AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

V tvrdé bitvě se Zubry vyválčil AZ dva body

Jan Kudělka | 14.11.2018

Do dnešního duelu vstoupili lépe hosté, kteří se dokázali už v 11. minutě prosadit. Domácí po tomto obdrženém gólu zvýšili své herní tempo a to se jim vyplatilo. Tři vteřiny před koncem první třetiny dokázal srovnat stav utkání v přesilovce Tomáš Gřeš. Druhá i třetí třetina přinesla také nadějné gólové okamžiky, ale ani jeden z týmů se i díky dobrým výkonům obou gólmanů nedokázal prosadit. Zápas tedy dospěl až do prodloužení, v němž byli šťastnějším týmem domácí a po gólu Davida Chrobočka tak zůstávají 2 body v Havířově. Další zápas sehraje AZ až v pondělí 19. listopadu doma proti Prostějovu.

CHANCE LIGA - 23.kolo st 14.11.18:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
2:1p
(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky: 20. Gřeš (Kotala), 62. Chroboček (Gřeš, Kotala) – 12. Sikora (Milan Procházka, Pšurný). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.356. Střely na branku: 37:16 (14:6, 13:3, 7:7, 3:0). Blokované střely: 8:9. Vhazování: 23:42. Průběh utkání: 0:1, 2:0.

AZ Residomo Havířov: Lukáš – Chroboček, Matai, Staněk, Zdeněk, Rutar, Dudek – R. Veselý, F. Seman (A), Rehuš – Maruna (C), Haas (A), L. Bednář – Gřeš, Pořízek, Kotala – Macuh, Mráz, Bambula.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Pala (A), Čáp, Padrnos, Zbořil, R. Černý, Malina, M. Pohl – T. Doležal, T. Sýkora (C), Navrátil – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Kopta, Moučka, Mašín.

Úvod utkání mezi Havířovem a Přerovem nepřinesl žádnou výraznou šanci. Na první velkou šanci si museli diváci počkat do 5. minuty, kdy Jan Bambula minul branku z velmi dobré pozice. O dvě minuty později zahrozili Přerovští, konkrétně Moučka, ale jeho zakončení dokázal Lukáš betonem vytěsnit.

V 9. minutě první třetiny dostal Havířov výhodu přesilové hry, ale nepodařilo se výrazněji ohrozit Klimeše. Ve 12. minutě všechny přítomné překvapil Marek Sikora. Hráč, který ještě loňskou sezonu hájil barvy AZetu, vypálil z levého kruhu a trefil se přesně k zadní tyčce havířovské branky – 0:1.

Přerov pokračoval ve svém útočném snažení, měl i dvě přesilovky, ale skóre se neměnilo. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za výhodnějšího stavu pro hosty, přišlo vyloučení a v čase 19:57 dokázali domácí srovnat! Tomáš Gřeš využil velmi rychle nabídnutou početní výhodu, když se zorientoval před brankou a zakončil k tyčce – 1:1.

Ve 25. minutě se snažili Přerovští využít chumlu před Lukášem, ale nakonec se jim nepodařilo zakončit. O minutu později se domácí Havířov dostal do přečíslení 3 na 0, Mráz se rozhodl, že vezme situaci na svá bedra, jenže jeho zakončení skončilo v lapačce Klimeše!

V polovině utkání jsme viděli solidní šance na obou stranách, ale jak Klimeš, tak Lukáš byli pozorní. Havířov následně nabral na tempu a tlačil soupeře v pásmu, hosté se měli, co ohánět, aby se ubránili soustavnějšímu tlaku Havířova.

Ve 35. minutě byl havířovský tlak umocněn přesilovou hrou. Paradoxně početní výhoda žádnou větší šanci nepřinesla. Ve 39. minutě se do šance dostal Navrátil, ale na Lukáše si nepřišel. V závěru druhé třetiny musel ještě Havířov bránit oslabení, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve 43. minutě se od modré opřel do puku Dudek, ale orazil jen tyčku přerovské svatyně. Ve třetí třetině jsme následně moc šancí neviděli. Výjimkou byl únik Sikory, kterém těsně před zakončením puk vypíchl z čepele Kotala.

Okolo 57. minuty se aktivity ujal Přerov a zle zatápěl Havířovu. Hosté ale při zakončení nebyli přesní či naopak byl přesný a pohotový brankář Lukáš, a stav se tak stále neměnil.

V závěru třetí třetiny ohrozil v přesilovce hostující branku Kotala, ale o osudu zápasu muselo i tak rozhodnout prodloužení.

Prodloužení se nehrálo moc dlouho. V 62. minutě nejprve brankář Klimeš zneškodnil obrovskou šanci Havířova zákrokem večer – tygřím skokem, ale na následnou akci již neměl nárok. Tomáš Gřeš našel k tyčce dojíždějícího Davida Chrobočka, který usměrnil puk za záda přerovského gólmana a rozjásal havířovské publikum – 2:1.

Havířov dokázal vyhrát v prodloužení i druhý zápas v řadě a v tabulce se posunul na 4. místo, kde má stejný počet bodů jako právě Zubr Přerov.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře, hráli jsme zakřiknutě, a soupeř šel do vedení. Naštěstí jsme ještě do přestávky srovnali. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale ze spousty šancí jsme gól nedali. Třetí třetina už byla hodně ovlivněna vyloučeními, která ale ani jeden tým nepotrestal. Nám se podařilo po krásné akci rozhodnout až v prodloužení, za což jsme rádi, protože dva body se určitě počítají.


Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): S výsledkem zápasu jsem spokojen, protože Havířov podal velmi dobrý výkon. My jsme měli pro utkání málo hráčů, takže jsme celé utkání odehráli na tři lajny a musím smeknout před výkonem, který hráči podali. Havířov je známý svou agresivní a bruslivou hrou na domácím hřišti a i dneska to potvrzoval. My jsme s nimi vydrželi bruslit. Více méně celé utkání nakonec rozhodly, jako už poněkolikáté v Havířově, vyloučení a my jsme v něm inkasovali.

Fotogalerie k zápasu
Youtube