AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: AZet porazil Havlíčkův Brod po nájezdech

Petr Miklas | 17.12.2016

Dnes jsme viděli velmi vyrovnané a bojovné utkání, které nakonec ve svůj prospěch dovedli hráči domácího AZetu, když byli úspěšnější v samostatných nájezdech.

ELSD - 4.kolo so 17.12.12:45
AZ Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2sn
(0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Potočný (Kuchař), 39. Žídek (Pawliczek), rozh. náj. Bambula – 24. Veverka (Donda), 58. Pejchal. Rozhodčí: Šutara - Ganger, Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 39:31 (12:8, 14:7, 8:13 - 5:3). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

AZ Havířov: Dufek – Pliska, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hysek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek
HC Rebel Havlíčkův Brod: Folvarský – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Horák, Krejčí – Piskač, Pejchal, Donda, Kohout, Tecl, Holenda, Křehlík, Přibyl, Veverka, Cachník

Od začátku se hrálo v dobrém tempu, oba týmy hodně bruslily a hlavně hráči Havlíčkova Brodu byli důrazní v osobních soubojích. Ale ani AZet si s nimi nic nezadal. Byly z toho i přesilovky, ale ani jedna z nich nebyla potrestána.

Největší šance byly k vidění v 8. minutě, kdy nejprve neuspěli domácí Hilšer s Žídkem, kteří se snažili protlačit puk skrz Folvarského betony, ale ten se překonat nenechal. Následně se Havlíčkův Brod dostal do přečíslení dvou na jednoho, Donda se rozhodl zakončit sám, ale jeho překvapivou střelu Dufek vyrazil. Nevyužity zůstaly i další šance a tak byl po první třetině stav stále 0:0.

Ve 24. minutě se Havlíčkův Brod dostal do vedení, když se prosadil po Dondově přihrávce po přečíslení dvou an jednoho Vojtěch Veverka. AZet pak nevyužil minutu dlouhou přesilovku 5 na 3 a tak mohli hosté přidat druhou branku. Jenže Kohout nedokázal dostat vyraženou střelu do odkryté branky.

Ve 35. minutě snížil Matěj Potočný, který dorazil Kuchařovu střelu a využil tak přesilovku. Něco málo přes minutu před koncem udeřili domácí podruhé, když Jan Žídek svou střelou zpoza obránce překvapil Folvarského. Tomu puk prošel mezi vyrážečkou a betonem, odrazem o tyč se pak dostal do sítě. Po dvou třetinách tak an tabuli svítil stav 2:1.

Ve třetí třetině pokračoval tuhý boj, z nějž hosté mohli docílit vyrovnání, když se ve 47. minutě Křehlík a Krejčí marně pokoušeli překonat Dufka. O deset minut později se při oslabení do přečíslení dvou na jednoho dostali domácí Potočný s Bambulou, prvně jmenovaný se rozhodl zakončit sám, ale mířil jen do Folvarského.

Necelé dvě minuty před koncem, těsně po skončení přesilovky, se Havlíčkovu Brodu podařilo srovnat. Radim Pejchal se dostal k odraženému puku a od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Po šedesáti minutách tak šel zápas do prodloužení.

V prodloužení mohli rozhodnout domácí, konkrétně Bambula, který byl ve dvou gólových šancích, ale jeho ránu ze 61. minuty zastavilo držadlo Folvarského hole. Druhou šanci měl minutu před koncem prodloužení, kdy se dostal do samostatného úniku, ale bekhendový blafák mu Folvarský lapil. Proto následovaly samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech jsme se dočkali až šesté série, ve které rozhodl Jan Bambula, který se trefil nad rameno Folvarského. AZet tak bere z tohoto utkání dva body. Další utkání sehraje AZet až 6.1. 2017 na ledě Kolína.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Od začátku to bylo vyrovnané utkání, plné osobních soubojů. Bylo to hodně ubojované, bylo tam málo hokejových momentů. My jsme do zápasu vstoupili špatně, po včerejšku jsme si mysleli, že to půjde samo. Chyběl nám pohyb, ale od chvíle, kdy jsme dostali gól na 0:1, jsme se zlepšili. Povedlo se nám otočit výsledek na 2:1, ale do třetí třetiny jsme vstoupili nezodpovědně, kupili jsme jednu individuální chyb za druhou. Nešli jsme za vítězstvím tak, jak bychom měli a byli jsme za to potrestáni. Nájezdy jsou loterie, tentokrát nám vyšly. Každopádně jsme rádi za 2 body a za to, že jsme vyhráli poslední utkání v letošním roce. O tomto víkendu jsme získali 5 bodů, což nám pomůže k tomu, abychom lépe trénovali a regenerovali. Budeme se samozřejmě těšit na zápasy v příštím roce.

Youtube