AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorostenci dotáhli druhý zápas do prodloužení, ale výhru bere opět Salzburg

Tomáš Vlček | 18.03.2018

Po sobotní hladké prohře sehráli v neděli na ledě favorizovaného Salzburgu havířovští hokejisté úplně jiný zápas. Nejprve šli v hned v úvodu do vedení a i když soupeř ještě v první třetině srovnal, nedovolili mladí AZeťáci tentokrát domácím žádnou kanonádu. Poctivou hrou, bojovností a díky skvělému Michalu Dufkovi v brance drželi dlouho vyrovnaný stav. Na konci třetí třetiny šli sice domácí do vedení, ale druhá branka Jana Bambuly (na snímku) v zápase, znamenala vzápětí opět vyrovnání. Nakonec rozhodlo až prodloužení, v jehož předposlední minutě přidal Salzburg rozhodující gól. Série se tak stěhuje do Havířova za stavu 0:2. Třetí utkání uvidí Gascontrol Aréna v úterý od 18:00. Aktualizace:Utkání bylo ve středu 20.3.2018 kontumováno, pro neoprávněný start hráče domácích Alanova, na výsledek 0:5 ve prospěch AZ Havířov!

ELSD - 0.kolo ne 18.3.11:00
EC Red Bull Salzburg - AZ Residomo Havířov
0:5
(kontumace)

Branky a nahrávky: 12. Čermák (Barinka, Rebernig), 54. Čermák (Alanov), 69. Alanov (Čermák, Hadamczik) – 3. Bambula (Revaj, Dufek K.), 56. Bambula (Grygar). Rozhodčí: Kellner – Kainbergerová, Sporer. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 100. Střely na branku: 52:19 (9:7, 16:5, 19:6, 8:1). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

EC Red Bull Salzburg: Mnich – Menner, Zündel, Alanov, Hadamczik, Wimmer, Obu – Huber, Varejcka, Schütz – Rebernig, Barinka, Čermák – Schitz, Jentzsch, Hede – Vogt, Stewart, Lindner.
AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Ševěček, Thiel, Uhlíř, Máca, Grygar, Pavelek – Bambula, Dufek K., Juhász – Pindel, Bochnak, Žídek – Hilšer, Janeček, Revaj – Tomeček.

Utkání bylo ve středu 20.3.2018 kontumováno, pro neoprávněný start hráče domácích Alanova, na výsledek 0:5 ve prospěch AZ Havířov!

Původní statistiky, reportáž a ohlasy jsme ponechali:

Druhý zápas série začali havířovští výborně. Už v polovině 3. minuty totiž Jan Bambula po rychlém průniku z levé strany vypálil přesně nad beton a AZ vedl 1:0. Vedení vydrželo hostům do začátku 12. minuty. Pak našlápl ve středním pásmu Erik Čermák, prosmýkl se mezi obránci a prostřelil Michala Dufka – 1:1. Ve zbytku třetiny se hrál poměrně vyrovnaný hokej, čemuž odpovídalo i skóre při odchodu do kabin.

Ve druhé třetině už měl favorit opticky navrch, ale Michal Dufek udržel čisté skóre. Ve 27. minutě mu při střele Wimmera pomohlo břevno, ve 35. vychytal volného Barinku a další těžké zákroky si připsal při dvojnásobné přesilovce Red Bullu na konci třetiny. Za AZ nejvíce zahrozili v přečíslení Revaj s Hilšerem, ale zakončujícího Hilšera i dorážejícího Janečka vychytal domácí gólman Mnich.

I ve třetí třetině měli domácí více ze hry, ale skóre se dlouho neměnilo. Až 7 minut před koncem našlápl na levém křídle Erik Čermák a přesnou střelou dostal Salzburg do vedení. Jenže už za dvě minuty šokoval celý stadion svou druhou brankou v zápase a čtvrtou v sérii Jan Bambula. Na modré si šikovně obhodil obránce a z pravého kruhu trefil mezírku mezi betony – 2:2.

V prodloužení havířovští pokračovali v v bojovném výkonu, ubránili dokonce i oslabení, ale 101 vteřin před jeho koncem se natlačil před gólmana Igor Alanov a zblízka rozhodl o výhře Salzburgu 3:2p.

Třetí zápas série se hraje v havířovské Gascontrol Aréně v úterý od 18:00.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): My jsme dnes podali proti favoritovi celé soutěže velice dobrý výkon. Chtěl bych kluky pochválit za to, co dnes na ledě odvedli. Hokej je hra chyb a i přes dvě vyborně zvládnutá oslabení ve třech jsme udělali jednu chybičku v prodloužení a byli jsme za ni potrestáni. Série nekončí a my jsme si dnes ukázali že hrát se dá s každým! Musíme zvednout hlavy a jít připraveni na domácí utkání.

Youtube