AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Jakub Doktor bude v Havířově i příští sezónu

13.02.2021 | Petr Miklas

Včera přišla z vedení AZ Heimstaden Havířov dobrá zpráva – útočník Jakub Doktor bude v Havířově působit i v sezóně 2021/22. 23 letý odchovanec Českých Budějovic letos odehrál 27 utkání, ve kterých vsítil 5 branek a na 10 nahrál. Vedení klubu je s Jakubem spokojeno a nabídlo mu smlouvu na rok s opcí na další rok. Sám Jakub je v Havířově také spokojen, takže nabídku rád přijal, přestože měl i jiné nabídky. Více se dočtete v krátkém rozhovoru s ním. Pár slov nám řekl také manažer AZetu Pavel Zdráhal.

Nejprve krátké vyjádření manažera klubu Pavla Zdráhala:

„S Jakubem jsme spokojeni a čekáme od něj, že bude přínosem i v příští sezóně. Měl by nám pomoci k lepším výsledkům, než máme letos. Je to kvalitní hráč a jsme rádi, že u nás bude pokračovat. Věříme, že se v příští sezóně zase o něco posune a bude ještě lepším hráčem.“

Měl jsem i jiné nabídky, ale Havířov mi z toho vyšel nejlépe, říká Jakub Doktor

Kubo, v první řadě gratuluji k podepsání nové smlouvy. Předpokládám, že jsi v Havířově spokojený, když jsi prodloužil smlouvu…

… jinak bych to nepodepsal. Jsem tady spokojenej, jak v kabině, tak s trenérem i věcmi okolo. Vyhovuje mi moje role v týmu a celkově se mi tady líbí.

Měl jsi i jiné nabídky?

Byly i jiné nabídky, ale po debatě s agentem, rodinou a přítelkyní mi z toho nejlépe vyšel Havířov. Já sám jsem cítil, že jsem ještě tomu klubu něco dlužen. Jsem rád, že o mě byl takový zájem, ale nechtěl jsem po roce a půl zase měnit klub. Obzvlášť, když jsem tady spokojenej.

Určitě ses bavil s trenérem a vedením o tom, co se od Tebe čeká. Co to tedy je?

Čeká se ode mě to, že se zvětší moje role v týmu a měl bych patřit mezi lídry. Určitě se ode mě čeká hodně bruslení a měl bych přinést hodně gólů a nahrávek.

Bavili jste se i o tom, jak by mělo vypadat umístění týmu v letošní i příští sezóně?

Letošní sezóna je taková, jaká je, bohužel. Příští tok se už sestupuje, tak tam nebude prostor prohrávat. Pokud bude taková špatná série, jako máme teď, tak to bude hodně špatné. Doufám, že tenhle rok nám dal trochu lekci a příští rok to bude něco jiného.

Letos ještě není konec…

… to samozřejmě není. Ještě se můžeme propasírovat do play-off. Ale víme, že tu základní část vůbec nehrajeme tak, jak bychom měli. A bodově to už vůbec není takové, jako by mělo být.

Už jsme nakousli špatné výsledky týmu. Jak jsi spokojen se svou hrou a body, které jsi nasbíral?

To je těžká otázka. Herně to není až tak zlé, ale od začátku sezóny nás trápí koncovka. V lajně s Prochym (Ondřejem Procházkou) i Semišem (Filipem Semanem) si rozumíme a myslím si, že hrajeme dobrý hokej, ale trápíme se v koncovce. Vytváříme si plno šancí, ale nejsme efektivní a ve většině případů nás to v zápasech sráží.

Existuje z toho cesta ven?

Nic jiného, než pracovat a povolit trochu ruce. Potřebujeme uhrát zápas, jako byl ten se Slávií, kdy nám tam napadalo všechno. Hned se nám hrálo lépe a volněji.

Pak přišel zápas v Porubě, kdy jste vedli, dali jste pět gólů, ale dostali šest a zápas ztratili. To je asi nejhorší, co může být, že?

Je to týden a včera nebo předevčírem jsme měli poradu, kdy se tenhle zápas rozebíral. Ztratili jsme to utkání vlastní hloupostí. Nemůžeme dostat venku šest gólů, když dáme pět gólů a vedeme. To prostě nejde. To se nesmí stávat.

Po tom zápase přišla reprezentační přestávka. Myslíš si, že vám pomůže nebo naopak uškodí?

Já si myslím, že nám pomůže. Těch zápasů bylo hodně a měli jsme zraněné hráče. Byli jsme takoví dobití, protože jsme z těch zápasů potřebovali nutně body a dost často jsme hráli na tři lajny. Teď tu pauzu využijeme, abychom nabrali síly a potrénovali. Důležité bude, abychom začali výhrou hned v prvním zápase a udělali nějakou šňůru.

Snad se to podaří a postoupíte do play-off. Děkuji za rozhovor, přeji hodně štěstí, zdraví a hodně bodů pro Tebe i AZ v této i příští sezóně.

Youtube