AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ porazil Benátky i počtvrté v sezoně a posunul se na pátou příčku

Tomáš Vlček | 26.01.2019

50. kolo Chance ligy svedlo počtvrté v sezoně proti sobě AZeťáky a hokejisty Benátek nad Jizerou. Havířovští, v brance s Jiřím Matouškem, ale jinak totožnou sestavou jako proti Vsetínu, vstoupili do zápasu aktivně a v první třetině šli přesilovkovou brankou Radka Pořízka do vedení. Domácí sice na začátku druhé třetiny srovnali, ale AZeťáci si ještě do přestávky vybudovali díky Marku Haasovi a opět Radkovi Pořízkovi dvoubrankový náskok. Ten Benátky už jen snížily a tři body tak putují po výhře 3:2 do Havířova. Dalším soupeřem AZetu bude už v pondělí v Gascontrol Aréně lídr soutěže Jihlava.

CHANCE LIGA - 50.kolo so 26.1.16:00
HC Benátky nad Jizerou - AZ Residomo Havířov
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. D. Špaček (Bittner, Šír), 43. Klapka (Burda) – 17. Pořízek (Gřeš, Bambula), 36. Haas (Maruna, R. Veselý), 38. Pořízek (Gřeš). Rozhodčí: Jechoutek, Souček – Horažďovský, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 33:39 (10:19, 11:15, 12:5). Zblokované střely: 9:14. Vhazování: 41:21. Průběh utkání: 0:1, 1:0, 1:3, 2:3.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz – Kolmann, Kunst, Niko, Žůrek, Maier, Aubrecht, Hampl – Wiencek, Chrtek, Průžek – Bittner, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Burda, Klapka.
AZ Residomo Havířov: Matoušek – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner – Rehuš, F. Seman, Kotala – L. Bednář, Haas, Maruna – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, R. Veselý, O. Procházka.

Hosté vlétli do úvodního dějství ve velkém stylu a Benátečtí se dlouho nemohli dostat do větší útočné příležitosti. První zákrok si Matoušek připsal po střele Chrtka, jehož pokus vyrazil mimo nebezpečný prostor. Po Chrtkovi se k zakončení dostali i Aubrecht společně s Rychlovským, avšak ani oni úspěšní nebyli. Na druhé straně se do velké šance dostal ex-benátecký Radek Veselý, jenž těsně minul benáteckou branku. V polovině třetiny museli jít Benátečtí do čtyř a Havířovští je následně uzamkli před Schwarzem, jenž likvidoval hned několik velmi dobrých pokusů hráčů AZetu. Nejblíže ke gólu měl Rehuš, jehož pokus se otřel o břevno Schwarzovy branky. Druhé bnátecké vyloučení však již Havířovštví trestali. V jejím samém závěru se chopil puku na pravném křídle Radek Pořízek a poslal na branku puk, jenž propadl Schwarzovi mezi výstrojí - 0:1. Také Benátečtí měli šanci při své přesilové hře, avšak kýženou vyrovnávací branku nevstřelili.

V prvních pěti minutách druhé periody měli hokejisté Benátek and Jizerou hned dvě šance, kdy mohli využít početní výhodu. V té první se jim usadit v útočném pásmu příliš nedařilo a tak dali hostům šanci zaútočit při vlastním oslabení. Bořuta však tváří v tvář Schwarzovi neuspěl, neboť benátecký gólman předvedl vynikající zákrok lapačkou. Druhou zmíněnou přesilovku potrestala parta trenéra Kudrny v samotném závěru. Po ose Šír-Bittner se dostal puk až k Danielu Špačkovi , jenž měl jen za úkol usměrnit puk do odkryté klece - 1:1. I nadále se poté oba týmy střídaly v držení puku a oba fanouškovské kotle tak na střídačku tajily dech při přehlídkách šancí. Havířovští příznivci mohli znovu jásat na konci 36. minuty, kdy se po přihrávkách Veselého a Maruny dostal před brankou k zakončení z první Marek Haas - 1:2. Benátečtí mohli záhy vyrovnat, neboť se do šance hnal Wiencek, který však svou kličku nedotáhl a jen těsně minul. Hráči AZetu následně splnili hokejové pořekadlo - nedáš, dostaneš - když z protiútoku zvyšoval na 3:1 pro hosty svým druhým gólem v zápasu na brankovišti důrazný Radek Pořízek. Ten mohl za gól poděkovat svému důrazu i nešťastnému zásahu domácí obrany.

Ve 43. minutě vykřesal pro domácí naději Adam Klapka, který pohotovým zakončením z levého kruhu zužitkoval přihrávku spoluhráče Burdy. S tímto gólem získali Benátečtí nově nalezenou sílu a vrhli se do útoku. Už, už to vypadalo, že dostanou šanci v další přesilové hře, avšak v duchu fair-play byl faul benáteckými hráči odvolán a pokračovalo se v pěti hráčích na obou stranách. Ačkoliv Benátečtí bušili na branku Matouška, co to šlo, kýžené vyrovnávací branky se nedočkali. I čtvrté vzájemné klání nakonec ovládl Havířov, tentokrát poměrem 3:2.

Autor reportáže: www.hokejbenatky.cz

Ohlasy k utkání


Jiří Kudrna (Benátky nad Jizerou): Stejně jako v prvním vzájemném utkání jsme i dnes byli blízko tomu, abychom dosáhli na body. Dnes to bylo těžké utkání, protože v naší sestavě bylo dvacet hráčů, kterým není ještě ani dvacet let. Soupeř měl velké a zkušené hráče, kteří hráli fyzický hokej. Musím ale říci, že se s tímto faktem kluci popasovali dobře. Soupeř využil dvě přesilové hry a nás velmi mrzí třetí inkasovaná branka, která přišla po naší chybě. Za třetí třetinu bych chtěl kluky velmi pochválit. Nesložili zbraně, dali kontaktní branku a hnali se za vyrovnáním. Bohužel nám ve třetí třetině chybělo i kousek štěstíčka k tomu, abychom zápas dotáhli do prodloužení.



Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Jsme rádi za těžké 3 body. Víme, že jsme nedělali přesně to, co jsme měli a v určitých fázích utkaní jsme proto tahali za kratší konec. Zápas jsme ale zvládli a to je důležité.

Youtube