AZ Havířov

Mladší dorost měl v Opavě skvělý nástup a veze tři body

Tomáš Vlček | 03.03.2013

Další z důležitých záchranářských soubojů svedli dnes mladší dorostenci AZetu na ledě Slezanu Opava. Proti soupeři, který byl v tabulce o dvě příčky a 8 bodů výše rozhodně nebyli favoritem. Měli však výborný vstup do utkání a i díky dvěma využitým přesilovkám vedli už za 18 minut 4:0. Domácí sice dvěma brankami snížili, ale protože Havířov dokázal také ještě dvakrát skórovat, připsal si zisk veledůležitých tři bodů právě on. Další zápas sehraje AZet v neděli doma proti Třinci.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 32.kolo ne 3.3.
HC Slezan Opava - AZ Havířov
2:6
(1:4, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Fedor, 39. Hendrych (Kosina, Bohanos) - 5. Stružík (Polak, Holeš), 12. Kurovský (Wróbel, Ďurkáč), 17. Stružík (Holeš, Šteffko), 18. Wróbel, 39. Wróbel (Ďurkáč, Moravčík), 50. Polak. Rozhodčí: Janda - Lasák, Parma. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 28:55. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.
HC Slezan Opava: Huzlík - Cibulka, Dreljuš, Klement, Kupka, Olšr, Štěpánek - Bohanos, Döhner, Fedor, Hendrych, Hlačík, Horký, Kosina, Langer, Nardelli
AZ Havířov: Šimeček - Ďurkáč, Hudeček, Kalus, Kiss, Šteffko, Trombik - Holeš, Kurovský, Lenomar, Moravčík, Mrowiec, Polak, Sojka, Stružík, Wróbel
Havířovští vstoupili do zápasu velmi aktivně a domácí Opavu už na začátku 5. minuty zaskočili vedoucí brankou Nikolase Stružíka. Od 11. minuty hrál AZet přesilovku a když v ní zakončil precizní spolupráci se svými spoluhráči Daniel Kurovský, bylo to 2:0 pro Havířov. Za další čtyři minuty, to měl Azet další početní výhodu, se podruhé v zápase prosadil Nikolas Stružík - 0:3. Hned za minutu už vedl Havířov o čtyři branky, když se po samostatné akci prosadil Kamil Wróbel. Na začátku 19. minuty vykřesal malinkou jiskřičku pro domácí Marcel Fedor, když ve vlastním oslabení zaznamenal první branku Opavy.

Ve druhé třetině pokračoval AZet v aktivní hře a dlouho držel domácí na distanc. Úspěšně ubránil i jedinou opavskou přesilovku v zápase. Na druhou stranu sám další dvě, z toho jednu dvojnásobnou nezužitkoval. Branky tak padaly až v předposlední minutě. V ní totiž nejprve snížil domácí Jakub Hendrych, ale za malý okamžik vrátil AZetu tříbrankové vedení svým druhým gólem Kamil Wróbel.

Poslední třetina už mnoho vzruchu nepřinesla. Domácí jakoby poznali, že dnes na AZet nemají a ten si samozřejmě především pečlivě hlídal svůj náskok. Přesto se ještě jednou skóre měnilo. V 50. minutě se totiž trefil za záda opavského gólmana Huzlíka Richard Polak. A protože naopak havířovský brankář Kamil Šimeček už zůstal nepřekonán, veze AZet z Opavy možná překvapivé, ale naprosto zasloužené tři body za výhru 6:2.
Youtube