AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Ve Vsetíně starší dorost neuspěl

Tomáš Vlček | 12.09.2015

4. kolo RAKO extraligy staršího dorostu zavedlo hráče AZetu do Vsetína. Po páteční domácí ztrátě bodů s Porubou, chtěli právě na Valašsku napravit dojem, ale nepovedlo se jim to. Domácí šli rychle v přesilovkách do dvoubrankového vedení, a i když na začátku druhé třetiny snížil také v přesilovce Lukáš Peterka (na snímku), Vsetín si vzal za chvíli původní náskok zpět. Ani snaha havířovských v závěru nepřinesla ovoce, naopak domácí se trefili do prázdné branky a připsali si svou první výhru v sezoně. Další zápas sehraje AZ v pátek doma s Třincem.

ELSD - 4.kolo so 12.9.
VHK Robe Vsetín - AZ Havířov
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Koňařík (Kollár, Klímek), 9. Richter (Augustin, Kovář), 24. Weintritt J. (Weintritt M., Kovář), 60. Koňařík – 22. Peterka (Kristian). Rozhodčí: Cik – Novotná, Doleček. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 9:8. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
VHK Robe Vsetín: Sachr – Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin, Richter – Paroušek, Juřiček, Koňařík, Weintritt M., Čechmánek, Půček, Humplík, Kovář, Vilém, Klímek
AZ Havířov: Sonnek – Aulehla, Chujac, Frojda, Piskoř, Hudeček, Szturc, Srníček, Mrowiec – Borowiak, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Piš, Lenomar, Raček, Pawliczek, Cihlář

Obtěžkáni třemi výprasky vstoupili starší dorostenci VHK Vsetín do duelu 4. kola extraligy proti Havířovu. Úvod jim vyšel náramně. Již po dvou minutách totiž Havířovští hráli v šesti, byli za to potrestáni a Vsetín početní výhodu využil. Michal Koňařík usměrnil šikovně do sítě Kollárovu střelu od modré. Nepoučitelným hostům se hra v šesti zřejmě zalíbila natolik, že si ji po několika minutách zopakovali a znovu za to byli potrestáni. Nejprve vyloučením a po chvíli i inkasovanou brankou. Obléhání Sonnkovy svatyně zakončil Michal Richter, jehož nahození si havířovský brankář srazil bruslemi za brankovou čáru.

Opaření hosté poprvé vážněji zahrozili až ve 13. minutě, Cihlář ale svůj brejk zakončil střelou vysoko nad. Stejný hráč byl blízko úspěchu i v předposlední minutě periody, tentokrát cílil z dorážky lépe, cestu puku do brány ale překazila tyč. Přes závěrečný nápor tak odcházeli hosté do kabin s dvougólovým mankem.

Prostřední třetina začala hostující přesilovkou. Taktéž oni ji dokázali využít, když důrazný Lukáš Peterka doklepl z hranice brankoviště puk za Sachrova záda. Hosty kontaktní branka nastartovala a drali se za vyrovnáním, Valachům ale stačil jeden úspěšný protiútok a rázem to bylo znovu o dvě branky. Michal Weintritt sice ve dravém průniku ztratil puk, rozhození beci hostů jej ale bez povšimnutí nechali proklouznout kolem sebe až na mezikruží, odkud jej Jiří Weintritt napálil nechytatelně za záda bezmocného Sonnka.

Zbylých patnáct minut třetiny ovládl festival přesilovek. Ty dobře pískající hlavní rozhodčí pravidelně rozděloval na obě strany, ani jeden z týmů ale nedokázal hru v přesile přetavit v gólovou radost. O něco nebezpečnějším týmem byli hosté, ve 27. minutě ale jejich pokus z pravého křídla zastavila tyč a o deset minut později překazila Chujacovo zakončení do odkryté brány hůl jednoho z domácích beků. I po 40. minutách tak držel Vsetín nadějný náskok.

Do závěrečné periody hosté vstoupili s viditelnou snahou o zvrat v zápase, Vsetínští ale na vlastní modré vystavěli neprostupnou hráz a pozornou hrou je takřka nepouštěli na dostřel vlastní branky. Když už se hosté přeci jen na dostřel dostali, byl na místě pozorný Sachr. Valaši však jen nebránili a ve 47. byli při své přesilovce blízko čtvrté trefě. Po skákavé střele Jiřího Weintritta vznikl na brankovišti AZ velký zmatek, s vypětím všech sil ale hosté odolali.

V poslední desetiminutovce měli sice Havířovští platonickou převahu, krom několika závarů, ve kterých si nebezpečně počínal především Cihlář, si ale žádnou větší příležitost nevytvořili. Na druhé straně mohl naopak rozhodnout Kovář, v 56. minutě ale v ideální pozici z mezikruží těsně minul. Litovat toho však Valaši nemuseli. Bez větších problémů totiž ustáli i závěrečnou hru ve čtyřech proti v šesti a v posledních sekundách ještě pečetili svůj úspěch. Michal Koňařík na vlastní modré vypíchl puk a následně jej bekhendem poslal do opuštěné brány. Po výhře 4:1 slaví Vsetín první vítězství v sezóně, Havířov naopak zakončil víkend s nulovým ziskem.

Youtube