AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Vysoká výhra v Ústí znamená prodloužení vítězné série

Tomáš Vlček | 10.02.2018

Zápas na ústeckém ledě rozehrál AZ výborně a po první třetině vedl díky přesilovkám zaslouženě 2:0. Na začátku druhé části polevil a domácí v početních výhodách rychle srovnali, ale pak si během minuty vzali havířovští dvoubranové vedení zpět a ve třetí třetině ještě přidali další tři zásahy. Nakonec z toho je po výsledku 7:2 nejvyšší výhra v sezoně, prodloužení vítězné série a potvrzení 7. místa v tabulce. Další zápas sehraje AZ ve středu doma proti Karlovým Varům.

WSM liga - 48.kolo so 10.2.17:00
HC Slovan Ústí nad Labem - AZ Residomo Havířov
2:7
(0:2, 2:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Roubík (Vl. Brož), 27. Roubík (L. Volf, Melka) – 7. Tomi (Kurovský, Hudeček), 13. Rác (Sikora, Havel), 28. Rác (Kanko), 28. Krisl (Sikora), 43. M. Kalus, 49. Hudeček (Tomi, Sikora), 54. M. Kalus (Sikora, Rác). Rozhodčí: Sýkora, Vokřál – Kotlík, Votrubec. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 792. Střely na branku: 27:25 (10:8, 13:5, 4:12). Zblokované střely: 8:10. Vhazování: 37:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:7. 

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Vl. Brož, Bernad, M. Vágner (C), Weinhold, Macek, M. Zdvořáček, Vaněk – Severa, Gengel (A), Davídek – Melka, Pšenička, L. Volf – D. Merta (A), Roubík (A), Smolka – Navarra, Krliš, T. Jandus.
AZ Residomo Havířov: M. Růžička – Krisl (C), Staněk, Luža, Dudek, R. Havel, Dujsík – M. Kalus, Maruna (A), Sikora (A) – Kotala, Rác, Kanko – Kurovský, Hudeček, Tomi – Fronk, Pořízek, Gřeš.

Domácí Slovan do dnešního zápasu vstoupil velice aktivně, avšak tato aktivita opadla již v sedmé minutě utkání, kdy Vojtěch Tomi dokázal po individuální akci protlačit puk za záda Volkeho během zkrácené přesilové hry. Hru poté kontrolovali havířovští a bohužel pro domácí dokázali těsně po skončení další vlastní přesilovky zvýšit svůj náskok, když Marek Sikora dokázal najít zpoza branky Romana Ráce a ten propálil Volkeho. Asi největší šanci si domácí vypracovali v závěru třetiny, kdy pálil nebezpečně Brož od levého kruhu, ale Růžička si s tímto pokusem poradil. První třetina skončila v poměru 0:2.

Na začátku druhé třetiny se ústečtí hráči probudili a začali tlačit Havířov do obraného pásma. Tento tlak se nakonec vyplatil a Ústí snížilo při vlastní přesilovce, kterou využil navrátilec do sestavy Jaroslav Roubík. Tato branka Slovan ještě více povzbudila a ten po krátké časové prodlevě vyrovnal, když přidal svou druhou trefu v zápase Jaroslav Roubík. Tato euforie však neměla dlouhého trvání, jelikož Havířov dokázal bleskově odpovědět. Roman Rác se díky důrazu dostal k zakončení před domácí brankou a vrátil hostům vedení. O dvacet sekund později si jeden z domácích hráčů velmi nešťastně zrazil do branky puk, který nahazoval od mantinelu Jiří Krisl. Zbytek druhé třetiny byl velmi vyrovnaný s několika šancemi, ale další branky již nepřinesl.

Krátce po začátku třetího dějství ztratili domácí na modré kotouč a do samostatného úniku se dostal Marek Kalus, který s přehledem zakončil k levé tyči. Od této chvíle patřilo utkání hostům, kteří nepouštěli domácí prakticky do ničeho. Po rychlém úniku podél mantinelu našel v přesilovce Tomi krásnou zadovkou Jana Hudečka, který se do odkryté klece nemýlil. Domácí podpořili tlak Havířova spoustou nevynucených faulů, které vedly ke střelecké smršti na Volkeho. Další z přesilovek využil Marek Kalus, který na dvakrát dokázal z hrany brankoviště dorazit puk do ústecké branky. Slovan se štěstím ubránil v závěru pětigólový rozdíl a tak si hosté odvážejí z Ústí zaslouženě tři body. Zápas skončil v poměru 2:7.

Autor reportáže: Marek Vachta, www.slovanusti.cz

Ohlasy k utkání


Vladimír Evan (HC Slovan Ústí nad Labem): Myslím, že po naší sérii výborných utkání, ať už se Slavií, Litoměřicemi, Přerovem, nebo Kladnem, to dneska bylo herně hodně špatné. Dnes jsme to Havířovu hodně ulehčili. Nicméně jsme se vzpamatovali a vyrovnali na 2:2. Nemůže se nám ale stát, že za dalších 22 vteřin dostaneme dva góly. Před sezónou jsme chtěli do play-off, ale nakonec rozhodla naše listopadová série, kdy jsme měli mnoho porážek a play-off nám bodově uteklo. Potom jsme tahali za kratší konec, ale nevzdali jsme to. Dnešní výsledek tedy rozhodl, že v play-off po třech letech nebudeme.


Vojtěch Csabi (AZ Residomo Havířov): Je všem jasné, že každý bod, který teď uhrajeme, je pro nás důležitý, protože se chceme dostat do play-off. Samozřejmě jsme viděli sílu zdejších ústeckých hráčů a myslím si, že jsme jim měli co vracet, když u nás otočili zápas ze stavu 4:1 na 4:8. To znamená, že jsme toto utkání nepodcenili. Vyšel nám vstup do zápasu. Po druhé třetině nastal neskutečný kolaps, utkání se mohlo klidně otočit. Štěstí ale stálo při nás, vstřelili jsme hodně gólů a za to jsem rád.

Youtube