AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost slaví další výhru - tentokrát to odnesli Warriors Brno

Tomáš Vlček | 25.10.2018

Čtvrteční podvečer patřil v Gascontrol Aréně zápasu dorostenecké ELIOD extraligy. Havířovští mladíci hostili brněnské Warriors a od počátku potvrzovali herně roli favorita. Střelecky se to sice výrazněji projevilo až od druhé třetiny, ale konečný výsledek 10:1 hovoří za vše. Doma nakonec zůstal i bonusový bod za nadstavbu. Další zápas sehraje AZ v sobotu ve Vsetíně.

ELIOD Extraliga dorostu - 11.kolo čt 25.10.17:30
AZ Residomo Havířov - Warriors Brno
10:1
(2:1, 5:0, 3:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Horváth (Szturc, Kubíček), 8. Moškoř (Szturc, Dobeš), 26. Moškoř (Pavlačka, Kremnický), 32. Pavlačka (Moškoř), 33. Kubíček (Kolat, Horváth), 34. Becher (Pavlačka, Moškoř), 37. Moškoř (Szturc, Horváth), 43. Mikula (Pavlačka, Kolat), 49. Szturc (Dobeš, Bílek), 49. Pavlačka (Moškoř), 64. Vojkůvka (TS) – 20. Hykl (Havelka). Rozhodčí: Hykel – Carbol, Zicháček. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 76:15 (25:5, 24:7, 24:1, 3:2). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 10:1.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Szturc, Belan, Horváth
Warriors Brno: Hollý (43. - 60. Brodecký) – Zavřel, Mlčoch, Kala, Svoboda, Hykl – Zelinka, Lysoněk, Boltvan, Havelka, Ambrož, Kopřiva, Milotínský, Hanák, Denk, Harásek, Heinrich

AZ začal zápas aktivně a hned dostal hosty pod tlak. První branku vstřelil v přesilovce v 6. minutě, když po rychlé výměně puku dorážel do prázdné branky zblízka Kevin Horváth. Z necelé dvě minuty už to bylo 2:0, poté co Jan Moškoř nahodil kotouč na brankáře Hollého skoro z brankové čáry a ten přesto propadl až do brněnské branky. I přes pokračující tlak a několik dalších šancí už ale AZ do přestávky žádnou branku nedal. Naopak, půlminutu před sirénou, využili také hosté přesilovku a díky dorážce Ondřeje Hykla snížili na 1:2.

Také druhou část zápasu začal AZ využitou přesilovkou, tentokrát z hole Jana Moškoře. Další branku přidali havířovští ve 32. minutě. Situaci 2 na 0 po přihrávce Moškoře zakončil čtvrtým gólem Martin Pavlačka a spustil tak havířovskou gólovou smršť. Za minutu totiž obránce Petr Kubíček propálil Hollého popáté, ve 34. minutě zakončil brankou kombinaci spoluhráčů Ondřej Becher a za tři minuty ztečoval Szturcovo nahození do sítě Jan Moškoř – 7:1. Zkompletoval tak svůj hattrick, ke kterému v utkání přidal ještě i tři přihrávky. Ze strany havířovských hokejistů to však zdaleka nebylo vše.

Ve třetí třetině si totiž nejprve připsal svůj první extraligový gól Patrik Mikula a ukončil tím Hollého působení v brněnské brance. Ve 49. minutě využil svou tečí potřetí v zápase havířovskou přesilovku Gabriel Szturc a za 20 vteřin udělal dorážkou desátý zářez do branky Warriors Martin Pavlačka. Gólů v brněnské brance přitom mohlo být ještě více, nebýt mnoha výborných zákroků gólmanů Hollého a pak zejména Brodeckého.

Po výhře 10:1 následovala nadstavba. V ní nejprve AZ zvládl dvouminutové oslabení a pak sám udeřil. Marek Vojkůvka byl faulován při samostatném úniku, následné trestné střílení s přehledem střelou mezi betony proměnil a přisoudil tak AZetu i bonusový bod z nadstavby.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Jsme rádi, že jsme splnili roli favorita, protože zejména doma chceme sbírat body. Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme spoustu šancí a mě jen mrzí, že jsme dovolili soupeři svým faulem hrát přesilovku a v ní snížit na 1:2. Nicméně od toho stavu jsme byli po zbytek zápasu lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Napadali nám tam i nějaké pěkné góly. Teď jen to musíme s pokorou ustát a i v dalším zápase, i zbytku sezony, jít za cílem, který jsme si dali.


Petr Kolečkář (HCM Warriors Brno): Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, byli jsme nedůrazní v soubojích a nestíhali jsme bruslařsky. Jenom souhrou šťastných okolností a díky výkonu brankáře jsme prohrávali jen o jeden gól. Ač jsme se snažili tým vyburcovat k důraznější hře, tak se ten výkon nezlepšil a ve druhé třetině jsme za to byli po zásluze potrestáni a o výsledku bylo rozhodnuto. Ve třetí třetině bylo znát, že se oba týmy chystají na prodloužení. V něm jsme sahali po jednom bodu, když jsme hráli přesilovku. Bohužel po ní jsme, po chybě ve středním pásmu, museli faulovat a trestné střílení hráč proměnil. Hráči dnes podali výkon pod své možnosti. Jediní dva, kteří dnes obstáli, byli brankáři, kteří nás uchránili od ještě většího přídělu gólů.

Youtube