AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířov vynuloval Prostějov a bere tři body

Jozef Valenčík | 27.01.2018

V boji o playoff se již každý bod počítá, hokejisté AZ RESIDOMO Havířov chtěli před domácím publikem získat tři proti Jestřábům z Prostějova. Do utkání se domácím podařilo vlétnout na výbornou a po třech gólech v úvodní třetině se nakonec radovali z přesvědčivého vítězství. V brance Havířova vychytal svou první nulu Martin Růžička. Další zápas sehrají hokejisté Havířova v pondělí 29. ledna v Kadani.

WSM liga - 43.kolo so 27.1.17:30
AZ Residomo Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
3:0
(3:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Luža (Maruna), 14. Hudeček (Luža, Kotala), 18. Matai. Rozhodčí: Škrobák, Fiala – Adamec. Měkýš. Vyloučení: 7:7, navíc Kolář (PRO) 10 min. OT. Využití: 0:0. Diváci: 2.097. Střely na branku: 37:37 (19:15, 10:10, 8:12. Zblokované střely: 11:6. Vhazování: 34:47. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

AZ Residomo Havířov: Růžička – Staněk, Krisl (C), Dudek, Luža, Dujsík, R. Havel – Kurovský, Hudeček, Kotala – Sikora (A), Rác, Maruna (A) – Kanko, Matai, Fronk – Gřeš, Pořízek, Bambula – L. Bednář.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Mikliš, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Rašner – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Švec – Fiala, V. Meidl, Prokeš – Švarc, Hozák, Nestrašil.

Od začátku se hrálo v rychlém tempu, ve druhé minutě udělal chybu při rozehrávce domácí brankář Růžička, ale nakonec z toho nic nebylo. V 7. minutě předvedli pěknou akci domácí Matai s Fronkem, druhý jmenovaný zakončoval do odkryté branky, ale Neužil předvedl perfektní zákrok lapačkou.

První branka utkání padla ve 12. minutě, když Neužil neviděl nahození Patrika Lužy od modré čáry. Neuplynuly ani dvě minuty a AZ vedl o dva góly. Kotalovu střelu Neužil vyrazil, puk získal Luža, jenž našel Jana Hudečka, který zamířil do levého horního rohu odkryté branky Prostějova.

V polovině 18. minuty našel Jakub Matai po své střele vyražený puk za brankou Jestřábů a rychlým obkroužením Neužilovy svatyně jej dokázal dostat za brankovou čáru. Po dvaceti minutách tedy vedli domácí 3:0.

Do druhé třetiny šli domácí s výhodou půlminutové přesilovky 5 na 3, ale další gól v ní nepadl. Hosté měli stejnou šanci na začátku 26. minuty, trenér Peštuka si vzal oddechový čas, ale ke gólu to nevedlo.

Gól jsme neviděli ani ve zbytku třetiny, i když oba týmy hrály přesilovky. Po dvou třetinách tak platil stav 3:0.

I do začátku třetí třetiny šli hosté v oslabení. Třetí část hry začala s mírným zpožděním, které bylo způsobeno nepokoji v hledišti, jmenovitě v sektoru hostí. Krátce po začátku třetí části byl vyloučen domácí Kurovský a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. Nic z toho ale nebylo.

Na začátku 46. minuty předvedli krásnou akci domácí Gřeš se zakončujícím Bednářem, jeho akci ale zastavil obránce Jestřábů. Hosté zkusili už v 54 . minutě hru bez brankáře, hráli tak v pěti proti čtyřem, ale gól nedali.

Závěr utkání už si domácí, v čele s výborným Růžičkou v brance, uhlídali a tak získali důležité tři body.

Ohlasy k utkání


Vojtěch Csabi (AZ Residomo Havířov): Zápas rozhodla první třetina, v níž jsme byli lepším týmem. Od druhé třetiny, i díky několika zbytečným vyloučením, už soupeř hru srovnal, ale díky dobře fungující obraně a výbornému Martinu Růžičkovi v brance, jsme ani jednou neinkasovali a máme důležité tři body.


Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Domácí měli lepší vstup do utkání, dali tři branky a my jsme, i přes postupně zlepšený výkon, na ně dnes nenašli recept. O to více budeme muset bojovat a bodovat v dalších zápasech.

Fotogalerie k zápasu
Youtube