AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci po zlepšeném výkonu porazili H. Brod jednoznačně 7:2

Tomáš Vlček | 30.11.2019

Druhý zápas nadstavbové skupiny o pořadí v play-off sehráli dnes dorostenci na domácím ledě proti Havlíčkovu Brodu. Po vyrovnané 1. třetině od té druhé převzali nad zápasem plnou kontrolu a nakonec vyhráli jednoznačně 7:2. Výraznou mírou se na tom podílel čtyřmi brankami útočník Ondřej Becher. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek v Ml. Boleslavi.

ELIOD Extraliga dorostu - 20.kolo so 30.11.14:45
AZ Residomo Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
7:2
(1:1, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 20. Zmarzlák (Moškoř), 29. Becher (Kubík), 34. Becher (Moškoř, Zmarzlák), 36. Becher (Pavlačka, Moškoř), 41. Horváth, 49. Kremnický (Kolat), 52. Becher (Vojkůvka, Bílek) – 11. Dymák (Zych, Besmák), 51. Krejčí T. (Dymák, Rauš). Rozhodčí: Čahoj – Návrat, Veselý. Vyloučení: 4:3, navíc Bárta (HAV) 5+20 (ZHK). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 41:24 (11:8, 15:6, 15:10). Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 7:2.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P. Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Žák, Pavlačka, Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Vojkůvka, Bárta, Horváth, Belan
HC Rebel Havlíčkův Brod: Kubík (52. Tuček) – Jakubec, Besmák, Zych, Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Rauš, Janko, Holenda, Krejčí T., Krejčí D., Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný a první šanci přinesla až 9. minuta. Hostující brankář Kubík špičkou betonu na poslední chvíli stihl vytlačit puk u své pravé tyče. Pak mohl ještě Kolat dorážet před prázdnou brankou, ale na puk těsně nedosáhl. Na začátku 11. minuty však udeřilo na druhé straně. Hosté hráli svou druhou přesilovku a za 9 vteřin ji využili. Filip Dymák tečoval Zychovu střelu od modré přesně k levé Nowakově tyči – 0:1. Havířovští pak zvýšili své útočné snažení, ale až v poslední minutě třetiny dočkali branky znamenající srovnání na 1:1. Antonín Zmarzlák se s pukem na hokejce vynořil z poza branky u levé Kubíkovy tyče a procpal puk do za čáru. Herně vyrovnaná první třetina tak skončila i vyrovnaným výsledkem.

Ve druhé třetině už byli domácí výrazně lepším týmem a herní převahu vyjádřili i gólově. Nejprve ve 29. minutě Ondřej Becher dostal přihrávku do mezikruží a nekompromisně zakončil do horní části branky – 2:1. Ve 34. minutě Havířovští sevřeli Bruslaře v jejich pásmu, puk chodil z jedné hole na druhou až nakonec zcela rozhozeného Kubíka překonal dorážkou do odkryté branky opět Ondřej Becher. A uplynuly jen dvě minuty a havířovští z náporu přidali svou čtvrtou branku a Ondřej Becher navíc kompletoval čistý hattrick.

Přesně po minutě hry ve třetí třetině projel přes celé kluziště Kevin Horváth a střelou z velkého úhlu ke vzdálenější tyči zvýšil na 4:1. Pak se na ledě se začalo hodně jiskřit, k vidění bylo několik ostrých zákroků a vše vyvrcholilo vyloučením havířovského Bárty na 5+20 za zásah do hlavy a krku. A protože zákrok na svého spoluhráče „potrestal“ hostující Kuchta, hrálo se 4 na 4. Za této situace Kubík stihl střelu Kolata jen vyrazit a Adam Kremnický poslal puk do odkryté branky – 6:1.

Hosté však po dvou minutách začali hrát přesilovku a tu využili. Tomáš Krejčí to měl zcela sám před Nowakem hodně snadné a trefil se přesně k jeho pravé tyči – 6:2. Chvíli poté však Ondřej Becher v samostatném úniku krásným blafákem přidal svůj čtvrtý gól a vyhnal Kubíka z hostující branky. Havířov tak porazil nakonec Havlíčkův Brod jednoznačně 7:2.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře. Chtěli jsme začít aktivně, ale přibrzdily nás dvě zbytečná vyloučení. Od druhé třetiny jsme ale zvýšili aktivitu a hráli jsme velice dobrý hokej. Jsem rád, že nám tam napadaly i branky, protože s tím míváme problém. Po porážce v minulém utkání se nám zase může zvednout nálada v týmu.


Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Nastoupili jsme dobře, ujali jsme se vedení a naše hra byla dobrá. Trochu nás srazila branka na 1:1 těsně před koncem první třetiny. Ve druhé třetině na nás Havířov nastoupil fyzickou hrou, to nám nechutnalo a dostali jsme tři branky z dorážek. Pak přišel pátý gól hned na začátku třetí třetiny a zápas se už jen dohrával. Jsme trochu zklamaní, ale fyzický hokej nám nešel, nebyli jsme na něj připravení.

Fotogalerie k zápasu
Youtube