obránce a svižnou střelou o tyč skórovat.

Do poslední dvacetiminutovky udělali hostující trenéři změnu a místo Nowaka šel do branky Štěpán Zlatnický. Neprůstřelnost ale havířovskému gólmanovi nevydržela moc dlouho. V čtyřicáté páté minutě totiž po dorážce Ivo Sedláčka svítilo na kostce DRFG areny skóre 5:0. O minutu později ovšem hosté poprvé skórovali. Po nepřehledné situaci před bránou Martin Pavlačka získal puk a překonal Bizoně. Sedm minut před koncem se dočkali hosté druhé branky.

Po špatně vyhozeném puku Moškor výbornou přihrávkou našel zcela osamoceného Ondřeje Bechera před bránou, a ten se v jasné příležitosti nemýlil. Havířovský tlak se čím dál tím stupňoval, o čemž svědčilo i vyloučení Prčíka za vyhození puku mimo hřiště. Přesilovkou smršť střel ovšem domácí brankář skvěle zlikvidoval. Havířovskou snahu o zdramatizování zápasu dvě minuty před koncem zmařil Tomáš Vyroubal, když jednoduchou střelou mezi nohy proměnil nařízené trestné střílení.

V nadstavbové části měli více ze hry Havířovští, vypracovali si několik dobrých příležitostí a většinu čas udávali tempo hry. Ale byla to Kometa, která využila svou šanci. O zisku čtvrtého bodu rozhodl Jakub Kos, jenž tak zkompletoval hattrick. Dorostenci tak vstoupili do roku 2019 vítězně a osamostatnili se na druhé příčce tabulky.

Autor reportáže: Matouš Vojáček, www.hc-kometa.cz

Ohlasy k utkání


Marek Moskal (HC Kometa Brno): Bylo to těžké utkání, ale s tím jsme počítali. Soupeř byl velmi kvalitní. V první třetině to bylo vyrovnané utkání. Druhá třetina nám vyšla lépe, dali jsme nějaké branky. Jenže ve třetí třetině soupeř znovu ukázal svou sílu a zamkl nás v pásmu, čemuž přispěli i přesilové hry. Škoda dvou inkasovaných gólů, ale ustáli jsme to. Čtyři body jsou pro nás skvělé.


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Celou sezónu nás zdobí defenzivní práce, jenže dnes jsme v obraně selhali, ale ne pouze v defenzivní části ale i v koncovce. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, v první třetině jsme měli spoustu brankových šancí, ale nic jsme neproměnili. Dostali jsme lacinější branku. V druhé části naše defenzivní mizérie rozhodla utkání. Ve třetí třetině jsme chtěli dát vše za hlavu, abychom se připravili na prodloužení, které je o jedné chybě, jež jsme udělali mi.

Youtube