AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci porazili Vítkovice a jsou nadále stoprocentní

David Motloch | 22.09.2018

Velkou radost zatím dělají trenéru Tomáši Urbánkovi jeho svěřenci. Po čtyřech kolech totiž havířovští dorostenci ještě nenašli svého přemožitele a vedou tak tabulku východní skupiny ELIOD Extraligy. Vítězství ve Vítkovicích se přitom nerodilo lehce. Domácí vstoupili do utkání parádně a už ve 4. minutě vedli. Hokejisty AZetu to ale nepoložilo a v prostřední části hry si zásluhou tří branek vybudovali dostatečný náskok, aby si jej do konce zápasu již pohlídali. Vítkovičtí ještě v závěru snížili a snažili se o vyrovnání, do prázdné branky ale pečetil výhru Havířova Martin Pavlačka. Premiérový čtvrtý bod brali přeci jen domácí, kteří se již po dvou minutách prodloužení dostali k úspěšnému zakončení. Konečný výsledek zápasu tedy zní - 4:2 pro AZ (0:1 v nadstavbě). Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek 27.9. doma proti Zlínu.

ELIOD Extraliga dorostu - 4.kolo so 22.9.13:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Residomo Havířov
2:4
(1:0, 0:3, 1:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kubík (Kotásek, Holaník), 48. Kotásek, 62. Kotásek (Puchala) – 23. Szturc (Křivohlávek), 30. Kubíček (Horváth, Szturc), 32. Vojkůvka (Kubíček, Szturc), 60. Pavlačka (Horváth). Rozhodčí: Beránek – Rychlý, Zicháček. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. Diváci: 85. Střely na branku: 51:13. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Vítkovice Ridera: Münch – Machů, Bystroň, Smolka, Puchala, Cubo, Veřmířovský – Juříček, Petr, Krejsa, Kotásek, Melovský, Přibyl, Kubík, Holaník, Schauer
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák - Becher, Pavlačka, Szturc, Spurný, Moškoř, Kolat, Urbančík, Vojkůvka, Kusak M., Bárta, Horváth

Raketový nástup do zápasu měli domácí hokejisté Vítkovic. Ti už ve 4. minutě vedli po povedené souhře Kubíka s s Kotáskem. Druhý jmenovitec našel křižnou přihrávkou přes brankoviště volného MARTINA KUBÍKA, který se zakončením do odkryté klece neměl sebemenší problém. Ve zbytku úvodního dějství měli domácí k dispozici ještě přesilovou hru, ale naskytnuté šance se jim nepodařilo využít.

Po přestávce vletěl na led tým Havířova jako uragán a vehementně zavelel k obratu. Ve 23. minutě se prosazoval po spolupráci s Křivohlávkem GABRIEL SZTURC. Tlak hostí pokračoval dále a téměř přesně v polovině utkání už si mužstva prohodila vedení v zápase. Ve 30. minutě totiž bleskurychle využil přesilovou hru PETR KUBÍČEK, který využil přesné přihrávky od Horvátha. 

Aby toho nebylo málo, hostující AZ pálil opět do černého o necelé dvě minuty poté. Ve 32. minutě našel zkulinku v brance Müncha MAREK VOJKŮVKA, čímž pro Havířov využíval již druhou přesilovku v tomto zápase. Ve zbytku druhé třetiny se rozhodčí ještě několikrát odhodlali hráče obou týmů potrestat za přestupek, ale všechny situace se již obešly bez úspěšného zakončení. Nejblíže k němu však měli Vítkovičtí ve 35. minutě, kdy však hned několik střeleckých pokusů po sobě ztroskotalo na skvěle chytajícím Zlatnickém. 

Ve třetí třetině se domácí snažili o velký comeback, ke kterému vlastně neměli vůbec daleko. Ve 48. minutě totiž snižoval na rozdíl jediného gólu ALEX KOTÁSEK, jenž využil popřesilovkového tlaku Vítkovic a pálil přesně do rozhozené havířovské obrany. V samotném závěru domácí vše vsadili na jednu kartu, když odvolali dvě minuty před koncem gólmana, tato taktika se jim však nakonec vymstila. 20 sekund před koncem totiž dovezl puk přímo až do branky MARTIN PAVLAČKA, čímž tento zápas definitivně ukončil.

O bonusový čtvrtý bod se Havířovští se svým soupeřem nakonec podělili, protože v 62. minutě střílel přesně mezi tři tyče hostí ALEX KOTÁSEK, pro něhož to byla již druhá branka v zápase. Konečný výsledek zápasu tedy zní - 4:2 pro Havířov (0:1 v nadstavbě).

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Měli jsme špatný vstup do zápasu a celou první třetinu nás soupeř přehrával. Pro nás jenom štěstí, že třetina dopadla pouze 1:0. Ve druhé třetině nás povzbudila branka na 1:1 a dostali jsme se do hry. Využili jsme dvě přesilovky, což mě velice těší. Třetí třetinu jsme chtěli nadále hrát aktivně, bohužel díky velkému množství vyloučení se nám nedařilo dostat se do tempa. Obrovským nasazením a silnou vůlí jsme nakonec zápas dotáhli do vítězného konce. Hráčům chci za výkon poděkovat.



Youtube