AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost potvrdil výbornou formu i ve Vsetíně

David Motloch | 27.10.2018

Ve 12. kole ELIOD Extraligy dorostu neměli svěřenci trenéra Tomáše Urbánka žádné problémy se soupeřem ze Vsetína. Valaši se sice v první třetině ujali vedení v zápase, ale rozuzlení utkání přišlo v prostřední části hry. V ní dorostenci AZetu vstřelili hned pět branek a po zbytek utkání už hru pohodově kontrolovali. Konečný stav po 60 minutách byl 7:2 pro Havířov. Čtvrtý bod urvali hosté v nadstavbě. Pět minut nastavení sice nerozhodlo, ale po samostatných nájezdech už vyvrcholení přišlo. Díky vítězné brance Marka Vojkůvky je tak jasné, že i do příštího kola dorostenci AZetu nastoupí jakožto první tým tabulky. K dalšímu utkání se Havířov postaví ve čtvrtek 1.11. doma proti Vítkovicím.

ELIOD Extraliga dorostu - 12.kolo so 27.10.12:00
VHK Robe Vsetín - AZ Residomo Havířov
2:7
(1:0, 0:5, 1:2 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Jurek (Dědek, Babeliak), 50. Urban (Rybár, Kunst) – 23. Horváth (Kolat, Szturc), 33. Kolat (Szturc, Horváth), 34. Becher (Pavlačka, Moškoř), 37. Dobeš (Horváth, Szturc), 39. Szturc (Kremnický), 44. Horváth (Szturc, Kubíček), 54. Becher (Moškoř, Pavlačka), 65. Vojkůvka. Rozhodčí: Rapák – Poruba, Štefková. Vyloučení: 10:3. Využití: 2:2. Diváci: 112. Střely na branku: 29:44 (8:10, 14:11, 4:22, 3:1). Průběh utkání: 1:0, 1:6, 2:6, 2:7.

VHK Robe Vsetín: Tkadlec (od 41. Růžička) – Machů, Mikula V., Velikovský, Kočí, Dořičák, Kuchařík, Kunst – Rybár, Jurek, Babeliak, Urban, Půček, Dědek, Turek, Čajanová.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula P., Pavlačka, Moškoř, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Szturc, Belan, Horváth.

Vstup do utkání hostům z Havířova příliš nevyšel. Po 11 minutách hry totiž museli svěřenci trenéra Tomáše Urbánka dotahovat jednogólové manko. Štěpán Jurek totiž v první přesilové hře domácích trestal nedovolený zákrok Havířova. Stav zápasu se v úvodních dvaceti minutách hry už dále neměnil.

Havířovský dorost si v šatně důrazně řekl, že takhle to dál nejde a do druhé třetiny nastoupil zcela jiný tým. Odrazilo se to výrazně na skóre zápasu, protože hosté vsítili ve druhé části hned pět branek! Nejprve ve 23. minutě pálil přesně Kevin Horváth. Poté se k němu ve 33. minutě přidal Dominik Kolat a gólová smršť Havířova směle pokračovala dále.

Ve 34. minutě se prosazoval Ondřej Becher, kterého ve 37. minutě následoval Zdeněk Dobeš. Gólový účet prostřední části hry pak ve 39. minutě uzavřel Gabriel Szturc. Tímto byl zápas již po 40 minutách takřka rozhodnutý. Aby ale nedošlo k žádnému překvapení, pro jistotu pro hosty ve 44. minutě navyšoval vedení dvoubrankový Kevin Horváth. V 50. minutě se po delší odmlce zviditelnili také domácí, za které snižoval Marek Urban. Poslední slovo v zápase ale stejně měl Havířov. V 54. minutě dával druhou branku v zápase Ondřej Becher.

V nadstavbě Vsetínští srdnatě bojovali alespoň o prémiový bod, ale štěstí nakonec nestálo na jejich straně. V samostatných nájezdech se totiž jejich střelci neprosadili ani jednou, načež AZ skóroval ve všech třech pokusech. Vítěznou branku si připsal Marek Vojkůvka, a tak všechny čtyři body putují do Havířova.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Jsme rádi za vítězství, ale velice si cením i to, že kluci dnes odehráli velice slušný zápas, přestože máme spoustu hráčů, kteří bojují s virózou a menšími zraněními. Nástup do zápasu jsme měli slušný, ale po vysokém vítězství s Warriors jsme si mysleli, že to asi půjde samo. Neplnili jsme pokyny, které jsme si řekli a byli po zásluze potrestáni. V šatně jsme si k tomu velice důrazně něco řekli. Ve druhé třetině měl trochu vice ze hry na začátku třetiny soupeř, ale my jsme využili dvě brejkové situace, dostali se do hry a zbytek utkání jsme byli na ledě lepším týmem. Jsem rád, že jsme dnes velice dobře zvládli i nájezdy za ten čtvrtý bonusový bod.

Youtube