AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

3. třída si na posledním tréninku zaběhla závod Spartan Kids

06.07.2018 | Sarah Ráblová

Poslední den letní přípravy pro hokejisty 3. třídy připravili trenéři trochu jinak. Nečekal na ně obyčejný trénink, ale speciálně nachystaná akce Spartan Kids Race. Uskutečnila se minulou středu ve spolupráci se Střediskem volného času Don Bosko. Úkol byl jediný - překonat různé překážky a dosáhnout cíle.

„K uskutečnění této akce mě vedlo to, že jsem sportovní typ a Spartan race jsem viděl na videu. Řekl jsem si, že by bylo dobré jej uspořádat i pro děti,“ vysvětluje hlavní organizátor Jiří Matuš.

Této dětské verze Spartana se rozhodlo zúčastnit se svými svěřenci i trenérské duo 3. třídy AZetu Robin Pavlas-Martin Piecha a zpestřit tak poslední trénink malých hokejistů něčím nevšedním. „Důvodem, proč jsme se rozhodli toto absolvovat je, aby se děti zúčastnily něčeho nového a hlavně se bavily. Protože u tohoto závodu, i přesto, že se baví, tak neustále zvedají svojí výkonnost,“ říká asistent trenéra Martin Piecha.

Jak tomu bývá, některé překážky se dětem zdolávaly lépe a jiné hůře. „Největší problém byla hned první překážka ve visu, protože když nemají sílu , tak se jim těžko přesouvá. A potom pneumatika - sám jsem si ji zkusil a na děti byla opravdu docela těžká. Naopak nejlehčí byla asi střecha, něco jako žebřík a děti měly jen vylézt nahoru a slézt dolů,“ hodnotí trenér.

Piechu děti překvapily například v tahání pytle nahoru. "Tuto překážku zvládaly dobře a každý si našel svou techniku. Ať už pytel tahaly rukama, a nebo šly ze stoje do sedu. Všichni se této překážky zhostily na jedničku."

Přestože počasí bylo všelijaké, některým dětem při zdolávání překážek vysvitlo sluníčko a některé zase ze všech sil bojovaly v dešti i bahně, nakonec ale všechny doběhly do cíle a převzaly cenu.

Martin Piecha hodnotí akci velice kladně, protože se sám účastní závodů Spartan race a plánuje i do budoucna některé kluky motivovat, aby šli do podobných oficiálních závodů a účastnili se jich.

Všichni si tak poslední trénink společně užili, a i když dětem na konci překážek mnohdy docházely síly, zvládly to a dočaly se za to odměny ve formě ovoce. Po celou dobu šla na dětech vidět motivace, velká snaha a rozhodně obrovské nadšení. A protože nebylo důležité zvítězit, ale zúčastnit se, byl každý účastník odměněn také památeční medailí, kterou si všichni hrdě nesli na krku.

Velké poděkování za uskutečnění akce patří trenérům a především organizátorům z Don Bosco. Mají velký podíl na spokojených úsměvěch malých ÁZeťáků, kteří i přesto, že byli nejmladšími dětmi, které se účastnily akce, tak překvapivě trhali rekordy.

Vyzkoušet si zde závod Spartan Kids Race na vlastní kůži mají děti možnost jednou až dvakrát do roka. Don Bosko však nabízí ještě mnoho dalších, zajímavých nejen sportovních aktivit, které stojí za to si vyzkoušet.

Z akce si můžete prohlédnout celou fotogalerii ZDE

Autor článku: Sarah Ráblová

Youtube