AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ v prodloužení udolal Karlovy Vary

Jozef Valenčík | 14.02.2018

49. kolo WSM ligy přiválo na led GASCONTROL Arény soupeře z nejsilnějších. Energie Karlovy Vary si brousila zuby na čtvrtou výhru proti AZetu v letošní sezóně a po gólu v závěrečné vteřině první třetiny k ní byla i blízko. AZetu se však podařilo ve druhé třetině po brankách Ráce a Kotaly skóre otočit, přesto se do šatny šlo opět za nerozhodného stavu 2:2, když Energie srovnala v samém závěru. Ve třetí třetině jsme se rozhodnutí nedočkali a tak muselo na řadu přijít prodloužení, v tom využil zaváhání hostů Kalus, který našel volného Havla a ten vystřelil Havířovu druhý bod. Další zápas sehraje AZ v sobotu na ledě Kladna.

WSM liga - 49.kolo st 14.2.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Energie Karlovy Vary
3:2p
(0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Rác (R. Havel, Dujsík), 35. Kotala (Tomi), 63. R. Havel (M. Kalus, Maruna) – 20. O. Beránek (Gríger), 40. O. Beránek (Vrdlovec, Šenkeřík). Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 1.974. Střely na branku: 32:30 (10:10, 13:10, 7:9, 2:1). Zblokované střely: 2:8. Vhazování: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

AZ Residomo Havířov: Martin Růžička – Staněk, Krisl (C), Dudek, Luža, Dujsík, R. Havel – Sikora (A), Maruna (A), M. Kalus – Gřeš, Rác, Kotala – Tomi, Hudeček, Kurovský – L. Bednář, Pořízek, Fronk.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Plutnar (A), T. Kvapil, Šenkeřík, Šafář, J. Tomeček, Krejčí, Vodička – Stloukal (C), Kverka (A), Kohout – O. Beránek, Vrdlovec, Gríger – Šik, Tuominen, Gorčík – T. Rohan, M. Zadražil, Osmík.

Od začátku se hrálo nahoru dolů, oba týmy se snažily hrát hokej. Domácí si hned na konci 2. minuty mohli zahrát přesilovku, ale nic světoborného v ní nepředvedli. Od poloviny třetiny začali hráči AZetu získávat herní převahu, v 11. minutě Maruna po Sikorově příhře pálil nad Závorkovu branku.

O dvě minuty později domácí hráči zasypali gólmana Energie sprškou střel, ale ten podržel svůj tým. Závěr první části přinesl mnoho vzruchu. Hosté hráli přesilovku, ve které se paradoxně hostující Beránek dostal do brejku, ve kterém byl faulován. Následně nařízené trestné střílení neproměnil.

Jenže to nebylo vše. Do konce třetiny scházely dvě vteřiny a vhazovalo se před domácím brankářem Růžičkou. A co se nestalo - Gríger vyhrál vhazování a právě Ondřej Beránek střelou pod břevno překonal Růžičku. Chvíli ještě probíhaly dohady, zda branka platí nebo padla až po odehraných dvaceti minutách, ale nakonec ji rozhodčí uznal. Po první třetině tedy vedli hosté 0:1.

Na začátku druhé třetiny domácí hráči odpověděli brankou v přesilovce, kterou dal ve 22. minutě šikovnou tečí Havlovy střely Roman Rác. Na konci 26. minuty byli za vzájemnou potyčku po odpískání vyloučeni domácí Hudeček a hostující Kvapil. Hra ve čtyřech přinesla šance na obou stranách, ale branka k vidění nebyla.

Ve 32. minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ve které AZ několikrát podržel Růžička. Havířov pak šel na konci 36. minuty do vedení. Tomi po vyjetí z poza branky nahodil kotouč do brankoviště a od Jakuba Kotaly se puk odrazil Závorkovi za záda - 2:1.

Hosté se opět prosadili v závěru třetiny, tentokrát scházelo 18 vteřin a opět to byl Ondřej Beránek, který z mezikruží napálil puk z první do levého horního růžku Růžičkovy branky. Po dvou třetinách tak platil stav 2:2.

Začátek třetí třetiny patřil hráčům Karlových Varů, kteří si vytvořili několik slibných šancí, ale Růžičku se jim překonat nepodařilo. Hra se postupně vyrovnala, šance měli i hráči AZetu, jenže ani oni gól nevstřelili a tak šlo utkání do prodloužení.

Hned na začátku prodloužení se do úniku dostal hostující Krejčí, ale tvaří v tvář ani nadvakrát nepřekonal Růžičku. Na začátku 62. minuty Dujsík nahodil puk na branku, Sikora skvěle tečoval, ale Závorka výborným zákrokem podržel Energii, když vytěsnil puk na horní tyč.

Obrovskou radost domácích tribun vyvolala situace ze 63. minuty, když Kalus našel volného Radka Havla, který zamířil přesně k levé tyči Závorkovy branky a rozhodl tak o výhře AZetu. Hostující Karlovy Vary si odvážejí z Havířova bod.

Ohlasy k utkání


Vojtěch Csabi (AZ Residomo Havířov): Vary proti nám dnes postavily mančaft se spoustou mladých hráčů, kteří se chtěli před svým trenérem ukázat a zabojovat o místo v sestavě. Náš výkon rozhodně nebyl špatný, za dva body jsme samozřejmě rádi. Ale hrubé chyby v závěrech třetin nás staly ještě lepší výsledek.


Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že domácím jde o hodně, a hráče jsme upozorňovali, že nás čeká těžké utkání. Podařilo se nám do něj velmi dobře vstoupit a na konci první třetiny jsme vstřelili branku. Začátek druhé třetiny se nám nepovedl, domácí přidali, zatlačili nás a po zbytečném faulu jsme inkasovali. Domácí pak šli do vedení, nám se ale podařilo do zápasu vrátit a vyrovnali jsme. Řekl bych, že ve třetí třetině jsme byli lepší a sahali jsme po výhře. Mrzí nás, že jsme výhru nevybojovali ani v prodloužení, zvlášť když jsme v něm měli samostatný nájezd. Za výkon bychom si ten druhý bod zasloužili. Hráčům bych chtěl za výkon poděkovat. Mladší hráči, kteří nastoupili, si všichni řekli o naši pozornost a ukázali, že jsou platnými členy kádru.

Fotogalerie k zápasu
Youtube