AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci porazili Šumperk a vyhráli zákadní skupinu

Tomáš Vlček | 01.12.2018

Sobotní poledne patřilo v Gascontrol aréně dorostenecké extralize. AZeťáci v posledním kole základní skupiny východ hostili Šumperk a výhrou 4:0 potvrdili roli favorita. Bod v nádstavbě si sice připsali hosté, ale AZeťáci se i tak stali vítězem skupiny, k čemuž jim patří velká gratulace. Další utkání sehraje Havířov příští týden. Místo a soupeře určí až rozlosování nadstavbové části soutěže.

ELIOD Extraliga dorostu - 18.kolo so 1.12.12:15
AZ Residomo Havířov - Draci Šumperk
4:0
(3:0, 1:0, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Becher (Pavlačka, Moškoř), 10. Belan (Mikula, Kolat), 12. Pavlačka (Moškoř, Bílek), 28. Belan (Bílek) – rozh. náj. Šucha. Rozhodčí: Pelc – Kořistka, Janoško. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 28:16 (9:4, 10:2, 8:7, 1:3). Průběh utkání: 0:0, 4:0.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kubíček P., Kubíček R., Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Kolat, Becher, Belan, Wojkůvka, Szturc, Bárta, Horváth
Draci Šumperk: Ryšavý – Seidenglanz, Kareš, Netolický, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Janech, Haas, Šucha, Minařík

Havířovští hokejisté hned od úvodu potvrzovali roli favorita a už na začátku 6. minuty šli do vedení. Po šancích Moškoře a Pavlačky se kotouč nakonec dostal k Ondřeji Becherovi a ten jej poslal bekhendem zblízka pod víko – 1:0. Pak s přehledem ubránili oslabení a na začátku 10. minuty přidali druhý gól. Jakub Belan se dostal k puku v ideální střelecké pozici a přesnou střelou překonal brankáře Ryšavého mezi betony – 2:0. Za dvě minuty už to bylo 3:0. Moškoř v přesilovce z poza branky našel zadovkou Martina Pavlačku a ten neměl problém zasunout puk kolem tyče do polodkryté branky.

Na začátku druhé třetiny nejprve zahrozili hosté. Netolického střelu z dálky dorážel ještě Kučera, ale domácí gólman Zlatnický vše vyřešil. A pak už opět převzali otěže zápasu havířovští. Jenže Ryšavý zlikvidoval šanci Moškoře i přesilovkové dorážky Bárty a Szturce. Skóre se tak měnilo až v 28. minutě a to podruhé v zápase díky Jakubu Belanovi. Domácí útočník si vybruslil od mantinelu před Ryšavého a přesnou střelou švihem mu poslal puk nad ramenem do šibenice – 4:0. V další přesilovce AZetu měl hostující gólman i kus štěstí, když zlikvidoval Szturcovu dorážku a chvíli poté mu pomohla i tyč.

Ve třetí třetině domácí hokejisté promarnili několik jasných šancí. Dvakrát neuspěl Szturc, jednou Belan a Moškoř. A protože i hostující Burda s Haasem v největší příležitosti Šumperka neuspěli, zůstalo skóre beze změn.

V základní hrací době tedy zvítězil AZ naprosto zaslouženě 4:0 a poté následovala nástavba o jeden bod navíc. V ní nejprve havířovský gólman Zlatnický vychytal Fibigra, ale pak třikrát, z toho dvakrát Pavlačku a jednou Zmarzláka, rozesmutnil havířovské hokejisty skvělými zákroky Ryšavý. Rozhodnutí tak musely přinést až samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil šumperský Kristián Šucha a díky němu si Mladí draci odvezli nakonec z Havířova bod. AZetu naopak tři získané body zajistily vítězství ve východní skupině extraligy.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Měli jsme výborný nástup do první třetiny, dostali jsme se do vedení 3:0, ale v ten moment přestaneme hrát naši hru. Zblázníme se, každý si chce dát gól, máme v tom guláš. Myslím, že jsme dneska vyhráli zaslouženě, byli jsme lepší, ale na druhou stranu nám chyběla zodpovědnost, týmová práce a koncentrace na celých 60 minut. A taky mě mrzí neproměnění množství šancí.

Jinak, ale za celý dosavadní průběh sezony patří klukům velké poděkování. To, že jsme vyhráli naši skupinu extraligy, navíc jen s jednou porážkou v základní hrací době, je obrovský úspěch pro havířovský hokej. Je za tím velké množství práce a odříkání. Nemůžeme však polevit, ale dál poctivě pracovat.


Petr Rutar (HK Mladí draci Šumperk): AZ má letos velmi dobré mužstvo, naopak my bojujeme o záchranu. Přijeli jsme sem s pokorou a výsledek je pro nás příznivější, než obraz hry. Hodně jsme se soustředili na to, nedostat v prodloužení gól a naopak sami dát ten rozhodující v nájezdech. To se nám povedlo.

Youtube