AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři zdolali Žďár a dál bojují o play-off

Tomáš Vlček | 14.02.2019

V dalším utkání nadstavbové skupiny o 13.-24. místo extraligy juniorů přivítali mladí AZeťáci poslední tým tabulky SKLH Žďár nad Sázavou. V prvních dvou třetinách neproměnili řadu šancí a tak snaživý soupeř držel vyrovnaný stav. Až ve třetí třetině se havířovští hokejisté, i díky hattricku Dominika Pawliczka, ve skóre "utrhli" na 5:2 a nakonec si ze zápasu odnáší plný počet bodů. O prémiovém bodu z nadstavby totiž rozhodl kapitán Vojta Ševěček, jemuž asistoval, svou čtvrtou přihrávkou v zápase, Lukáš Juhász (na fotce). Další zápas sehrají junioři v sobotu doma proti Jihlavě.

DHL Extraliga juniorů - 39.kolo čt 14.2.17:00
AZ Residomo Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou
5:2
(1:0, 0:1, 4:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Pawliczek (Szturc, Juhász), 44. Uhlíř, 48. Pindel (Bochnak E., Kylnar), 60. Pawliczek (Juhász), 60. Pawliczek (Juhász), 64. Ševěček (Juhász) – 37. Černohorský, 47. Gergel (Vašíček). Rozhodčí: Mrkva – Halvatý, Janoško. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 49:27 (20:6, 13:7, 15:11, 1:3). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Thiel, Ševěček – Béreš, Pindel, Juhász, Szturc, Pawliczek, Bochnak W., Kylnar, Bochank E., Tomeček
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, Filip M., Čermák, Zemčenkov, Grauer – Filip J., Vojinovič, Vlk, Pětník, Caha, Jindra, Kadleček, Gergel, Puczek, Nikolič, Vašíček

Úvod zápasu patřil jasně AZetu, který měl nejen opticky více ze hry, ale také šance ke skórování. Dlouho však jeho hráči ztroskotávali, jako např. Szturc na pozorném Radostovi v brance Plamenů, nebo netrefili branku jako např. Tomeček. Až začátkem 13. minuty se dočkali. Po buly a závaru před Radostou stačilo Dominiku Pawliczkovi trefit odkrytou branku a bylo to 1:0. Za minutu mohl zvýšit Juhász, ale po jinak krásné individuální akci hostujícího brankáře nepropálil. Hosté jako by se probrali až v posledních třech minutách třetiny. Šance na vyrovnání měli Puczek a Vašíček, ale první nepřekonal Matouška a druhý neusměrnil svou dorážku mezi tři tyče.

Druhá třetina začala šancí AZetu, ale Juhász v ní netrefil branku. Pak ve 24. minutě Pawliczek ani nadvakrát nedostal puk za ležícího Radostu. AZetu nevyšly ani dvě nabídnuté přesilovky, šanci spálil i ve 32. minutě Béreš a tak přišel asi zákonitý trest. Ve 37., minutě totiž Lukáš Černohorský v přesilovce napálil puk od modré přesně k tyči a rázem to bylo 1:1. V dalším oslabení AZetu ujel všem Pawliczek, ovšem svůj blafák zakončil střelou mimo.

Třetí část zápasu nabídla nejvyrovnanější hru, a především pět gólů. Na přesnou střelu Josefa Uhlíře z levého kruhu ke vzdálenější tyči, která dostal AZ zpět do vedení, ještě hosté našli odpověď. Po nenápadné akci totiž opět srovnal tečí Vašíčkova nahození Lukáš Gergel. Jenže za minutu Bochnakovu přihrávku z pravého křídla uklidil Vojtěch Pindel střelou z první k bližší tyči a bylo to 3:2. Konečnou podobu dala skóre poslední minuta. V ní hosté nejprve zkusili hru bez brankáře, ale Dominik Pawliczek, po nezištné přihrávce Juhásze, zvýšil na 4:2. A pak 5 vteřin před koncem, opět po Juhászově přihrávce před odkrytou branku, zkompletoval Dominik Pawliczek hattrick - 5:2.

V nadstavbě měli více ze hry hosté, ale rozhodnutí přinesla individuální akce havířovského kapitána Vojtěcha Ševěčka. Ten si vzal puk na útočné modré, nabruslil si před Radostu a střelou do šibenice skóroval.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Dnešní utkání bych nerad nějak podrobně hodnotil. Nebyl to hokej vysoké úrovně. Pro nás je ale důležité, že jsme se ziskem čtyř bodů udrželi ve hře o postup do play-off. Následující zápasy pak ukáží, jestli na to opravdu máme, nebo ne.


Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Nevstoupili jsme do utkání šťastně, domácí měli v první třetině hodně šancí, ale využili jen jednu. Ve druhé třetině jsme se dostali do zápasu a podařilo se nám vyrovnat. Ve třetí třetině jsme individuálními chybami dovolili soupeři odskočit a v závěru jsme dostali zbytečné dvě branky. Hrajeme s hodně mladým týmem a z tohoto pohledu to nebyl z naší strany špatný zápas, ale výhra domácích byla, vzhledem k průběhu, zasloužená.

Youtube