AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci vezou ze Zlína všechny čtyři body

Tomáš Vlček | 16.12.2018

V sobotu v poledne začal na zlínském stadion Luďka Čajky zápas mezi dosrostenci Zlína a Havířova. AZet měl utkání pod kontrolou a postupně si vybudoval čtyřbrankový náskok, který domácí jen snížili. AZeťáci nakonec brali i bod z nádstavby a do Havířova tak putují všechny čtyři body. Další zápas sehraje AZ až 5.1. na Kometě Brno.

ELIOD Extraliga dorostu - 21.kolo so 15.12.12:00
PSG Berani Zlín - AZ Residomo Havířov
2:4
(0:2, 1:2, 1:0 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Lavička (Burian, Šindelek), 56. Ševčík (Tomeček) – 12. Moškoř (Pavlačka), 15. Dobeš (Zmarzlák), 30. Horváth (Szturc, Kubíček), 33. Kubíček (Szturc, Horváth), 65. Szturc. Rozhodčí: Šudoma – Bryška, Kučera. Vyloučení: 5:8, navíc Frömmel (ZLN) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 23:38 (7:14, 5:13, 9:8, 2:3). Průběh utkání: 0:4, 2:4.

PSG Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Lavička
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Belan, Becher, Vojkuvka, Kusak, Szturc, Bárta, Horváth

AZ v úvodu celkem s přehledem zvládl dvě oslabení a pak sám udeřil. Ve 12. minutě dostal Jan Moškoř před zlínskou brankou dost času a prostoru k přesnému zakončení do horní poloviny branky – 0:1.Pak dostali havířovští k dispozici přesilovku a nabídnutou možností ke skórování nepohrdli. Obránce Zdeněk Dobeš přesnou střelou z kruhu k tyči zvýšil na 2:0. V 17. minutě vychytal Pavlačku v situaci 2 na 1 zlínský brankář Hamrla a tak vedl AZ po dvaceti minutách o dvě branky.

Na další branku se čekalo do poloviny utkání. Kevin Horváth v přesilovce propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:3. Ve 33. minutě už to bylo o čtyři branky, když velký důraz na zlínském brankovišti prokázal Petr Kubíček. Ve zbytku druhé třetiny se led díky opakovaným vyloučením hodně vyprázdnil a v její poslední minutě domácí, právě v přesilovce, snížili. David Lavička si našel místo před brankou a z dorážky poslal puk do sítě – 1:4.

Ve třetí třetině mohl AZ několikrát své vedení navýšit, ale neuspěl ani Kusak z trestného střílení. Naopak gól byl k vidění na druhé straně. Čtyři minuty před koncem překonal brankáře Zlatnického zblízka Tomáš Ševčík.

V nádstavbě nejprve trefil zlínský Frömel tyč havířovské branky. Pak vychytal zlínský Hamrla havířovské v šanci 2 na 1. Nakonec ale půlminutu před koncem po individuální akci Gabriel Szturc rozhodl o zisku i čtvrtého bodu pro AZ.

Youtube