AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost v Brně potvrdil roli favorita

David Motloch | 20.10.2018

V 10. kole ELIOD Extraligy dorostu neměli svěřenci trenéra Tomáše Urbánka žádný problém se svým soupeřem Technikou Brno. Až do poloviny zápasu byl sice vývoj vyrovnaný, poté se ale začala ukazovat herní převaha AZetu. Tu ztvrdil jeho kapitán Gabriel Szturc dokonce hattrickem. Přestože finální výsledek 5:3 nehovoří nijak jednoznačně, poměr střel už ano - 47:17 pro Havířov. Díky velkému tlaku naši dorostenci uzmuli i čtvrtý bod v nadstavbě, kde bylo rozhodnuto o vítězi již po 20 vteřinách hry. Havířov je tak nadále králem soutěže. Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek 25.10. na domácím ledě proti druhému soupeři z Brna.

ELIOD Extraliga dorostu - 10.kolo so 20.10.15:00
VSK Technika Brno - AZ Residomo Havířov
3:5
(0:0, 2:3, 1:2 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Navrátil (Groch), 39. Maštalíř (Přidal), 54. Přidal (Groch) – 28. Szturc (Horváth), 31. Horváth (Vojkuvka, Mikula), 40. Szturc (Bárta), 44. Szturc, 49. Vojkůvka, 61. Horváth. Rozhodčí: Maťašovský – Smetková, Otáhal. Vyloučení: 10:6 - navíc Lukáš Přidal (TEC) osobní trest za NESP. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 78. Střely na branku: 17:47. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 3:5.

VSK Technika Brno: Bílek – Kučírek, Růžička, Groch, Irajn, Šupa, Navrátil – Vrzal, Líska, Přidal, Kubový, Filípek, Sovjak, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornal.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Kusak, Moškoř, Becher, Urbančík, Vojkuvka, Kusak, Szturc, Bárta, Horváth.

První třetina byla na zajímavé momenty velice strohá. Jak Havířov, tak Technika Brno střelecky prvních dvacet minut hry jen mlčeli. Tento fakt nezměnily ani čtyři nabídnuté přesilové hry. Havířov měl z tohoto počtu k dispozici hned tři přesilovky, ale ani jedna brankou nakonec neskončila.

Po přestávce se situace na ledě podstatně změnila a škatulata se rozhejbala. Jako první udeřil ve 28.minutě Gabriel Szturc, který využil většího prostoru na ledě při hře 4 na 4 a po přihrávce Kevina Horvátha se nemýlil. Tentýž hráč, tedy Kevin Horváth, zanedlouho poté sám skóroval. Podařilo se mu to ve 31. minutě, kdy už při plném počtu hráčů na ledové ploše zasouval puk za záda brankáře Matyáše Bílka.

Dvoubrankový náskok AZetu ale nevydržel. Domácí se stačili rychle oklepat a ve 35. minutě zásluhou Ondřeje Navrátila byl rozdíl skóre zápasu už jen o gól. Trochu opařený Havířov se sotva rozkoukal z inkasované branky, a už musel brankář Zlatnický lovit puk ze své sítě podruhé. To když se ve 39. minutě trefil Jiří Maštalíř při přesilové hře 4 na 3. 

Hosté ale do šatny nakonec stihli ztracené vedení vybojovat zpátky. Necelou minutu před přestávkou se po deváté v sezóně trefoval přesně kapitán AZetu Gabriel Szturc a opět to bylo v přesilovce. Ve třetí třetině se sice hokejisté Brna nadechovali k tlaku, který jim byl dopřán při přesilové hře, jenže s touto příležitostí naložili žalostně. Nejen, že tuto možnost nevyužili, ale při početní hře navíc inkasovali. Postaral se o to opět Gabriel Szturc, který svým povedeným únikem obraně Brna ve 44. minutě zkompletoval hattrick.

O vítězi zápasu bylo rozhodnuto ve 49. minutě. V té se totiž přesně trefil Marek Vojkůvka a bylo již jasné, že se domácí už k žádnému náporu nenadechnou. Sice se v 55. minutě za Brno gólově prosadil Alexandr Sovjak, to bylo ale ze strany domácích vše. Zápas tedy skončil výsledkem 5:3 pro Havířov. 

V nadstavbě si bonusový čtvrtý bod rovněž připsali hosté z Havířova. Stačilo jim na to pouhých 20 vteřin z prodloužení. Úspěšným střelcem se stal Kevin Horváth, pro kterého to byla již pátá trefa v sezóně. AZ tak odjíždí domů spokojený s plným ziskem čtyř bodů a zůstává i nadále na prvním místě v tabulce.

Youtube