AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířov vyválčil po uragánu ve třetí třetině v Kadani vysokou výhru 7:4

Josef Nudera | 21.11.2018

Zápas s Kadaní nezačali Havířovští vůbec dobře a v úvodu prohrávali 0:2. Havířov dokázal průběh utkání zvrátit a vedl 3:2, jenže Trhači dokázali znovu našim hráčům odskočit do vedení 4:3. Ve třetí třetině, ale hráči AZetu nasadili vyšší tempo a čtyřmi brankami spláchli domácí z ledu. Vítěznou branku si připsal Radek Veselý, dvěma brankami přispěl k vysoké výhře Jan Maruna a Tomáš Gřeš. Havířov se posunul výhrou na 7. příčku a ztrácí pouhý bod na třetí Vsetín.

CHANCE LIGA - 26.kolo st 21.11.18:00
SK Kadaň - AZ Residomo Havířov
4:7
(2:1, 2:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 9. Chlouba (Novák, Kůs), 11. Tupý (Chlouba), 31. Maršoun (Kůs), 38. Klíma (Kůs, Trefný) – 16. Gřeš (Dudek, Rutar), 25. F. Seman (Bořuta, Rehuš), 27. O. Procházka (F. Seman, Kotala), 49. Gřeš (O. Procházka, Bořuta), 50. R. Veselý (O. Procházka), 56. Maruna (Haas), 60. Maruna. Rozhodčí: Kostourek, Grech – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 299. Střely na branku: 21:40 (7:10, 7:16, 7:14). Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:7.

SK Kadaň: Kuchař – Novák, Trefný (C), Seemann, J. Holý, Grebeňuk, Popela – Maršoun, Kůs (A), Klíma – Chlouba, Šťovíček, Rezek – Šulek, Rindoš, Wágner (A) – Homer, Tupý, J. Svoboda
AZ Residomo Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Rutar, Dudek – Gřeš, F. Seman (A), O. Procházka – Maruna (C), Haas (A), L. Bednář – Kotala, R. Veselý, Rehuš – Cihlář, Macuh

Do utkání vstoupili lépe domácí Trhači, kteří se snažili střílet z každé pozice. Ze zvýšené aktivity vyplynul i první domácí faul, ale Havířov tak měl výhodu přesilové hry. Hosté Trhače sevřeli v pásmu, ovšem ani jedna z jejich střel nemířila na branku Ondřeje Kuchaře. Výhodu přesilové hry dostala i domácí Kadaň, která se jí ujmula nejlépe, jak mohla. Daniel Novák vyslal od modré čáry střelu po ledě, do které vložil hůl Roman Chlouba, na jehož změnu směru nestihl brankář Bláha zareagovat - 1:0.. Uběhlo 93 vteřin a domácí se radovali po druhé, když se v přečíslení po Chloubově přihrávce prosadil Jiří Tupý, který zaznamenal první gól v dresu Trhačů - 2:0. Kadaňský nápor nadále pokračoval, až do doby, než se vhazovalo v domácím obranném pásmu. Tomáš Gřeš krátce po buly vyslal střelu na domácího brankáře, který měl zakrytý výhled - 2:1.

Druhá třetina patřila spíše Havířovu. Nejdříve se hostům podařilo proměnit přesilovou hru 5 na 3. Antonín Bořuta nahazoval kotouč do chumlu před bránou, kde se nejlépe zorientoval Filip Seman - 2:2. Krátce po vypršení druhého domácího trestu bylo pro domácí ještě hůře. Filip Seman našel před brankou dobře najetého Ondřeje Procházku, který se ranou z první nemýlil - 2:3. Radost hostům nevydržela dlouho, o čtyři minuty později vyrovnával Petr Maršoun, který zužitkoval přihrávku od Jaroslava Kůse - 3:3.. Výhodu dvojité přesilové hry dostala také Kadaň, která se jí ujala stejně jako hosté, na konci celé akce stál Lukáš Klíma, který ranou z první otočil vývoj zápasu zpět na stranu Kadaně - 4:3.

Třetí dějství patřilo opět Havířovu. Domácí zaváhali v rozehrávce, čehož Havířov využil zásluhou Tomáše Gřeše - 4:4. Uplynulo 50 vteřin a domácí fanoušci viděli další puk v domácí kleci, tentokrát na konci celé akce byl Radek Veselý - 4:5.Následovalo několik akcí na obou stranách, ale žádná s vývojem zápasu nic neudělal. To se vše změnilo v 56. minutě, Marek Haas vystřelil na Kuchaře, který puk betony usměrnil za svou branku, kam nejrychleji přijel Jan Maruna, který šťastným odrazem o Trefného brusle zvýšil - 4:6. Trhači však nic nevzdávali, ale Havířov vše skvěle ubránil. V poslední minutě zkusili domácí trenéři hru bez brankáře, ve které Jan Maruna přidal další gól - 4:7.

Autor reportáže: Stanislav Jiskra, redakce Kadaň

Ohlasy k utkání


Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): Když to vezmu po třetinách, tak úvod byl dobrý, vedli jsme. Chvíli nato jsme sice dostali gól na 2:1, ale myslím, že se nám i přesto první dějství povedlo. V druhé dvacetiminutovce jsme prohrávali 2:3 a podařilo se nám otočit na 4:3, což by se taky v rámci výsledku dalo hodnotit kladně. Co mě mrzí, je poslední část. Opakuje se nám tahle situace pořád dokola. Sráží nás obrovské individuální chyby v obraně, kterých následně soupeř využívá. Moc nevím, co k tomu říct. Je to těžké, s klukama si to pořád říkáme, probíráme to, ale ty chyby tam stále jsou. Na řadě je příště Ústí nad Labem, takže se podíváme na záznamy s čistou hlavou. Počkáme, jak na tom ráno budou hráči, protože někteří hráči musí do Chomutova.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Duel s Kadaní byl jako na houpačce. Napřed jsme prohrávali, následně jsme to srovnali a šli i do vedení. Poté jsme hloupými chybami nabídli Trhačům srovnání. Ti se chvíli nato dostali i do vedení. V poslední třetině jsme si už ale šli za vítězstvím, kvůli kterému jsme sem přijeli, takže z mé strany spokojenost.

Youtube